Haberler

Kışanak: Parayı Ceplerine Koyup Burayı Unuttular

Güncelleme:

BDP yerel seçimlere az bir süre kala yüzlerce kişinin katılımı ile Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde miting düzenlendi.

BDP yerel seçimlere bir hafta kala yüzlerce kişinin katılımı ile Eğil Meydanı'nda miting düzenlendi. Mitinge Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Gülten Kışanak, BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Mehmet Emin Yılmaz, Eğil Belediyesi eş başkan adayları Petek Çapanoğlu ve Mahmut Yokuş ile BDP il ve ilçe örgütleri yöneticileri katıldı.

Alan BDP flamaları ile süslenirken, ilk konuşmayı BDP İl Eş Başkanı Mehmet Emin Yılmaz yaptı. Yılmaz, yerel seçimlerin Kürtler açısından önemine dikkat çekerek, "30 Mart'a partimizin seçimi kazanması, Kürtlerin Demokratik özerkliği kazanması demektir. Aynı zamanda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğe giden yolun açılması demektir" dedi.

Ardında konuşan BDP Eğil Belediye Başkanı Petek Çapanoğlu, belediye çalışmalarında halkın katılımını esas aldıklarını belirterek, iktidarları döneminde yaptıkları hizmetlere değindi. Çapanoğlu, yeni dönem projelerinden bahsederek, "Yaptığımız bütün hizmetleri halkımızın katılımı isteği doğrultusunda gerçekleştirdik. Artık kimsenin halkımızın hizmetlerine konmasına müsaade etmeyeceğiz. Tekrar halkımızla 30 Mart'a zafere hep birlikte yürüyeceğiz" diye konuştu. Daha sonra Eğil Belediye Eş Başkan Adayı Mehmet Yokuş'ta halkı selamlayarak, kısa bir konuşma yaptı.

Daha sonra konuşan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Gültan Kışanak, son bir ay içerisinde Eğil'de 4 miting düzenlediklerini belirterek, "Coşkularınız hiç bitmedi. Bugün buraya sizlere teşekkür etmek için geldik. Sizler bizlerden daha çok çalıştınız. Bizim partimiz halkın kendi örgütü ve kendi davasıdır. Sizlerde bu bilinçle çalıştınız. Seçimlere çok az kaldı. Allah'ın izniyle 30 Mart'a sizlerle burada zafer halayı çekeceğiz" dedi.

"ROBOSKİYE 'DOBROSKİ' DİYEN KİŞİ AMED'E YAKIŞMAZ"

BDP'nin yerel iktidarları döneminde gece gündüz halka hizmet anlayışını esas aldığını dile getiren Kışanak, AKP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Galip Ensarioğlu'nun BDP belediyelerinin hizmetlerini sahiplenmeye çalıştığını söyledi. Kışanak konuşmasında şunları belirti:
"Yıllardır buralara partilerin biri geldi biri gitti. Ama Ankara partileri parayı ceplerine koyup burayı unuttular. Buraya bir daha gelmediler. Diyarbakır'dan AKP'den seçilmiş bir milletvekilli var. 3 yıl boyunca mecliste hiç bir şey yaptı. Sadece 3 kere konuşma yaptı. Bu konuşmalardan bir tanesi Roboski katliamına ilişkin izin verilmemesi üzerineydi. Bu konuşmada ise Roboski katliamına izin verilmediği için teşekkür etti. Diğer iki konuşması ise Başbakan teşekkür içindi. Bu kişi aynı zamanda bir konuşmasında Roboski diyemedi, 'Dobroski' dedi. Konuşmasında bunu 8 kez tekrarladı. Bu bir dil sürçmesi değildi. Bilerek ve isteyerek söyledi. Bunu söyleyen kişi Amed'e yakışmaz"

Konuşmasının ardında Kışanak ve beraberindekiler meydanda halkla halay çekti. Halkın sorunlarını dinleyen Kışanak daha sonra alandan ayrıldı.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Petek Çapanoğlu Roboski Yerel Haberler

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title