Haberler

KPSS'de Tuvalete Giden Öğretmen Adayı Hakkını Kaybetti

Güncelleme:

Mersin Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu 25 yaşındaki Sevgi Helvacı, geçen pazar günü girdiği KPSS'de tuvalete gidince sınav hakkını kaybetti.

Mersin Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu 25 yaşındaki Sevgi Helvacı, geçen pazar günü girdiği Kamu Personel Seçme Sınavı'nda ( Kpss ) tuvalete gidince sınav hakkını kaybetti.

İZİN ALDI TUVALETE GİTTİ

Adana Vehbi Güzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde KPSS'ye giren Sevgi Helvacı, sınava 8 dakika kala izin alarak gözetmen eşliğinde tuvalete gitti. Gözetmen refakatinde sınav salonuna geri dönen Helvacı, bir süre sonra sınavın başlaması üzerine kendisine ayrılan yerde sorularını yanıtlamaya başladı. Yaklaşık 15 dakikada 15 soru yanıtladıktan sonra, bina sorumlusunun talimatı ile salondan çıkarılan Helvacı'nın sınavı iptal edildi. Yaşananlar karşısında şok geçiren Helvacı, ÖSYM'ye dilekçe verip hukuki yollardan hakkını aramaya hazırlanıyor.

"HAKKIMI YEDİLER"

Haksız yere sınav hakkının elinden alındığını ileri süren Helvacı, "Kitapçığın poşetini açıp optik formu doldurdum. Sınava 8 dakika kala 2 gözetmene de 'Lavaboya gidebiliyor muyuz?' diye sordum ve ikisi de gitmemde bir sakınca olmadığını söyledi. Gözetmenlerden biri benimle geldi, refakat etti ve kapının önünde bekledi. Sonra da salona dönüp herkesle birlikte sınava başladık" dedi.

"ARALARINDAKİ TARTIŞMANIN MAĞDURU OLDUM"

Bina sorumlusu ile sınav gözetmeninin arasında sınavdan önce bir tartışma yaşandığını ve bu tartışmadan kaynaklı olarak mağdur edildiğini iddia eden Helvacı, şunları söyledi:

"Sınav gözetmenimiz geldi ve 'Seni dışarı alabilir miyiz?' dedi. Çok şaşırdım, neden olduğunu sordum. Benim lavaboya gittiğimi söyledi. 2 gözetmene de sorduğumu ve sakınca olmadığını söylediklerini hatırlattım. 'Tamam dışarıda konuşalım' dedi. Dışarı çıktık, kapının önünde bina sorumlusu Şule Hanım ile konuştum. Durumu izah edip soruları görmediğimi ve sınıfta kamera ile sesli sistem olduğunu söyledim. Sınava dönmek istediğimi ilettim. 'Seni sınava alamayız ÖSYM yetkilisi Hasan Bey ile görüş' dedi. Beni müdür odasına aldılar. Hasan Bey'e ulaşamadık. Daha sonra 'Yapılabilecek bir şey yok, sınava alamayız' dediler.

Sınav gözetmeni, salonuna dönerken bana, 'Sen çok haklısın benim hatam çok büyük. Çıkmana izin vererek asıl hatayı ben yaptım. Beni lütfen şikayet et ama bina sorumlusunu, okul müdürünü, herkesi şikayet et' dedi. Müdür odasında da kamera varmış, kayıtlıdır bunlar. ÖSYM'ye dilekçe yazdım ve gönderdim. 1 yıllık emeğim çöpe gitti. Sonra sorulara baktım ve belki de atanacaktım . Bütün emeklerim boşa gitti."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mersin Üniversitesi KPSS Eğitim Yerel Yaşam Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (38)

Beyinsiz Mobil-IOS:

Tuvaletini tutabilmekte bir sınavdır aslında:))

9
11
yanıtYanıtla
kayseriliMobil-ANDROID:

üzülme...ben seni alırım ...maşallahhh

1
16
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Bu sınavın kural ve şartları belli tuvalet yada başka birşey sınavdan ayrılan bir insanın bir daha geri gelebilmesi mümkün mü?Bu kız bu gerçekle bu zamana dek nasıl olmuşta karşılaşmamış anlamadım, ösym''nin sınavları için tartışma götürmez bir durum. Ve de ayrıca tuvalete gidip geri geldiğinde onu almamakla yükümlü birde sınav gözetmenide var o an orda öğrenmesi gerekiyor, gözetmen eşiliğinde tuvalet izni bir yıl uygulandı ve o kaldıralı çok oldu, gözetmende az daha dikkatli olabilseymiş. .

10
7
yanıtYanıtla
dennis dortmund:

Saglik olsun yanima gel bebegim

3
14
yanıtYanıtla
KURT BEY:

Tüh bir memur eksik olacak.

7
7
yanıtYanıtla
Kpss sınavı değil kpss:

Kpss sınavı değil kpss

8
5
yanıtYanıtla
dennis dortmund:

Cokta guzelsin ve turkiyede durma europaya gel buranin dilini ogren sonra zaten meslegini yapiyorsun

0
12
yanıtYanıtla
siirtli:

Sınav başladıktan sonra salondan çıkmak yasak. bunu bilmiyordum deme sakın. sınav gözetmeninin işi yok sanki tuvalete gidenleri gözetsin. herkes tutuyor sende tut. sanki 3 saatlik sınav. topu topu bir buçuk saat. sınavdan önce gitseydin tuvalete. Şimdi suçu devlete hükümete ararsın. pöfff :),

1
10
yanıtYanıtla
Bir insan:

Turkiyenin seckin unv lerinden birini ossde ilk 7500 kisi arasina girip kazandım.uzman dr luk sinavinda ,sinav oncesi tuvalete gitmeme ragmen sinavdan yaklaşık 1saat sonra tekrar tuvalet ihtiyacim geldi.gorevliye sordum .olmaz dedi.buraya mi yapayim dedim ve dr olmus 30lu yaslarinda hir insana "sen bilirsin" diye cevap verdi.ve sinavin 1 saat kivrana kivrana soru cozmeye calistim.sinav bitmeden salondan ayrildim.Bu zaruri bir ihtiyactir.hepimiz insaniz.idrarini tutmak özellikle bayanlarda idrar yolu enfeksiyonuna yol açar.ilerlerse böbrege zarar verir.daha ilerisi bobrek yetmezligi ve diyaliz.bobrek nakline kadar gider.halbuki çok basit görünüyor degil mi?

9
1
yanıtYanıtla
Mahmut:

Sınav başlamasına 5 dk kala kitapçıklar açılır. Hızlıca kontrol ettirilir eksik sayfa vb var mı diye. . Bundan sonra hiçbir aday dışarı çıkamaz. Ben de görevliydim.

7
3
yanıtYanıtla
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title