Haberler

Kadınlara Kreş Hizmetli Kur'an Kursu

Güncelleme:

"Annemle Dinimi Öğreniyorum Projesi" kapsamında camiye gelen anneler, Kur'an ı Kerim öğrenirken, çocukları da kreş ortamında temel dini bilgiler eğitimi alıyor

Mersin İl Müftülüğü tarafından uygulanan "Annemle Dinimi Öğreniyorum Projesi" kapsamında çocuklarıyla camiye gelen anneler, Kur'an-ı Kerim öğrenirken çocukları da kreş ortamında temel dini bilgilerle donatılıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından onaylanan projenin pilot olarak uygulandığı Hz. Hamza ve Hz. Eyüp camilerine haftanın 4 günü 4-6 yaş aralığındaki çocuklarıyla birlikte gelen 33 anne vaizelerden Kur'an-ı Kerim öğreniyor.

Çocukları ise yandaki bir derslikte Kur'an kursu eğitmenleri ve çocuk gelişim öğretmenleri eşliğinde akranlarıyla keyifli bir zaman geçirerek temel dini bilgilerin yanı sıra dua ve ilahiler öğreniyor. Çocuklar ayrıca öğretmenlerinden el yıkamadan doğru yemek yemeye kadar birçok konuda da eğitim alıyor.

Eğitim sonrası anne ve çocuklar, namaz saatinde birlikte abdest alıp namaz kılmak için hazırlık yapıyor. Küçük bedenlerine uygun seccadelerinin başına geçen miniklerden kimi annesini taklit ederek imam eşliğinde namazını kılıp dua ediyor kimi de etrafında olup bitenden habersiz namaz kılanları ilgiyle izleyip oyun oynuyor.

Haftada bir gün de camiye gelen psikolog aracılığıyla annelere çocuklarıyla nasıl iletişim kurmaları gerektiği anlatılıyor.

"Çocuklar emin ellerde"

Hz. Hamza Camii'ne gelerek çocuklara çeşitli hediyeler dağıtan Mersin Müftüsü Ali Melek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailenin toplumun temel taşı olduğunu söyledi.

Doğru aile yapısına katkı sağlamak için "Annemle Dinimi Öğreniyorum Projesi"ne öncülük ettiklerini ifade eden Melek, şöyle devam etti:

"Peygamber Efendimiz 7 yaşından itibaren çocuklara dinin, namazın öğretilmesini emrediyor. Biz de cami ve Kur'an kursu bünyesinde hem anneye dini bir bilgiyi sağlam elden vermek hem de çocuklarını emin ellere teslim ederek temel dini bilgilerle kişisel gelişimini sağlamak için projemizi uygulamaya koyduk. Müftülük bünyesinde var olan çocuk gelişimiyle alakalı formasyona sahip olan Kur'an kursu öğreticilerimizin tamamını 4-6 yaş grubuna görevlendirdik."

Anneler için fırsat doğuyor

Küçük yaşta çocukları olan annelerin Kur'an-ı Kerim öğrenmek için çeşitli zorluklarla karşılaştığına dikkati çeken Melek, "Anneler çocuklarını bırakacak yer bulamıyor ve bu nedenle dinimizi öğrenmeye zaman bulamayabiliyorlar. Çocuklarıyla birlikte camiye geldiklerinde ise biz burada annelere dini eğitim imkanı sağlıyoruz. Anneler dini eğitim alırken çocukları da onlarla aynı mekanda yer alıyor. Zaten projemizin amacı çocuklarla annelerini birlikte eğitmek" dedi.

Proje kapsamında psikologlardan da destek aldıklarını belirten Melek, projeyi ülke geneline yayarak anne ve çocuklarına destek olmak istediklerini söyledi.

Çocukların anneleriyle belli bir eğitim aldıktan sonra onlara cami kültürünün de kazandırılmasını amaçladıklarını kaydeden Melek, bu kapsamda çocuklara caminin de gezdirilerek tanıtıldığını sözlerine ekledi.

Anneler uygulamadan memnun

Eğitim gören annelerden Raziye Tunç, oğluyla birlikte din eğitimi aldığı için çok huzurlu ve mutlu olduğunu söyledi.

Eğitimlerin verimli geçtiğini aktaran Tunç, "Daha önce gelmek istememe rağmen sorun oluyordu. Çocuğum küçüktü, bırakacak yer yoktu. Burası bizim için büyük bir avantaj oldu. Çocuğum yan sınıfta hem dini hem de ahlaki eğitim alırken biz de Kur'an-ı Kerim dersi alıyoruz. Bana ve çocuğuma bu imkanı sundukları için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kızıyla kurslara katılan Ayfer Taşpınar ise aile boyu din eğitimi aldıklarını söyledi.

Haftanın bir günü de psikolog eşliğinde anne-çocuk eğitimi gördüklerini aktaran Taşpınar, "Çocuğuma evde bu kadar güzel dini eğitim verebileceğimi düşünmüyorum. Bu bizim için büyük bir imkan" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Taşpınar Mersin Eyüp Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title