Haberler

Kilis'te Amatör Spor Haftası Kutlanacak

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Remzi Arkaltı, 13-19 Ekim 2014 tarihleri arasında 81 il ve ilçede yapılacak olan “Amatör Spor Haftası” kutlamalarının Kilis’te yaklaşık 20 farklı branşında yapılacak sportif yarışma ve etkinliklerle kutlanacağını söyledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Remzi Arkaltı, 13-19 Ekim 2014 tarihleri arasında 81 il ve ilçede yapılacak olan "Amatör Spor Haftası" kutlamalarının Kilis'te yaklaşık 20 farklı branşında yapılacak sportif yarışma ve etkinliklerle kutlanacağını söyledi.

İl Müdürü Remzi Arkaltı, İl genelinde sportif faaliyetlere herkesin katılımının sağlanmasını hedeflediklerini ifade ederek, "Amatör Spor Haftası'nda düzenlenecek olan faaliyetlerle farkındalık oluşturularak, halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılması, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin, bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması sağlanacak" dedi.

Ayrıca amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edileceğini ifade eden İl Müdürü Remzi Arkaltı, "Bu etkinlikler ile ülkemizde topyekun spor bilinci ve kültürünün oluşturulması amaçlanıyor. Futbolun da yer aldığı değişik branşlarda faaliyetler düzenlenecek. Ayrıca Amatör Spor Haftası kapsamında düzenlenecek olan Kortej Yürüyüşü 17 Ekim 2014 Cuma günü saat 14.30' da Cumhuriyet Meydanında başlayıp Paşa Hamamını takiben (Kültür Yolu) Odun pazarı caddesinden geçip ışıklardan dönülerek Cumhuriyet caddesinden devam ederek Cumhuriyet Meydanında son bulacaktır. Amatör Spor Haftası Yürüyüşüne tüm sporseverleri, yanımızda görmek istiyoruz ve bütün halkımızı organizasyonumuza davet ediyoruz" dedi. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kilis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title