Haberler

Kim 2014'te 10 Milyon TL Yatırımla 400 Yeni İstihdam Sağlayacak

Yerli perakendenin öncü şirketlerinden Kim Marketler Zinciri, 2013 yılının son yatırımını İstanbul Bahçeköy'e yaptı.

Yerli perakendenin öncü şirketlerinden Kim Marketler Zinciri, 2013 yılının son yatırımını İstanbul Bahçeköy'e yaptı. 2013 yılında fiziki olarak yüzde 12, satış bakımından da yüzde 20 büyüme sağladıklarına dikkat çeken Genel Müdür Hamit Akçay, "2014 yılında 100 mağazaya ulaşarak 400 yeni istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Mağaza ve operasyonel faaliyetler için 10 milyon TL yatırım yapmayı ve yüzde 25 büyümeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Kim Marketler Zinciri Genel Müdürü Hamit Akçay, Bahçeköy mağazası açılışında yatırım hedefleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kim marketler zinciri olarak 69 olan mağaza sayılarını 2013'te 78'e yükselterek fiziki olarak yüzde 12 satışlarda da yüzde 20 düzeyinde büyüdüklerini anlatan Genel Müdür Hamit Akçay, "Kendimiz için koymuş olduğumuz yıllık büyüme hedefimizi gerçekleştirmiş olduk. Bunun yanı sıra Tekirdağ ve Edirne bu yılşube açtığımız yeni iller oldu. Sektör 2013 yılında yoğun rekabet ve karsızlık gerçeğiyle daha fazla yüzleşti. Pazar adet yahut hacimde değil ancak ciro olarak büyüyebildi. Bu nedenle maliyetler yükseldi ama karlılıklar azaldı. Kim marketler zinciri olarak her yıl ortalama %20-25 bandında büyüyoruz. Bu yıl da yüzde 20 büyüyerek performansımızı sürdürdük. 9 yeni mağaza açarak 200 kişilik istihdam imkanı oluşturduk. 2014 yılında da karlılıklar azalmaya devam edecek. Kar elde edemeyen sektör oyuncularının bir kısmı yıpratıcı rekabetin etkisini hissedecek. 2014 perakende sektörü açısından çok daha zor bir yıl olacak. Zor koşullara kendini adapte etmeye dönük yönetim anlayışımız ve güçlü sermaye yapımız sayesinde 2014 yılından umutlu, sektör açısından endişeliyiz" diye konuştu.

2014 yılı sonunda psikolojik sınır olan 100 mağazaya ulaşmayı hedefleyeceklerini ifade eden Akçay, "Öngörmüş olduğumuz büyüme oranına uygun olarak 400 kişilik yeni istihdam imkanı oluşturmuş olacağız. Marmara bölgesinde büyümeye devam edeceğiz. Hedefimiz Marmara bölgesinde yatırıma değer derinliğe ve hacme sahip her yere ulaşmak. Marmara bölgesindeki liderliğimizi pekiştirmeye devam edeceğiz. 2014 yılında 10 milyon TL'lik yatırım bütçesi hedefliyoruz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İstanbul Bahçeköy Marmara Akçay Ekonomi Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (1)

gazigazi_aris@hotmail.com:

her taraf market oldu marifet katmadegeri yüksek sanayi üretimi yapmak işçi çalıştırmak ihracat yapmak gerisi hikaye yiyin birbirinizi

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title