Haberler

Köy Yumurtasını Öğrencinin Kahvaltısında Buluşturan Proje

Zonguldak'ın Uzungüney Köyü'ndeki okulda taşımalı sistemle eğitim gören öğrenciler, 2 yumurta karşılığında sinemada çizgi film izledi.

Zonguldak'ın Uzungüney Köyü'ndeki okulda taşımalı sistemle eğitim gören öğrenciler, 2 yumurta karşılığında sinemada çizgi film izledi. Büyük bölümü ilk kez sinema ile tanışan öğrencilerin getirdiği yumurtalar ise Kilimli'deki Damarlı İlkokulu'nda öğrencilere sabah kahvaltısında ikram edildi.

Kozlu ve Kilimli Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri'nin geçen yıl başlattığı, Köy yumurtası sinemalarda ve Sağlık ana obeziteye karşı projeleri kapsamında, köy okullarında eğitim gören öğrenciler, 2 yumurta karşılığında ilk kez sinemayla tanışırken, yumurtalar ile daha çok yoksul ailelerin çocuklarının eğitim gördüğü okullarda öğrencilere kahvaltı veriliyor.

Uzungüney İlkokulu'nda taşımalı sistemle eğitim gören yaklaşık 100 çocuk, bugün ellerindeki yumurtalar ile alışveriş merkezindeki sinema salonuna getirildi. Kapıda yumurtaları görevlilere teslim ederek salona giren öğrenciler, çizgi film izledi. Büyük bölümü sinema ile ilk kez tanışan öğrenciler büyük heyecan yaşadı.

YUMURTALAR İLE KAHVALTI

Toplanan 200 yumurta ise Kilimli'de, daha çok madenci ailelerin çocuklarının eğitim gördüğü Damarlı İlkokulu'na götürüldü. Yumurtalar, Kız Meslek ve Teknik Lisesi Yiyecek ve İçecek Bölümü öğrencilerinin hazırladığı kahvaltı tabaklarında öğrencilere ikram edildi. Kilimli Kaymakamı Murat Kütük, Kilimli Belediye Başkanı Ak Partili Seçkin Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, İş-Kur İl Müdürü Gönül Demirsu da sınıflarda öğrencilere kahvaltı yaparken eşlik etti.

Geçen yıl, Kilimli Halk Eğitim Merkezi ve Kozlu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde görev yaparken projelerin mimarı olan ve bu yıl Zonguldak Kız Meslek ve Teknik Lisesi Müdür Yardımcılığı görevine atanan yiyecek-içecek öğretmeni Ergin Erenuluğ, iki projenin de devam etmesi için destek verenlere teşekkür etti. Erenuluğ, şöyle konuştu

Amacımız, çocukların sağlıklı bir şekilde beslenmesi ve eğitim seviyelerinin yükselmesi. Çocuklar sağlıklı ve yeterli şekilde beslenemediği zaman ileriki yıllarda büyük riskler oluşuyor. Biz de iki projeyi birleştirerek bir taraftan köylerdeki çocuklarımızı ilk kez sinemayla tanıştırırken, onların da katkılarıyla diğer taraftan başka çocuklarımıza kahvaltı yapma alışkanlığını kazandırıp sağlıklı beslenmelerine yardımcı olmaya çalışıyoruz.

İl Milli Eğitim Müdürü Turgurt Özbek ise kendisinin de ilkokul 5'inci sınıftayken ilk kez öğretmenleri tarafından sinemaya götürüldüğünü ve bunu hiç unutmadığını, bu çocukların da hayatları boyunca unutamayacağını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title