Haberler

Kapadokya'da Balon Kazası: Pilot ve 7 Turist Yaralandı

Güncelleme:

Uzakdoğulu ve Avrupalı turistlerin bulunduğu sıcak hava balonundaki motorun hortumu iniş sırasında kontrol dışı alev aldı. Pilot ile 7 turist yaralandı.

Kapadokya bölgesinde 19 yabancı turisti taşıyan sıcak hava balonu, bu sabah elektrik tellerine çarparak, sert iniş yaptı. İniş sırasında balondaki motorun hortumu kontrol dışı alev aldı. Kazada pilot ile 7 turist yanık, el ve ayaklarındaki burkulma ve kırıklar nedeniyle yaralandı.

Göreme Beldesi'nden bu sabah erken saatlerde 14 Çinli, 2 Yunan, 2 Amerikalı, 1 Brezilyalı turistle havalanan, sıcak hava balonu Ortahisar- Mustafapaşa Beldeleri arasındaki Üzengi vadisinde, ters rüzgar nedeniyle, elektrik tellerine çarparak, sert bir iniş yaptı.

Bu sırada balona gaz veren motorun hortumu da kontrolsüz olarak alev aldı. Balonda bulunan 19 turistten 7'si çarpmanın etkisi ve yanık nedeniyle yaralandı. Yaralı turistlerden 3'ü Nevşehir Devlet, 2'si Özel Versa ile 2'si Özel Kapadokya hastanelerinde tedavi altına alındı. Hastaneye kaldırılan pilotun ise hafif yaralı olduğu belirtildi.

"DÜŞMEDİ, TERS RÜZGAR NEDENİYLE TERS İNİŞ YAPTI"

Balon firması yetkilileri, "Kapadokya bölgesinde iniş saatlerinde ters bir rüzgar nedeniyle balonumuz sert bir iniş yaptı. Buna düşme denilemez. Yaralıların durumu da ciddi değil" dediler.

DAHA ÖNCEDE 4 TURİST BALON KAZASINDA ÖLMÜŞTÜ

17 Aralık 2014'de saat 06.15 sıralarında Göreme bölgesinden kalkış yapan pilot Murat Yerkalan yönetimindeki sıcak hava balonunu Göreme beldesi Karadağ bölgesinde ters bir rüzgar alınca,150 metre süreklendi. Sonra zemine sert iniş yaptı. Bu sırada balon sepetinde bulunan kadın turistlerden Çinli Tang Yi (23) olay yerinde yaşamını yitirdi. Yine Kapadokya Bölgesi'nde 20 Mayıs 2013'de iki balon havada çarpışmıştı. Çarpışmanın etkisiyle turist taşıyan sıcak hava balonlarından biri düşmüş, olayda 3 turist ölmüştü. Kazada Brezilyalı turist Ellem Kohelman (76), Maria Luiza Gomes (71) ve Mariua Rosas (65) hayatını kaybetmişti.

BÖLGEDE 18 FİRMA BALON TURU DÜZENLİYOR

Kapadokya Bölgesi'nde turistlerin peribacaları ve diğer oluşumu havadan izlemelerini sağlamak amacıyla, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden uçuş izni alan 18 firmaya ait 200'e yakın balon, günün erken saatlerinden ortalama saat 08.00'e kadar havada kalıp, yerli ve yabancı turistleri 50-150 euro arasında ücretle gezdiriyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü periyodik olarak balon firmalarını denetliyor.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafapaşa Kapadokya Ortahisar Göreme Yerel Yaşam Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (38)

PilotmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Lütfen aklınızın ermediği şeylere saçma sapan yorumlar yapmayın günde 150 balonun uçtuğu bölgede yok sayılacak kadar az kaza oluyor.Şu yorumları yapan aklı ermemiş arkadaşlar kaçınız kullandığınız arabalarda emniyet kemeri takıyorsunuz da kalkmış balon uçuşlarını sorguluyorsunuz ? Ciddi bir yaralanma yok medya yine feryat figan bağırmış lütfen bubtarz haberlere kulak asmayın

36
29
yanıtYanıtla
kartal:

Yeter artık görsel manzara , turizm fark etmez olmuyor bu balon işi. Hatta biz duymuyoruz çalışanlardan kaç kişi ölüyormuş senede. kapatın insanlar ölmesin bari

32
13
yanıtYanıtla
BALONCU:

NE KAFA KAFAYA CARPİŞMASI ABARTMAYIN BE BENDE BALONCUYUM HER HABERE INANACAK OLURSANIZ İŞİNİZ VAR ÖLÜLÜ DUNYADA HERSEYOLUR KAZA VE KADERE INANMIYONUZMU . HAVADA CARPİŞMA FELAN YOK DÜŞMEDE YOK İNDİKDEN SONRA YAKIT FORTUMU YERINDEN CIKIYOR O ESNADA BI KAC TANESINDE YANIK MEYDANA GELIYOR ÖLÜ YOK HAFIF YARALI VAR .

10
34
yanıtYanıtla
halk:

Merak ediyorum. Ne kadar alanda kaç tane balon havalanabilir. Bu bölgede böyle bir kriter var mı? Turizm Bakanlığı neredesin? Vali neredesin? Kaymakam neredesin? Mevsim yaz. Yazında kömür dağıtmıyorsunuzdur herhalde.

25
16
yanıtYanıtla
Abullak k.mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bilip bilmeden yorum yapmayın lütfen bu sektör olmasın turist bulamazsınız . Ve üstelik hiç bir kimse kendi canını bile bile tehlikeye atar mı . Hava şartlarındaki ani değişiklik sebebiyle olmuş olan bir olaydır. Allah kimsenin başına vermesin. Arkadaşlara acil şifalar diliyorum çok gemiş olsun.

6
35
yanıtYanıtla
zeynep:

Felsefe, bilim, eğitim, akılcı düşünce , profosyonellik, görevinde uzmanlık konularını umursamadığımızda bunlar her zaman yaşanacaktır.

32
0
yanıtYanıtla
tatar:

bu kaçıncı be. önüne gelen keko balon kaptanı olura böyle olu

21
5
yanıtYanıtla
vatandaş:

Bu balon işinin suyu çıktı gerçekten her yıl aynı muhabbet.

14
3
yanıtYanıtla
pılot:

balonculugun ne oldugunu bilmeden burda attıp tutan gerizekalı insanlar sizlere diyorum. her 6 ayda bir denetlemesi var . yıllık sigorta bedelide ortalama 20. 000 euro ucak kaza yapıyor gidiyor yine biniyorsunuz. araba kaza yapıyor yine kullanıyorsunuz araclarınız muanede gecmedi zamanlar muayene istasyonundaki calısanara jüfür ediyorsunuz. kapadokyaya geldiginiz zaman balona binmek için can atıyorsunuz fiyatı yüksek bulunca cok pahalı filan ne olur indirim yapın diye köpek gibi yalvarıyorsunuz

3
13
yanıtYanıtla
MerkezmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Kesin hddpli dir genelde bu isler hep kekolarin elinde onlarda boyle yapiyor

6
9
yanıtYanıtla
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title