Haberler

Köşk'e Aday Olan Başbakan, İstifa Edecek mi?

Güncelleme:

Ankara, Erdoğan'ın istifasını tartışıyor. CHP, ''Yarış eşit şartlarda olmalı'' diyerek istifasını istedi. AKP'li Burhan Kuzu ise ''Gerek yok'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığına aday olmasının ardından bu görevinden istifa etmesi gerektiği tartışılmaya başlandı. Gazeteport'un edindiği bilgiye göre, Muhalefet, Erdoğan'ın Başbakan sıfatı ile adaylığını sürdürmemesi ve diğer adaylarla eşit şartlarda yarışa girmesi gerektiğini savunuyor.

CHP'Lİ TEKİN: 3 TEMMUZ'DA İSTİFA ETMELİ

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Erdoğan, Başbakanlık görevinden, adaylığı kesinleştiğinde, yani en geç 3 Temmuz günü istifa etmeli. Üç aday var. İkisi kendi imkanları ile kampanya yaparken, üçüncü ismin, devlet imkanlarını kullanması etik değildir. Bu nedenle, Başbakan'ın en kısa sürede istifasını bekliyoruz" dedi.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç de, seçimin dürüst ve eşit olması için, Erdoğan'ın istifasını istedi ve '' Elinde devasa örtülü ödenek, emrinde 250 bin polis var. Başbakanlık görevinden çekilmezse seçim şaibeli olur'' dedi.

BURHAN KUZU: İSTİFA ETMESİNE GEREK YOK

TBMM Anayasa komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ise Erdoğan'ın istifa etmesine gerek olmadığını söyledi. Kuzu, Cumhurbaşkanlığı seçim yasasının 11. maddesinde bu durumun düzenlendiğini belirterek ''Kimlerin görevden ayrılması gerektiği tek tek sayılıyor. Mevcut cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar ve milletvekilleri istifa etmeden aday oluyor. Seçilirse görevinden istifa ediyor. Anayasa Mahkemesi, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili kanunu inceledi ve bu maddeyi iptal etmedi'' dedi.

YEREL SEÇİM ÖNCESİ BAKANLAR İSTİFA ETMİŞTİ

Yerel seçimler öncesi Belediye Başkan adayı olan Bakanlar Binali Yıldırım, Sadullah Ergin ve Fatma Şahin yasada zorunluluk bulunmamasına rağmen görevlerinden istifa etmişler ve Başbakan Erdoğan da, ''Milletvekillerinin değil ama, aday olan bakanların görevlerinden istifa etmesi gerekir.'' demişti.

YASA NE DİYOR?

6271 sayılı Cumhurbaşkanlığı seçimi yasasına göre ise, bazı makam sahiplerinin Cumhurbaşkanı adayı olmaları halinde görevlerinden istifası gerekiyor. Başbakan, Bakan ya da milletvekilleri için ise bu zorunluluk bulunmuyor.

Yasanın ilgili maddesi şöyle:

''Aday gösterilen hâkim ve savcılar, yüksek yargı organları mensupları, yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, YÖK ve RTÜK üyeleri, memurlar ve kamu görevlileri, belediye başkanları ve subaylar ile astsubaylar, siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile belediye meclisi, il genel meclisi üyeleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının yönetim ve denetim kurulu üyeleri, aday listesinin kesinleştiği tarih itibarıyla görevlerinden ayrılmış sayılır'."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Tekin Erdoğan Burhan Kuzu Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (12)

MEVLÜT DEMİRCİ:

TAŞERON İŞÇİ OLUPTA VE ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞIPTA BU ADAMA OY VERECEK OLAN VARSA ONLARIN AKILLARINDAN ŞÜPHE DUYARIM

10
7
yanıtYanıtla
pembedus0124@hotmail.com:

Taşeron ne onu anlat önce, ora burda tanıdık ahbap ilişkisiyle işe giriyorsunuz ardından kadro istiyorsunuz, milyonlarca kişi kpssden memur olmaya çalışıyor ne için 15-20 bin kadro için.. Ben çok gördüm belediyelere kapak atıp sonra kadrolu olan manavcıları, sende akıl varsa taşeron taşeron diye yırtınacağına az kafanı çalıştır ama yok beleş kadro olsun sizinki.

yanıt0
yanıt0
DOĞRUCU:

Zavallı CHP liler bir ayın beyliği de beylik diyor desenize. RTE''nin istifa etmeyeceğini de biliyorlar aslında.

6
9
yanıtYanıtla
Er:

Artık taşlar yerine oturmaya başladı .planları çok güzel işliyor.biz klavyenin başında kendimizi avutuyoruz,seçimde melih gökçeğin yaptığı oyunun aynısını yaşayacağız.Bunlar kendileri güven altına almışlar.tüm kurumlarda kendi adamları var.Oylarımız yine boşa gidecek.

9
4
yanıtYanıtla
asdasd:

Adamsın be adammmm

5
7
yanıtYanıtla
hasanAdınız Yazın:

adamsa istifa eder çünkü etmezse anayasanın eşitlik ilkesini ihlal eder ama bunlar kendileri için eşitlik meşitlik bilmez ne olursa olsun ekmeleddin ihsanoğlu bu seçimi alacak allahın izniyle

7
4
yanıtYanıtla
ALİ:

Devletten 20 milyonu isteyen chp mhp değil miydi. Seçim için 20 milyona ihtiyacımız var demediler mi kimin malıyla seçim kampanyası yürütüyorsun sen önce kendine bak. Ulan bunlar ne kadar da kendini uyanık sanıyor yaf

4
6
yanıtYanıtla
GERÇEKLER:

4/c li seni unutmayacak

2
5
yanıtYanıtla
TÜRK:

PADİŞAHIM ÇOK YAŞA

5
2
yanıtYanıtla
levent dursun:

nerde o yürek

4
1
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title