Haberler

Kalkınma Bakanı Doğan Eş Başkanları Ziyaret Etti

Güncelleme:

İdil'de HDP'nin Grup Toplantısı'na katıldıktan sonra Diyarbakır'a gelen Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, Belediye Eşbaşkanları Kışanak ve Anlı'yı ziyaret etti.

Şırnak'ın İdil ilçesinde HDP Grup Toplantısı'na katıldıktan sonra Diyarbakır'a gelen Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'yı ziyaret etti. Eş Başkanlar Kışanak ve Anlı, Bakan Doğan'ı, belediye protokol girişinde karşıladı. Ziyarette konuşan Eş Başkan Kışanak, ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Zor bir dönemde önemli bir sorumluluk ile karşı karşıyasınız. Hükümette böylesi bir görevde yer almak, bu zor dönemde sorunlarımızın aşılması konusunda sorumluluk üstlenmek, bütün halkımız adına, bizler adına yapılmış bir çalışmadır, bunu böyle kabul ediyoruz" diye konuştu.

Doğan: Cizre'ye girişimize izin verilmedi

Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ise, Cizre'de sokağa çıkma yasağının 8 gün uygulandığını hatırlatarak, partilerinin aldığı karar ile grup toplantısını Cizre'de yapmak istediklerini ancak, buna izin verilemediğini söyledi. "Bu demokrasi adına da büyük bir ayıp ve kazanımların da bir kaybı olarak değerlendiriyorum" diyen Doğan, "Ama Cizre halkının yalnız olmadığını, tüm Türkiye halklarının, inançlarının bir araya gelerek ortaya koyduğu tepkiden anlıyoruz" dedi. Vekillerle birlikte 3 günlük bir direniş ortaya koyduklarını söyleyen Doğan, bir koordinasyon merkezi kurduklarını, bu koordinasyon merkezinin Cizre halkı ve çevre halkı ile dayanışmayı sürdüreceğini kaydetti.

Barışı tesis etme tepkilerini önemsiyorum

"Burada söylemek istediğim en önemli husus; bu mücadele geleneğimiz ve direncimizi geliştirmek, tüm halklar ve inançlar anlamında yeni süreçte gerçek bir barışı tesis etmek için konulan tepkileri çok önemsiyorum. Sadece Kürt halkının burada ortaya koyduğu mücadele kendi anlamında belki değerlidir ama Türkiye halkları anlamında ise tüm inançlar ve halkların başta Cizre olmak üzere tüm bölge halkına karşı geliştirilen bu antidemokratik uygulamalara karşı bir direnç ortaya koymak lazım. Bu çok önemli" diye konuşan Doğan, başta Aleviler olmak üzere bu tepki çok ciddi bir şekilde dile getirildiğini söyledi.

Bu sürecin aşılması gerekiyor

Batıda terörize edilen olaylar karşısında halkı sağduyuya çağıran Doğan, şöyle konuştu:

"Bu sürecin aşılması gerekiyor. Bu da barışın tesisi için demokratik mücadele biçimlerinin tüm alanlarıyla kullanılması gerekiyor. Bu süreci de aşacağız. Çok kötü süreçler yaşadık. Bu akıl tutulmasına da eğer devlet bir son vermezse kendisi tutulacak" dedi. "Biz cumhuriyetin demokratikleşmesini isteyen Kürtler, özellikle eşit yurttaşlık temelinde mücadele veren bir mazlum halkız" diyen Doğan, bu en doğal bir mücadeleyi önüne koyan insanlara, 8 gündür su ve elektrik verilmediğini, insanların ölüme terk edildiğini söyledi. Doğan, bunun kabul edilebilir bir durum olmadığını kaydetti.

Kışanak: Demokrasi adına her şey tükeniyor

Eş Başkan Gültan Kışanak da, sivil toplum örgütleri ile hep beraber Cizre'deki direnişin yanında olduklarını belirterek, bunun bir insanlık direnişi olduğunu söyledi. Kışanak, Türkiye'de demokraside gelinen noktanın duvara dayandığını, bu direnişlerle mesafe açmaya çalıştıklarını ifade etti. Demokrasi adına her şeyin tükenmekte olduğuna dikkat çeken Kışanak, bunun Türkiye'nin kaybı olacağını kaydetti.

Konuşmalarından ardından Eş Başkanlar Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, Diyarbakır'ın eski el sanatlarından oluşan çini süslemeyi Bakan Doğan'a hediye etti.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Müslüm Doğan Fırat Anlı Diyarbakır Cizre Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title