Haberler

Kayseri'de, Göletlere 265 Bin Sazan Yavrusu Bırakıldı

Güncelleme:

Kayseri'de Paşalı, Töslü, Efkere, Darılı, Şeyhli, Kepiç, Zincirdere, Elbaşı, İncesu, Akköy, Kovalı göletlerine 265 bin sazan yavrusu bırakıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen balıklandırma programı çerçevesinde Kayseri'de Paşalı, Töslü, Efkere, Darılı, Şeyhli, Kepiç, Zincirdere, Elbaşı, İncesu, Akköy, Kovalı göletlerine 265 bin sazan yavrusu bırakıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, yaptığı yazılı açıklamada, göletlerde doğal yapının desteklenmesi, sportif balıkçılığın geliştirilmesi, atıl durumda olan su kaynaklarının üretime kazandırılması ve protein açığının kapatılmasında öneme sahip olan balık tüketiminin artırılması için balıklandırma faaliyetleri yürütüldüğünü ifade etti.

Kayseri'de balıklandırma çalışmalarının her yıl gerçekleştirildiğini belirten Kayacan, şunları kaydetti:

"Kayseri'de pek çok irili ufaklı göletlerde su ürünleri yoğunluğunun artırılması için düzenli olarak balıklandırma çalışmaları yapıyoruz. Bu kapsamda 2015 yılında bakanlığımızca tahsis edilen 165 bin yavru sazana, 100 bin yavru daha ilave ederek göletlerimize bıraktık. Böylece balık yoğunluğu önemli derecede artacak ve göl ekosisteminin canlı tutulması sağlanacaktır. Yapılan çalışmaların başarıya ulaşması ve göletlerimizde bırakılan balığın gelişebilmesi için balıkçılarımıza ve köylülerimize önemli görevler düşüyor. Bırakılan yavrular korunmalı ve en az 1 kez üremelerine imkan tanınmalıdır. Bakanlığımızın hem ticari hem de amatör balıkçılık tebliğinde belirlediği avlanma zamanı ve avlanabilecek balık boyu standartlarına uyulmalıdır. Balıkları sadece yasak dönemde değil, avlanmanın serbest olarak yapıldığı dönemde de korumak ve bilinçli olarak avlamak gerekmektedir."

Kayacan, gölet alanlarına uyumunun kolay olması, büyük sıcaklık değişimlerine, besin ve oksijen yetersizliğine direncinin fazla olması, etinin lezzetli olması sebebiyle göletlerde sazan balığının tercih edildiğini ifade etti.

Kaynak: AA / Yerel

Kayseri İncesu Elbaşı Paşalı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title