Haberler

Konya - Rusya´Daki Irkçı Saldırıya Konya´Dan Tepki

Konya Kafkas Derneği Üyesi Yaklaşık 20 Kişilik Grup Rusya'da Son Zamanlarda Gittikçe Yaygınlaşan Irkçı Saldırılara Karşı Tepkilerini Göstermek İçin Zafer Meydanı'nda Eylem Yaptı. Ellerinde Çeçenistan Bayrağı ve Üzerinde 'ırkçı Saldırılara Son', 'katil Putin Halkımıza Dokunma', 'birlikte Ayakta Duruyoruz Ayrılsak Düşeriz' Yazılı Pankartlar Bulunduran Grup 'katil Rusya Kafkasya'dan Defol' , 'faşizme Ölüm, Halka Hürriyet' Sloganları Attı.

KONYA Kafkas Derneği üyesi yaklaşık 20 kişilik grup Rusya'da son zamanlarda gittikçe yaygınlaşan ırkçı saldırılara karşı tepkilerini göstermek için Zafer Meydanı'nda eylem yaptı. Ellerinde Çeçenistan bayrağı ve üzerinde 'Irkçı saldırılara son', 'Katil Putin halkımıza dokunma', 'Birlikte ayakta duruyoruz ayrılsak düşeriz' yazılı pankartlar bulunduran grup 'Katil Rusya Kafkasya'dan defol' , 'Faşizme ölüm, halka hürriyet' sloganları attı.

Yaptığı basın açıklamasında Rusya'da gün geçtikçe ırkçı saldırıların arttığına dikkat çeken Konya Kafkas Derneği Başkan Yardımcısı Sonat İnan, "Moskova'da bir futbol karşılaşması sırasında neofaşist gruplar başta Kafkasyalılar olmak üzere Slav olmayanları hedef alan ırkçı, provakatif artık alışılagelmiş saldırılardan birini daha gerçekleştirdi. Kaberdey-Balkarlı Aslan Çerkesov, kendisini linç etmekte olan holiganlyara karşı korkuyla karşılık vererek bir saldırganın ölümüne yol açtı. Meşru müdafa hakkı kullandığı için yaşanan talihsiz olayın üzerine yolları trafiğe kapayan binlerce eylemci kendisinden olmayan herkesi hedefleyerek çok sayıda linç eylemi gerçekleştirdi" dedi.

Rusya'da Slav olmayan vatandaşların linç girişimlere ve cinayetlere maruz kaldığını belirten İnan, saldırılar karşısında Rus yetkilileri, sivil toplum örgütlerini ve aydınları göreve çağırdı. İnan, Rusya'nın alacağı doğru tavırla faşist saldırıların önlenebileceğini belirterek kalıcı bir barışın sağlanması için şiddete acil olarak son verilmesi gerektiğini söyledi. Daha sonra grup üyeleri basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title