Haberler

Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Şahin Açıklaması

Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Nevzat Şahin, "Bana güvenenleri mahcup etmemek ve bu bayrağı indirmemek için mücadele edeceğim, herkesten kötü günde de iyi günde de destek istiyorum" dedi.

Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Nevzat Şahin, "Bana güvenenleri mahcup etmemek ve bu bayrağı indirmemek için mücadele edeceğim, herkesten kötü günde de iyi günde de destek istiyorum" dedi.

Dün yapılan olağan genel kurulda kulüp başkanlığına seçilen Nevzat Şahin, düzenlediği basın toplantısında, yeni yönetim olarak zor bir görev üstlendiklerini ve yüklerinin ağır olduğunu söyledi.

Geçmiş yönetim, Karabük halkı, taraftar ve basından manevi destek beklediklerini ve bunu çok önemsediklerini anlatan Şahin, şöyle dedi:

"Bu destek benden önceki başkan Hikmet Ferudun Tankut'a zaman zaman verildi, bazen de arkasında durulamadı. Ben bu nedenle çok üzüntülüyüm. Kent ile Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) tanıtımını ülkemize ve dünyaya yapan kulübümüzdür. İlimiz için nasıl KARDEMİR olmazsa olmazsa kulübümüz de öyledir. Ancak, KARDEMİR yoksa, kulübümüz de yoktur diye düşünüyorum. Ben 10 yıldır yönetimdeyim bunu gördüm, bizzat yaşadım. Bana güvenenleri mahcup etmemek ve bu bayrağı indirmemek için mücadele edeceğim, herkesten kötü günde de iyi günde de destek istiyorum. Ben ve arkadaşlarım iyi niyetliyiz. Sürekli çalışarak başaracağımıza inanıyorum. Birleştirici olacağız. Omuz omuza verirsek biz bu yükün altından kalkarız. Bu kulübü anonim şirket gibi yöneteceğiz. Emanet emin ellerde. Kulübümüzde yeni bir sayfa açtık, artık Nevzat Şahin ve ekibi var. "

Şahin, yeni yönetim kurulunda görev dağılımı yaptıklarını belirterek, Metin Altan'ın as başkanlığa, Ziya Alak'ın genel sekreter ve basın sözcülüğüne, Abdullah Balaban'ın futbol şubesi sorumluluğuna, Yusuf Gürsoy'un mali sekreterliğe, İsmail Durak'ın altyapı, Seyit Ahmet Karabacak'ın tesisler, Murat Malkoç'un salon sporları, Hakan Yılmaz'ın hukuk, Kemal Pehlivanoğlu'nun sağlık ve Muharrem Bostancı'nın da stat ve antrenman tesisleri sorumluluğuna getirildiğini kaydetti.

-SORULAR-

Bir gazetecinin kulübün maçlarını oynadığı Dr. Necmettin Şeyhoğlu stadının tadilatta olduğunu ve yeni sezona yetişip yetişmeyeceğini sorması üzerine Şahin,

"Kale arkaları tadilatta, yetişmesi için girişimlerimizi yapıyoruz. Siyasilerden özellikle ilimiz milletvekili TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'i ziyaret ettiğimizde konu hakkında destek isteyeceğiz. Bu stadın tadilatını devletimiz yapıyor, bizim yaptırım gücümüz yok" diye konuştu.

Eski kulüp başkanı Hikmet Ferudun Tankut'un neden aday olmadığı ve vedalaşmadan kentten ayrıldığı konusundaki görüşlerini sorulan Şahin, Tankut ile et ve tırnak gibi yıllardır beraber çalıştıklarını, ayrılmaması konusunda çok defalar toplantılar yaptıklarını, kendisinin gelip basın toplantısıyla bunlara cevap vereceğini kaydetti.

Transfer çalışmaları konusundaki soruyu da Şahin, şöyle cevaplandırdı:

"İç transferi yüzde 90 bitirdik. Kulübümüzdeki yabancı oyuncularımızın tamamı ile sözleşmemiz devam ediyor. Muhammet Özdin, Şenol Akın, Birol Hikmet, Muhammet Hanefi ve Hakan Söyler ile tekrar anlaştık. Bir tek Hakan Özmert ile henüz anlaşamadık, o da önümüzdeki hafta tamamlanır diye düşünüyorum. Kerim Zengin ise Sivasspor'a gitti. Onun yerine en az onun kadar kaliteli bir oyuncu alacağız. 26 Haziranda takım kulüpte toplanacak. Bir gün sonra Gerede'de kapma gireceğiz. Mümkün olduğu kadar tam kadro kampa girmeyi hedefliyoruz. Kadromuzdaki 17 futbolcumuzla anlaştık, iskelet kadromuz korundu. Denizlispor'dan Ahmet Cebe ile görüşüyoruz. Ön protokolümüz var. Önümüzdeki günlerde transfer gerçekleşecek. "

Şahin, taraftardan beklentileri yönündeki soruyu ise "Taraftarımız, taraftar gibi hareket etmek zorunda. Benim için ne derlerse desinler, nasıl bağırırlarsa bağırsınlar, hiç önemli değil. Çünkü benim bir beklentim yok. Ben bu kulübe bir şeyler almaya değil, vermeye geldim. Bizim alnımız ak olacak her zaman, veremeyecek hesabımız olamayacak" diye yanıtladı.

- KARABÜK

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title