Haberler

Küfrü Nisa Suresiyle Savundu

Kck Kapsamında Gözaltına Alınanlara Destek için Diyarbakır Adliyesi'ne Gelen Baydemir Eleştirileri Cevapladı

KCK'ya yönelik yapılan operasyon sonrası tehdit ve küfürler savuran Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kuran-ı kerimden ayetli savunma yaptı. Çocukluk döneminde medrese eğitimi almış olan Baydemir,Nisa suresinin 148 ayetini örnek vererek: "Allah kötü sözü açıkça söylemeyi sevmez, ancak zulme uğrayan kişi dışında Allah işiten ve bilendir. Bütün insanlarımızın zulme uğradığını düşünüyorum "dedi.

Veysi İPEK - İlyas AKENGİN - Ahmet YUKUŞ / DİYARBAKIR (AHT)

PKK'nın KCK/Türkiye Meclisi'nin tepe ve şehir yapılanmasına yönelik olmak üzere Diyarbakır merkezli 8 ilde yapılan 4. dalga operasyonda gözaltına alınan eski DTP'li ve yeni BDP'li belediye başkanlarında aralarında bulunduğu 37 kişinin sorgusu Diyarbakır Adliyesinde sürüyor. Sabah saat 07:00'dan itibaren süren sorguyu izlemek için aralarında BDP Genel Başkanı Demir çelik, Milletvekilleri Emine Ayna, Selahattin Demirtaş, Sebahat Tuncel, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Bağlar İlçe Belediye Başkanı Yüksel Baran'ında bulunduğu çok sayıda partili adliye binasına geldi. Milletvekili ve belediye başkanları polis kontrolünden içeri alınırken genel merkez yöneticilerin alınmaması kısa süreli gerginliğe yol açtı.

BARAN: TESLİM OLDU

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Demir Çelik, operasyonun demokrasiye karşı yapılmış bir darbe olduğunu ve arkadaşlarının derhal serbest bırakılmasını istedi.

Milletvekilleri ile birlikte ifade veren arkadaşlarını ziyarete gittiği sırada "Gözaltına alınmaktan korkmuyorum" diyenden Bağlar İlçe Belediye Başkanı Yüksel Baran polis tarafından arandığını öğrenince teslim oldu. Soruşturmayı yürüten özel yetkili cumhuriyet savcının talimatı ile polis eşliğinde sağlık kontrolünden geçirilen Baran'ın ifadesine başvuruldu.

BAYDEMİR'DEN AYETLİ SAVUNMA

Belediye Başkanların gözaltına alınmasıyla çılgına dönen Diyarbakır Büyükşehir Belediyle Başkanı Osman Baydemir, kamu oylunda büyük tepki gören tehdit ve küfürlü konuşmasına ayetle savunma yaptı. Çocukluk yıllarında medrese eğitimi alan Baydemir, sarf ettiği sözlerin arkasında durduğunu belirterek: "Demokratik irade çiğneniyor. Halkın özgür iradesiyle seçilmiş belediye başkanların oturduğu evlerin kapısı kırılarak giriliyor. O belediye başkanı davet edilirse iki saat içerisinde, bir gün içerisinde gidip savcıya ifade verebilecek durumdadır. Ortada bambaşka bir olay var. Savunma olsun söylemiyorum söz bir noktadan sonra çıkıp gider ama kurşunun izi gitmez. Gitmediğinide hep beraber gördük ve yaşadık. Bundan sonrada bütün eleştiri okları bize yönelsin ama kadınlarımıza gençlerimize ve çocuklarımıza zarar gelmesin. Bütün çabamız bundan ibarettir. Nisa suresinin 148 ayetini okumak istiyorum. Allah kötü sözü açıkça söylemeyi sevmez ancak zulme uğrayan kişi dışında, Allah işiten ve bilendir. Ben bütün insanlarımızın zulme uğradığını düşünüyorum bardağı taşıran bir damladır."şeklinde konuştu.

Türk ve Kürt halkına seslenerek siyasetin tüm sorunların çözüm adresi olarak gösteren Osman Baydemir: "Şüphesiz ki siyasetçi nezaket ve zarafetli olmak durumundadır. Buna hiçbir ihtirazım yok. Bir kez daha ifade ediyorum siyasi nezaketi tartışacaksak başım ve iki gözüm üzerine gelin hep birlikte toplanalım. Türkiye'de ki bütün siyasetçiler özellikle liderlerle siyasetin üslubunu tartışalım"dedi.

NİSA SURESİ 148 AYET

"Allah zulme uğrayan kimseden başkasının, kötülüğünü sözle bile açıklamasını sevmez. Allah işitir ve bilir"

GERGİN BEKLEYİŞ

Belediye başkanların ifade verme işlemleri sürerken, polis kente çıka bilecek olaylara karşı geniş güvenlik önlemleri aldı. Özelikle sorgunun yapıldığı adile binası2 metre yükseklikte bariyerler ile örüldü. Polis panzerleri ise bütün kritik kavşaklara yerleştirildi. Yaklaşık 4 bin vatandaş belediye ve adliye arasında bulunan caddeyi trafiğe kapatarak sık sık yasa dışı slogan attı. Adliye etrafındaki sessiz bekleyiş gün boyunca sürdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title