Haberler

Küba'da Türklerin Cami İnşasına Fidel Castro El Koydu

Güncelleme:

Türk heyetinin Küba'nın başkenti Havana'da cami inşa etmek istemesi ülkedeki komünistlerin tepkisini çekti.

Türkiye'den bir heyetin Küba'nın başkenti Havana'da 3 bin 500 kişiye hizmet verecek dev bir cami inşa etmek istemesi ülkedeki komünistlerin tepkisini çekti. Kübalılar ülkedeki Müslümanların sayısına şaşırarak, 'bize böylesine büyük bir camiye gerek var mı?' diye tartışma başlattılar. Tartışmaların büyümesi üzerine Küba Devrimi'nin önderlerinden olan Marksist devrimci Fidel Castro ve kardeşi Devlet Başkanı Raul Castro bir araya gelerek olaya el koydular. Havana'da dev caminin yapılıp yapılmayacağına son sözü Küba Komünist Partisinin vereceği belirtiliyor.

ORTAKÖY CAMİ'NİN BİR BENZERİ YAPILMAK İSTENİYOR

Küba basınına göre olay, Türkiye Diyanet Vakfı'ndan bir heyetin Küba'nın başkenti Havana'da bir cami inşa etmek istemesi ile başladı. Heyetin başkanı Mustafa Tutkun, Kübalı din işlerinden sorumlu yetkililerle görüşerek İstanbul'daki Ortaköy camisi benzeri bir mabeti Havana'da hizmete açmak istediklerini iletti. Tüm masrafları Türkiye Diyanet Vakfı tarafından karşılanacak olan cami projesinin basına sızması üzerine ülkede tartışmalar yaşanmaya başladı. Havana'da Türklerin parası ile 3 bin 500 kişilik caminin yapılıp yapılmayacağı kararının önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklanacağı duyuruldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fidel Castro Türkiye Havana Küba Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (22)

ESRA ÇOBANesra_cobannnn@hotmail.com:

böyle iş güzarlık görülmedi. afrikanın balta girmemiş ormanlarına bile camii yaptınız. hiç değilse kübayı rahat bırakın.

8
34
yanıtYanıtla
asdoombiger@hotmail.com:

sen niye rahatsız oluyorsun sana ne batıyor??balta girmemis ormanlarda ki kiliselere bi lafın yok ama.

yanıt0
yanıt0
ESesra_cobannnn@hotmail.com:

ÖNCE EDEBE RİAYET ET SONRA GEL TARTIŞMAYA...

yanıt0
yanıt0
essssssesra_cobannnn@hotmail.com:

siz hayata ancak müslüman kafir davası olarak bakarsınız... dinimi sorgulayan zatı muhterem sen benim ne olduğumu öğrenince müslümanlğın mı delillenecek. kafirim müslümanım ıseviyim museviyim yezidiyim zerdüştüm budistim caynaistim ne önemi var? sizi de gören duyan 5e 5000 katıp namaz kılıyor ibadet ediyor sanacak.

yanıt0
yanıt0
ORHAN ÖZTÜRKorhanozturk023@hotmail.com:

MÜLK ALLAHINDIR. BUNA NE KASTRO NEDE BAŞKASI ENGEL OLAMAZ YETERKİ YARADAN İSTESİN.

4
2
yanıtYanıtla
essssesra_cobannnn@hotmail.com:

:)))) mülk allahın deyi heryere cami yapalım allaaaaah huuuuu

yanıt0
yanıt0
ORHANorhanozturk023@hotmail.com:

ESSS SENİ ALLAH ISLAH EYLESİN KARDEŞ SENİN BU DÜNYADA TEDAVİN YOK ANLAŞIDI. YALNIZ BU GİBİ APTAL FİKİRLERİN KENDİNE KALSIN ETRAFA SALDIRMA

yanıt0
yanıt0
esesra_cobannnn@hotmail.com:

amin cümlemizi kardeş. düşüncelerimin aptal olduğu kanısına nerden vardın. yanlış nerede? mülk allahın deyip camii mi yapalım kardeş? siz hayata nereden bakıyorsunuz?

yanıt0
yanıt0
brukseldanny39x@hotmail.com:

kubalilarda mulk allahindir deyip senin evin ustune kilise yapsinlar insallah

yanıt0
yanıt0
OZAN BEYAZozannbeyaz@windowslive.com:

CHE GUEVARAYI KISKANÇLIGINDAN SATAN BU ADAMDIR ,,, BOLİVYADAKİ KALADIGI KULÜBEYİ AMAERİKA YA GAMBAZLAYAN BU ADMADIR,, Ü YUZDENDİRKİ ALLAH CC CAN INI ALMIYO ,,,1965 TE AMERİKA DA SOSYETE PARTİSİNDE BU ADAMA ÖDÜL VERİLMİŞTİR ,,GAMBAZLIGI YÜZÜNDEN

5
1
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title