Haberler

Kışanak Mutfağa Girip Yemek Yaptı

DİYARBAKIR (İHA) – Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Dünya Kalp Sağlığı Haftası nedeniyle kalp hastalığı ile ilgili farkındalık oluşturmak için ev ziyaretlerine başladı.

DİYARBAKIR (İHA) – Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Dünya Kalp Sağlığı Haftası nedeniyle kalp hastalığı ile ilgili farkındalık oluşturmak için ev ziyaretlerine başladı. Kışanak, ev ziyaretinde mutfağa girip yemek yaptı.

2-19 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kalp Haftası nedeniyle kalp hastalığına dikkat çekmek amacıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ve Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sait Alan, Tabipler Odası Diyarbakır Şube Başkanı Cengiz Günay, SES Diyarbakır Şubesi Eş Başkanı Ramazan Kaval, Diclekent'te ikamet eden kalp hastası Ayhan Kutlu ile Mehmet Yazgılı'yı ziyaret ederek, kalp sağlığını tehdit eden kötü beslenme alışkanlıklarına dikkat çekti. Belediye Başkanı Gültan Kışanak, ev halkına hareketli yaşam ve sebze meyve ağırlıklı beslenme tavsiyesinde bulunarak, "Kalp damar sağlığı son dönemlerde arttı. Daha genç yaşlarda kalp hastalığıyla karşılaşıyoruz. Yaşam tarzımızı değiştirmemiz lazım. Kentlerde daha hareketsiz, yediğimizi yakamayan bir yaşam tazı oluştu. Bu nedenle bunu değiştirmemiz lazım. Yapacağımız şeyler daha hareketli bir yaşam ve yürüyüş yapmaktan kaçınmayacağız. Beslenme alışkanlığımızda sebzeye ağırlık vereceğiz. Kızartma yapmayacağız. Kırmızı et tüketmeyeceğiz. Zeytinyağı kullanacağız. Sebze meyve tüketerek daha sağlıklı bir yaşam sürdüreceğiz" dedi.

Başhekim Prof. Dr. Sait Alan ise, kalp hastalıklarının bölgede oldukça yaygın görüldüğünü, Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirterek, amaçlarının hastalığı azaltmak olduğunu söyledi. Alan, "Kalp hastalığının en büyük sebeplerinden biri hareketsizlik, sebze, meyve, balık tüketiminin azlığı, sigara, kırmızı et ve sakatat tüketiminin fazlalığıdır. Vatandaşlara sebze, meyve ağırlıklı, zeytinyağlı yemekleri yapmalarını öneririm. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak başlattığımız bu projeye destek verdi. Farkındalık yaratmak için bizzat mutfağa girerek hünerlerini gösterdi ve birbirinden güzel sebze yemekleri yaptı. Umarım bu bir farkındalık yaratacaktır" diye konuştu.

Tabipler Odası Şube Başkanı Dr. Cengiz Günay da, yemek alışkanlıklarının değişmesinden dolayı kalp ve damar hastalıklarının çoğaldığını ifade etti.

Ev sahibi kalp hastası Ayhan Kutlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bundan sonra yeme alışkanlıklarına dikkat edeceğini belirterek, herkesin sebze tüketmesini ve sigara içmemesini istedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dicle Üniversitesi Tabipler Odası Sait Alan Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title