Haberler

Koalisyon Görüşmelerinde Truva Atı Ömer Çelik'miş

Güncelleme:

Başbakan Davutoğlu, CHP'yle görüşen AK Parti heyetinin başkanı Ömer Çelik'i koalisyon istemediği için görevden almak istemiş, ancak Erdoğan'a yakın diye alamamış.

CHP ile koalisyon görüşmelerini yürüten AK Parti'de, hükümet kurulması yerine erken seçime gidilmesi yönündeki tercihi net olarak ortaya koyan bir gelişme yaşandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon değil seçim isteyen CHP heyeti başkanı Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'i bu görevinden almak istedi. Ancak bunu gerçekleştiremedi. Çelik'in görevine devam etmesinin nedeni ise Cumhurbaşkanı Erdoğan olarak gösterildi. AK Parti heyetinde CHP ile koalisyona olumlu bakan tek ismin Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz olduğu belirtiliyor.

ÖMER ÇELİK'TEN RAHATSIZ

AK Parti ile CHP heyetleri arasında bugün yapılacak son görüşme öncesinde AK Parti'deki erken seçim yanlılarının gücünü arttıran bir olay siyasi kulislerde konuşulmaya başlandı. Buna göre, yakın çevresinin erken seçim yerine koalisyondan yana tavır koyduğunu belirttiği Başbakan Davutoğlu, CHP heyetinin başkanı olan Ömer Çelik'ten rahatsız oldu. Davutoğlu'nun rahatsızlığı Çelik'in Saray'a çok yakın ve 3 dönemlik oluşu nedeniyle erken seçimi istemesinden kaynaklandı. Çelik'in görüşmeler süresince, koalisyon kurulması ile erken seçim olasılıklarının yarı yarıya olduğuna ilişkin açıklamaları da Davutoğlu cephesindeki rahatsızlığı arttırdı. Edinilen bilgilere göre; Davutoğlu, bu rahatsızlığını dile getirdi. Davutoğlu, Ömer Çelik'i bu görevinden almayı da istedi. Ancak özellikle Saray'ın Çelik'i istemesi parti içindeki güç dengeleri nedeniyle bu istek gerçekleşme şansı bulamadı.

KOALİSYONA SICAK BAKAN TEK İSİM CEVDET YILMAZ

Koalisyondan yana tek isim AK Parti içinde koalisyonu savunanların heyetteki Çelik dışındaki isimlerden de rahatsız oldukları belirtiliyor. Heyette yer alan Başbakank Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Ali İhsan Arslan'ın da erken seçimden yana oldukları, heyette koalisyona olumlu bakan tek ismin Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz olduğu dile getiriliyor.

KOALİSYON OLASILIĞINI AZALTAN GELİŞMELER

AK Parti içinde başta Ömer Çelik olmak üzere heyette, erken seçim yanlısı isimlerin yer alması ve Davutoğlu cephesinde bu nedenle yaşanan rahatsızlık, koalisyon olasılığının çok düşük hale geldiği yorumlarına neden oldu. AK Parti'de doğrudan Saray'la görüşen bazı milletvekili gruplarının seçim hazırlıklarına şimdiden başlatmaları da koalisyon olasılığını çok azaltan gelişmeler olarak değerlendiriliyor.

GÜL, "CHP" DİYOR

AKP'de erken seçim olasılığı çok güçlenirken 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ise CHP ile kolasiyon kurulması yönünde girişimlerini sürdürüyor. Kendisi ile görüşen AK Parti'lilere bu yönde telkinlerde bulunan Gül, görüştüğü CHP'lilere de yapılması gerekenin AK Parti-CHP kolasiyonu olduğu görüşünü anlatıyor. (Kaynak: Cumhuriyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Ömer Çelik Ak Parti Sıkıcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (79)

Erdeniz:

Akp , Rte ile birlikte iki başlı bi yılan gibi oldu, asla tekbaşına gelemeyecek bidaha iktidara. bunu Rte kabullenemiyor, ülkeye zarar veriyor

11
27
yanıtYanıtla
türk 1:

erdogan.in hatasi yok dangalakligi chp yapiyor...kimbilir fazlasiyla bakanliklar istiyor ve görüsmeleri bilerek zora sokuyordur...dengesiz salak adam...

7
29
yanıtYanıtla
mehmet:

ak parti ile chp koalisyon yaparsa ak parti biter. islam düşmanı bir partiyle nasıl koalisyon düşünülür

5
24
yanıtYanıtla
Hasan Ali:

RTE yolsuzluğun başındaki isim baskın bir erken seçimle 4 yıl daha saltanatını uzatmak istiyor ama yüce rabbımında bir hesabı var onun hesabı en güzel unutmamak lazım

20
7
yanıtYanıtla
izmirliMobil-ANDROID:

chp'yi asla devlete bulaştırmayın=)

4
22
yanıtYanıtla
AH GUCCUK ENİŞTE AHH:

YAWW GUCCUK ENİŞTE SENİ ENİŞTE DEDİK BAĞRIMIZA BASTIK ÇIK ŞU RTENİN VESAYETİNDEN ARTIK BENLİĞİNİ BUL YOKSA TARİH SENİ EN KÖTÜ BAŞBAKAN OLARAK YAZACAK

18
7
yanıtYanıtla
yilmut:

RTE eninde sonunda AKP yide bitirecek kendini de. . . cumhurbaşkanlığı yanında başbakanlığıdıa götürmeye çalışıyor. . . Davutoğlu pasifize olmuş durumda ve ağırlık koyacak kapasitesi yok. . . partisine hakim değil. . . Cumhurbaşkanı yürütmeyi almış eline götürüyor. . . anayasa baba yasa demeden takmadan. . . . durum hiç de iç açıcı değil. . . bu durumda yerinden oynamış taşlar tekrar yerine oturtulamaz. . . koalisyonda gerçekleşemez. . .

24
0
yanıtYanıtla
akil:

CHP NEDEN AKP ILE ORTAK OLMAK ISTIYOR .HANI AKP HIRSIZDI HANI AKP GERICIYDI NE OLDU NE DEGISTI DEMEKKI AKP DEGIL KENDILERI SEREFSIZMIS MILLETI KANDIRMISLAR SIMDI AKP SALAK MI BU SEREFSIZLERLE ORTAK OLACAK KADAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ONLARLA ORTAK OLAN ONLAR GIBI OLUR HALKIN GOZUNDE?????

2
21
yanıtYanıtla
BARIŞŞ:

KURUN ŞU HUKUMETI ARTIK YA

18
1
yanıtYanıtla
Arınc ne dedi:

Şu ortamda secim isteyen ülkeyi sevmiyordur ülke yangın yeri bir kısım sırf koltuk için menfati için secim istiyor

17
1
yanıtYanıtla
Tüm 79 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title