Haberler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 2010 Performansı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının 2010 Yılında Sahnelediği Oyunlarla Başarılı Bir Sezon Geçirdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının 2010 yılında sahnelediği oyunlarla başarılı bir sezon geçirdi. 'Ay Işığında Şamata' ile 'İkinin Biri' adlı oyunlar, toplam 6 ödüle layık görüldü.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, minik izleyiciler için hazırlanan 'Mutluluk Gezegeni' adlı oyun büyük ilgi gördü. Çevre bilincini güçlendirmeyi amaçlayan 'Don Kişot Petmen'e Karşı' adlı oyun da çocuklara önemli mesajlar verdi.

Carlo Goldoni'nin İtalyan ve dünya tiyatrosuna kazandırdığı en ünlü klasik eserlerden biri olan 'İki Efendinin Uşağı' adlı klasik oyun, 2007 yılındaki gösteriminin ardından yoğun istek üzerine yeniden sahnelendi. Osman Hamdi Bey Sahnesi'nde 'İkinin Biri', 'Resimli Osmanlı Tarihi' ile 'O Güzelim Kaymaklı Dondurma Rengi Elbise', 'Benim Güzel Pabuçlarım', 'Mutluluk Gezegeni' adlı çocuk oyunları Gebzeli tiyatroseverlerle buluştu.

Haldun Taner'in 'Ay Işığında Şamata' adlı oyunu Mizah Üretenler Derneğince 'Yılın En İyi Mizah' oyunu seçilirken, oyun ayrıca 10. Lions Tiyatro Ödüllerinde 'En İyi Yönetmen' ödülüne layık görüldü. Lionslar 'İkinin Biri' adlı oyununa da 'En İyi Prodüksiyon', 'En İyi Kadın Oyuncu', 'En İyi Erkek Oyuncu' ile 'En İyi Genç Yetenek' dallarında dört ödül verdi.

Dünya Tiyatrolar Haftası nedeniyle hazırlanan Okuma Tiyatrosu ise bu yıl ilk kez seyirciyle buluştu. Seyircilerin ortak edildiği Okuma Tiyatrosu'nda Antigone'dan Macbeth'e kadar birçok önemli eser okundu.

Kukla Atölyesi bu yıl yeniden canlandırılırken, genç oyuncular kendilerine öğretilen teknik çerçevesinde kuklalar yaptı. Kuklalar, bu sezon Şehir Tiyatrolarının oyunlarında kullanılmaya başlanacak.

İlk gösterimi 2008 yılında yapılan 'Derviş ve Ölüm' adlı oyun ise bu yıl 25 Mayıs 7 Haziran tarihleri arasında Bosna-Hersek, Sırbistan ve Bulgaristan'ın eski Osmanlı sancakları olarak bilinen 9 kentte perde açtı.

Ramazan ayında ise Tır Tiyatrosu, her akşam iftarın ardından tüm ilçelerde oyun sahneledi.

- YENİ SAHNE-

Sahne sorunun giderilmesi yönünde de çalışmalar yapılırken, Şehir Tiyatrolarının oyunları, yapılan anlaşma çerçevesinde Gölcük Kazıklı Kervansarayı içinde inşa edilen sahnede izleyiciyle buluşmaya başladı. Böylece hem Türk Tiyatrosu hem de Kocaeli Şehir Tiyatroları yeni bir sahneye kavuşmuş oldu.

Şehir Tiyatrolarının sezon açılışı da 1 Ekim'de bu sahnede gerçekleştirildi. Ali Sürmeli'nin yönettiği 'Resimli Osmanlı Tarihi' adlı oyun ilk gösterimini, bu sahnede yaptı. Böylece Şehir Tiyatroları SDKM Büyük Sahne, Oda Tiyatrosu ve Gebze Osman Hamdi Bey sahnelerinin yanı sıra dördüncü sahnesine kavuştu. Şehir Tiyatroları oyuncuları tarafından Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Oyunculuk Bölümü öğrencilerine, 'Konuşma Sanatı Tekniği' dersleri de verilmeye başlandı.

(NEC-EAY) - KOCAELİ

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken 'Kobani' davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken "Kobani" davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

Bakmadan Geçme

28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Onur Yüksek Teknoloji halka arz ne zaman? Onur Yüksek Teknoloji halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne? Özyaşar Tel halka arz ne zaman? Özyaşar Tel halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne? Türkiye-Hollanda voleybol maçı ne oldu, kaç kaç bitti? A Milli Kadın Voleybol Takımı (Filenin Sultanları) maçı ne oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title