Haberler

Bakanlık, 317 Türkçe Eseri Yabancı Dillere Çevirttirdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Desteğiyle Son Üç Yıl İçerisinde 317 Eser Yabancı Dillerde Basıldı ve Dünyanın Dört Bir Yanına Dağıtıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle son üç yıl içerisinde 317 eser yabancı dillerde basıldı ve dünyanın dört bir yanına dağıtıldı.

Burkina Faso’da bile son Mesnevihan Şefik Can’ın Mesnevi kitabı raflarda yerini aldı. Türk yazarların okuyucu ile buluştuğu ülkeler şöyle:

ABD, Almanya, Hollanda, İtalya, Macaristan, Yunanistan, Sırbistan, Slovakya, Bosna, Çin, Fransa, Güney Kore, İngiltere, Brezilya, Bulgaristan, Burkina Faso, Finlandiya, İran, İspanya, Bulgaristan, Estonya, Polonya, Rusya, İtalya, Suriye, Makedonya, Kazakistan, Çek Cumhuriyeti, Gürcistan, İsviçre, İsrail, Pakistan, İsveç, Portekiz, Pakistan,Mısır, Japonya, Kosova, Arnavutluk, Estonya.

Kültür Bakanlığı, Ahmet Hamdi Tanpınar ve Mehmet Akif Ersoy’dan günümüze kadar çok sayıda yazarın kitabının basılmasına destek verdi. 301. maddeden açılan dava tartışmalar neden olan Elif Şafak’ın diğer eserlerinin yanı sıra "Baba ve Piç" de birkaç ülkede satışa sunuldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title