Haberler

Karun Hazineleri AB Projesiyle Dünyaya Tanıtılacak

Uşak Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen Karun Hazineleri'nin fotoğrafları, AB-Türkiye Kültürlerarası Diyalog Bileşeni Programı kapsamında hazırlanan Karun, Barış ve İşbirliği Yolu Projesi ile İtalya ve Yunanistan'da sergilenecek.

Uşak Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen Karun Hazineleri'nin fotoğrafları, AB- Türkiye Kültürlerarası Diyalog Bileşeni Programı kapsamında hazırlanan Karun, Barış ve İşbirliği Yolu Projesi ile İtalya ve Yunanistan'da sergilenecek.

Uşak Kültür ve Turizm İl Müdürü Şerif Arıtürk, Arkeoloji Müzesi Müdürü Sabiha Pazarcı proje ortağı İtalya Prato Tekstil Müzesi Müdürü Filippo Guarini, Yunanistan Tragilos Müzesi Uzmanı Apostolina Tsaltampası Oskar Pastanesi'nde düzenlenen basın toplantısında proje hakkında bilgi verdi.

Uşak Arkeoloji Müzesi Müdürü Sabiha Pazarcı, AB Türkiye İş Geliştirme Merkezi'nin (ABİGEM) desteğiyle hazırlanan projenin AB fonlarından 116 bin 874 euro hibe desteği kazandığını bildirdi.

AB'deki uygulamalar hakkında bilgi edindiklerini ve ülkeler arası diyalog ile uzun vadeli işbirliği hedeflediklerini ifade eden Pazarcı, şunları kaydetti:

"Karun Hazineleri'nin en değerli 50 parçasının 45-55 ebadında fotoğraflarını hazırlayarak İtalya Prato ve Yunanistan Tragilos Müzesi'nde sergileyeceğiz. Proje çerçevesinde modern müzeciliği ve ülkeler arası müzelerin işbirliğini geliştirerek, kültürlerin kaynaşmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Müzeler dünyanın ortak kültürünü barındıran alanlardır. İtalya ve Yunanistan'daki müzelere giderek incelemelerde bulunacağız. Engellilerin ve çocuklarımızın da müzeye ilgisini de çekeceğiz."

- UŞAK

Kaynak: AA / Yerel

Yunanistan Türkiye İtalya Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title