Haberler

"Dünyanın En Küçük Tespihi" Rekoruna Aday

Tespih ustası Güney, bir gramın yüzde üçü ağırlığında yaptığı damla kehribar tespihle "dünyanın en küçük tespihi" olarak Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmeye hazırlanıyor   Güney:   "Bakt...

TUĞBA ÖZGÜR DURMAZ - Kimileri stres atmak, kimileri zikir çekmek, kimileri de alışkanlıktan dolayı elde tuttuğu binbir çeşit tespihlere bir de "dünyanın en küçüğü" rekoruna aday bir tespih eklendi.

Hobi olarak ilgilendiği tespih yapımına elektronik dükkanı soyulduktan sonra meslek olarak sarılan Yusuf Güney, 1 liradan daha küçük boyutta ve 1 gramın yüzde üçü ağırlığında bir tespih yaptı.

Güney, AA muhabirine, damla kehribardan 12 günde yaptığı tespihle Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurduğunu söyledi. 0,03 gramlık tespihin, gerçek boyutlardaki bir tespih ile tamamen aynı işlemlerden geçtiğini belirten Güney, tespihi damla kehribarı ufaltarak ve kumpasta tek tek ölçerek yaptığını dile getirdi.

Güney, "niçin bu kadar küçük bir tespih yaptığıyla" ilgili soruya ise "Tespihi yıllardır seviyorum, hobi olarak başladığım iş daha sonra mesleğime döndü. Tespihle ilgili çok araştırma yaptım. Baktım ki dünyada herkes en büyük tespihi yapmaya çalışıyor, ben de tam tersinden yola çıkarak dünyanın en küçük tespihini yapabilir miyim diye düşündüm. neticede bu küçük tespih ortaya çıktı. İlerleyen zamanda bunun daha da küçüğünü yapmayı düşünüyorum" diye konuştu.

Materyalin ufaldığı için elde tutmanın zorlaştığını, parçaları ipe dizerken elden sıçrayıp kaybolduğunu ve küçüldüğü için de dayanamayıp kırıldığını anlatan Güney, 33'lük tespihi yaparken yaklaşık 50 tanenin de kırılıp kaybolduğunu belirtti.

Tespihin asıl amacı olan çekilme ya da zikir için kullanılamayacağını da belirten Güney, tespih koleksiyonerlerinin dikkatini çekeceğine inandığını, tespihin bir eşinin daha olmadığını kaydetti.

Güney, tespihin maliyetinin daha çok el emeği dolayısıyla 2 bin lira civarında olduğunu da dile getirerek, daha önce 0,20 gramlık bir tespih yaparak Guinnes Rekorlar Kitabı'na başvurduğunu ancak olumlu ya da olumsuz herhangi bir cevap alamadığını da ifade etti.

Güney, tespihe el emeği dolayısıyla 2 bin lira civarında değer biçtiğini söyledi. - Ankara

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Yusuf Güney Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

10 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 10 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 10 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 10 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 10 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 10 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 10 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 10 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 10 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 10 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 10 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? TİKTOK yasaklanıyor mu? 2024 TİKTOK kapatılacak mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 9 Mayıs Perşembe 2024? Olympiakos Aston Villa maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Olympiakos A.Villa maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Olympiakos Aston Villa maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Olympiakos A.Villa maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Olympiakos Aston Villa maçı CANLI izle! 9 Mayıs Olympiakos A.Villa maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bayer Leverkusen Roma maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) B.Leverkusen Roma maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title