Haberler

Katerina Köşkü Yatırımcıları Bekliyor

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde bulunan çivi kullanılmadan ağaç ile yapılan Katerina Köşkü yatırımcıları bekliyor.

Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde bulunan çivi kullanılmadan ağaç ile yapılan Katerina Köşkü yatırımcıları bekliyor.

Katerina Köşkü'nün restorasyonu için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yazışmalar yapıldığı ve yazışmaların sonuçlandığı bildirildi.

Konuyla ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulunan Kars Valisi Eyüp Tepe, Katerina Köşkü ile ilgili ortaya konan şartların yatırımcılar için cazip hale getirildiğini söyledi.

"150 YATAKLI OTEL YAPIMINA İZİN VERİLECEK"

Katerina ve Şişman köşkün restorasyonu karşılında 150 yataklı bir otelin yapımına izin verileceğine dikkat çekan Vali Eyüp Tepe, "Katerina Köşkü ve Şişman Köşk'ün restorasyonu için önümüzde ki günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bedelsiz olarak, alt yapı katılım bedeli alınmadan tahsise çıkılacak. Orasının bugüne kadar en büyük problemi 50 yataklı bir otele izin verilmiş olmasıydı. Restorasyonu karşılığında 50 yataklı otel, Katerina köşkü ve şişman köşkün restorasyonu yatırımcılar tarafından pek ekonomik bulunmadı. Bizde bu durumu göz önünde bulundurarak bakanlık nezdinde yazışmalar yaptık. ve burada asgari 150 yataklı bir otel için yer tahsis edilmesi gerektiği ve buna göre yeniden tahsise çıkılmasını istedik. Bu yaptığımız yazışmalar birkaç ay önce nihayet sonuçlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, burada 150 yataklı bir otelin yapılabilmesi yönünde karar aldı . Yakın bir zamanda da, bedelsiz olarak Katerina ve Şişman köşkün restorasyonu karşılında 150 yataklı bir otelin yapımına izin verecek. Bu gerçekleştiği takdirde Katerina köşkü ve Şişman köşk restore edilerek yeniden hayat bulacak. Bizde yatırımcıları bekliyoruz" dedi.

Vali Eyüp Tepe, Sarıkamış'ta bulunan, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çeken Katerina Köşkü'ün bulunduğu yerden KaranlıkDere'ye ulaşım için yol yapılacağını ve burada otel yapıldıktan sonra kayak severlerin Karanlık dere'den telesiyejle Cıbıltepe Kayak Merkezi çok rahat çıkabileceklerini sözlerine ekledi.

"SARIKAMIŞ'TA BULUNAN VE ÇİVİ KULLANILMADAN YAPILAN KATERİNA KÖŞKÜ"

Kars Sarıkamış'da bulunan ve Rus işgalinde kaldığı 40 yıllık süre içinde Rus Çarı 2'nci Nikola tarafından yaptırılan ve halk arasında 'Katerina Köşkü' olarak bilinen, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait 114 yıllık binaya daha önce de kiracı arandı. Burasını kiralayacaklar içinde 50 yataklı bir butik otel yapacağı arazi tahsis edilecekti. Ancak bu öneri yatırımcılar tarafından rantabl bulunmadığı için ilgi gösteren olmadı.

Osmanlı-Rus Savaşı'nın ardından 40 yıl Rusların işgali altında kalan kentte, dönemin Rus Çarı 2. Nikola tarafından yaptırıldığı bilinen 116 yıllık tarihi köşk, en çok ziyaret edilen mekanlar arasında yer alıyor.

Katerina Köşkü, sarıçam ağaçlarıyla çivi kullanılmadan Baltık mimarisi tarzında yapıldı ve uzun yıllar askeri bölge içerisinde yer aldı. Özellikle kültür turizmine hizmet ediyor. Farklı ülkelerden gelen turistler, tarihi av köşkünü gezerek mekan hakkında yetkililerden bilgi alıyor. Bir süre önce Kültür ve Turizm Bakanlığına devredilen av köşkü, Baltık mimarisinin örneklerini yansıtıyor. Çivi kullanılmadan fırınlanmış ağaçlarla yapılan ve günümüze kadar ayakta kalan tarihi köşke, her geçen yıl ilgi artıyor. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sarıkamış Eyüp Tepe Kars Yerel Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title