Haberler

Karşıyaka'da 9 Eylül Coşkusu

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92’nci yıl dönümü, Karşıyaka’da da coşkulu etkinliklerle kutlandı.

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yıl dönümü, Karşıyaka'da da coşkulu etkinliklerle kutlandı. 9 Eylül'de bayraklarını alarak sokağa çıkan Karşıyakalılar, marşlar söyleyerek kurtuluşu kutladı. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "9 Eylül sadece İzmir'in kurtuluş günü değil, bir ulusun dirildiği, bir umudun doğduğu ve bir ülkenin özgürlüğe kavuştuğu gündür" dedi.

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen kutlama programı, belediye binası önünde başladı. Akşam saatlerinde düzenlenen fener alayına yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Çarşı içinden Anayasa Meydanı'na kadar süren kortej boyunca, bando eşliğinde marşlar söylendi, sloganlar atıldı. Belediye tarafından dağıtılan 5 bin bayrakla birlikte Çarşı gelincik tarlasına dönüştü.

Sahildeki Anayasa Meydanı'na gelindiğinde ise coşku ve kalabalık ikiye katlandı. Karşıyaka Belediyesi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisinin ardından, Grup Kordelya sahne aldı. Cumhuriyet şarkıları ile coşan Karşıyakalılar, kutlama sevincine ortak oldu. Ünlü şair Haluk Işık da dillerden düşmeyen 9 Eylül şiirini ilk kez sahneden okudu. Gece sonunda ise on dakika süren havai fişek gösterisi yapıldı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "9 Eylül sadece İzmir'in kurtuluş günü değil, bir ulusun dirildiği, bir umudun doğduğu ve bir ülkenin özgürlüğe kavuştuğu gündür. Bu açıdan bakıldığında, bu bayram, yerel değil, ulusal bir bayramdır. Kanının son damlasına kadar savaşan dedelerimizin bizlere emanet ettiği bu güzel toprakları geleceğe taşımak bizlerin görevidir. Bunun için durmadan, yılmadan çalışacağımıza söz veriyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Mutlu Akpınar Karşıyaka İzmir Eylül Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır?
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title