Haberler

Kur'an Kursu Öğrencilerine Yönelik Aile Eğitim Programı

Güncelleme:

Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Karaköprü İlçe Müftülüğü, Kız Kur'an Kursu öğrencilerine yönelik Aile Eğitim Programı düzenledi.

Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü bünyesinde eğitimci, sosyolog ve psikologtan oluşan bir uzman grup çok özel bir projeyi hayata geçiriyor. Şanlıurfa'da kadın ve kız çocuklarının eğitimi programı çerçevesinde, Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Karaköprü İlçe Müftülüğü, ortak bir çalışmaya imza atarak, Kız Kur'an Kurslarındaki kız çocuklarına yönelik "aile içi iletişim", "Evlilik öncesi eğitim", "Pozitif insan modeli", "Birlikte yaşama sanatı" ve "İç konuşmalarımız" konu başlıklarından oluşan bir dizi eğitim programı verdi.

İl Müdürü Murat Demirkol, aile eğitim programı çerçevesindeki proje ile ilgili olarak; "Bu programla amacımız, toplumumuzdaki kadın ve kız çocuklarıyla ilgili meydana gelen problemlere, henüz probleme dönüşmeden koruyucu tedbirleri arttırmak, farkındalık oluşturmak ve bilinç uyanımı sağlamaktır" dedi.

ALTIOK: KADINLARIMIZ KENDİLERİNİ EĞİTİYOR

Karaköprü İlçe Müftüsü Ahmet Altıok ise "Kur'an Kursu eğitmenleri ve öğrencilerimizin sürekli bir gelişme içerisinde olması lazımdır. Biz de bu çerçevede Kurslarda verilen dini bilgilerin yanında, bir de sosyal hayata dair diğer kurumlarımızdaki uzmanların eğitimlerine başvuruyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki uzman ekibimiz, Kur'an Kursu eğitmen ve öğrencileriyle bir araya gelerek, uzman bilgisi almış olmaktadırlar. Bu aynı zamanda öğrencilerimizin kendilerini yenileme programıdır. Bu yönüyle, bu programlar Kur'an Kurslarımızı, hem dini bilgiler alan hem de pozitif bilimlerle teçhiz edilen birer eğitim kurumuna dönüştürmüş olacaktır" diye konuştu.

Program koordinatörü, eğitimci Yasemin Yaşar ise programın amacına dönük şunları söyledi; "Bölgemizde kadın ve kız çocukları ile ilgili pek çok olumsuz vakıalara rastlanmaktadır. İşte bu vakıaları ortadan kaldırmanın ve azaltmanın yolu, eğitimdir. Biz de bu amaçla bir uzman ekip oluşturup, kadın ve kız çocuklarının karşılaştıkları en dikkat çekici problemleri tespit edip, yerinde çalışmalar ve gözlemler yapıp, çözümler bulmak öncelikli hedefimiz olmuştur. Proje içerisinde Kur'an Kursları öğrencilerinin öncelikli düşünülmesi, bu eğitim mekanlarının halkla daha yakın olması ve kadın ve kız çocuklarının rahatlıkla bu mekanlara ulaşabilmeleri ve bakanlık olarak bizim de onlara ulaşabildiğimizdir."

YAŞAR: UZMAN BİLGİSİ SUNDUK

Eğitimci Yaşar, il müdürlüğü ile müftülük ortak çalışmasının gerekçesini ise şu şekilde açıkladı; "Kur'an Kursları birer dini eğitim kurumlarıdır. Bu Kurslardaki kız çocukları hayata, evliliğe, kendi iç dünyalarındaki problemleri çözmeye ve aile içi iletişimi geliştirmeye dair pek çok uzman bilgisine ihtiyaç duymaktadırlar. Bu Kur'slardaki vatandaşlarımız, dini eğitimle birlikte; aile içi iletişim, evlilik öncesi eğitim, insan nasıl pozitif olur, birlikte yaşamada eksikliklerimiz nelerdir, iç konuşmalarımız ne kadar sağlıklıdır gibi uzman konularıyla da muhatap olmuş olacaklardır. Bu program aynı zamanda kadın ve kız çocuklarının yaşam kalitelerini arttırmak, aile içi problemleri çözmede gençlerin inisiyatif almalarını sağlamak, kendi iç zenginliklerini keşfetmek, bireysel, ailevi ve toplumsal iletişim kurallarını öğrenmek ve uygulamak gibi çok hedefli bir aile eğitim programı (AEP) olacaktır."

Eğitimci, psikolog ve sosyologdan oluşan Aile Eğitim Programı (AEP) eğitimcileri, ileri hedef olarak, bu eğitimleri ileriki aşamasında da şehirdeki bütün kadın ve kız çocuklarına ulaşacak adımları atmayı planlamakta.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Murat Demirkol Yasemin Yaşar Karaköprü Şanlıurfa Eğitim Yerel Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title