Haberler

Kızıltepe'de Okuma-yazma Kursu

Kızıltepe Çok Amaçlı Toplum Merkezi’nde (ÇATOM) okuma yazma kursunu bitiren 70 yaşındaki Sultan Gümüş’e Kızıltepe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş belgesini verdi.

Kızıltepe Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nde (ÇATOM) okuma - yazma kursunu bitiren 70 yaşındaki Sultan Gümüş'e Kızıltepe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş belgesini verdi.

2. kademe okuma yazma kursunu başarı ile bitiren Sultan Gümüş safra kesesinden ameliyat olduğu için belgesini alamamıştı. Kaymakam Ermiş, Sultan Gümüş'ü evinde ziyaret ederek önce kendisine başarısından dolayı altın ile ödüllendirerek çiçek ve çikolata verdi daha sonra hasta yatağında okuma yazma kursu bitirme belgesini kendine takdim etti.

ÇATOM sorumlusu Leyla Onur Yanar ve kurs öğretmenleri ile beraber Gümüş'ün ziyaretine giden Kaymakam Ermiş yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Çocukluk dönemindeki şartlar ve kız çocuklarının okutulmaması sonucu okula gidemeyen ancak okuma azmini yetinmeyip bu yaşında gençlere örnek bir davranış sergileyen Sultan teyzemizi hem tebrik hem de geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk. Kendisini bu okuma hevesinden dolayı tebrik ediyorum. Rahatsızlığından dolayı okula sertifikasını almaya gelemeyeceğini öğrenince 2. Kademe okuma yazma sertifikasını biz kendi elimizle teslim etmek istedik. Ellerini öpüp hayır duasını aldık. Allah kendisine sağlıklı uzun ömürler versin. İyileştiğinde Açık öğretime kaydını yapması için teşvik edeceğiz."

ÇATOM sorumlusu Leyla Onur Yanar ise Sultan Gümüş'ün açılan kursa kayıt yaptırdığını belirterek şunları söyledi:

"Teyzemiz geldi kaydını yaptırdı çok hevesli ve öğrenme azmi olduğundan 1 kademeyi başarı ile tamamlayıp ikinci kademeye devam etti. Bu yaşında bu kadar istekli öğrencilerimizin olması diğer kursiyerlerimize de örnek oluyor. Rahatsızlığından dolayı sertifikasını almaya gelmeyince biz kendisini ziyaret ettik. İyileştiğinde diğer kurslarımıza kendisini bekliyoruz."

Yıllar önce eşini kaybettiğini belirten Sultan Gümüş, 4 çocuğuna hem annelik hem babalık yaptığını kaydetti.

Fabrika ve atölyelerde değişik işyerlerinde aşçılık yaparak çocuklarını büyüttüğünü biri erkek 3 kızını okuttuğunu belirten Gümüş şöyle dedi:

"Kendim okumadım çocuklarımın okumalarını istedim. Bizim zamanımızda fazla kimse çocuğunu hele kız çocuklarını hiç okula göndermiyordu. Evlendikten sonra genç yaşta eşim vefat edince çocuklara bakma yükümlülüğü altına girdim tek başıma 4 çocuğuma bakarak okuttum. Emekli olduktan sonra içimdeki okuma hevesini dindirmek için ÇATOM'a giderek kaydımı yaptım birinci kademeyi tamamlayıp ikinci kademeyi de başarı ile tamamladım. Okuma yazmayı öğrendiğim için çok mutluyum sanki yeniden doğmuş gibiyim. Safra kesesi ameliyatı olduğum için okula gidip belgemi alamadım. Sağ olsunlar kaymakamımız, ÇATOM müdiremiz ve öğretmenlerimiz beni ziyaret ederek geçmiş olsun ziyaretime gelip sertifikamı ayağıma getirdiler onlara çok teşekkür ederim ben çok mutlu ettiler." - Mardin

Kaynak: AA / Yerel

Erdoğan Turan Ermiş Kızıltepe Gümüş Yerel Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title