Haberler

Kadınlar Erkeklerin En Çok Neresine Bakar

Güncelleme:

Son dönemlerde sıkça kullanılmaya başlanan göz takibi teknolojisi insanların fotoğraflarla etkileşimini ele veriyor. Kadınlar, erkeklerin en çok yüz ve vücuduna bakıyor.

Göz takibi teknolojisiyle çokca reklam üzerinde insanların en çok hangi bölgelere baktığı tespit edildi. İşte o örneklerden bazıları...

MARKAYI GÖRMEZDEN GELİYORLAR

Bu reklam afişinde herkesin Scarlet Johansson'un yüzüne bakması, markayı ise neredeyse görmezden gelmesi dikkat çekiyor.

ERKEKLE KADIN FARKLI

Bu reklam örneğinde ise bir erkek ile kadının 'bakış açısı' arasındaki fark ortaya çıkıyor. Solda erkeklerin reklamdaki kadına odaklandığı görülürken kadınların reklamdaki kadının yüzünün yanı sıra metinleri okuduğu ortaya çıkıyor.

AYAKKABI İLGİ ÇEKMİYOR

Bu ayakkabı reklamında ise kadınlar resimdeki kadının ayakkabılarına odaklanırken ayakkabı erkeklerin ilgisini zerre çekmiyor.

FİYAT ETİKETLERİ ÖN PLANDA

Hz. İsa'nın Son Akşam Yemeği resminde ise gözler Hz. İsa'ya ve havarilerine odaklanıyor.
Süpermarketler de bu deney için çok uygun. Göz tarama araştırmaları gösteriyor ki müşteriler üründen çok fiyat etiketleriyle daha çok ilgileniyor.

REKLAM METNİ DİKKAT ÇEKİYOR

Otomobil reklamından çarpıcı örnek. Neredeyse kimse otomobilin kendisiyle ilgilenmiyor daha çok reklamın metniyle ilgileniyor.

HER YERDE FARKLI EĞİLİMLER

Elektronik ürünler satan bir mağazanın girişinde orta ve sol taraftaki ürünler en çok dikkat çekenleri oluyor. New York Times'ın ana sayfası ne kadar yazı ağırlıklı olursa olsun resimler ve büyük puntolu başlıklar ilk ilgi çeken öğeler oluyor. Saç boyası reklamı reklamda güzel bir kadının yer almasının yeterli olmadığını gösteriyor. Göz taraması teknolojisine göre sola doğru bakan kadın, objektife bakan kadından daha çok ilgi çekiyor!

Reklamda güzel kadının yer alması her zaman ürünü arka planda bırakamıyor. Bir içecek firmasının reklamında içecek en az kadının yüzü kadar ilgi çekiyor. İnternet sitelerinde ana yazı en çok ilgi gören yer olurken kenardaki öğeler görmezden geliniyor.

FUTBOLDA TAÇ ATIŞI KULLANAN İZLENİYOR

Google'da arama sıralamasında ilk 5 yer almayan sitelerin işi zor! Facebook ana sayfasında en çok dikkat çeken şey ise profil fotoğrafı. Peki futbol maçı seyrederken durum nasıl? Bir taç atışı yapıldığında topun gönderileceği bölgedeki hareketlilik, taç atışı yapan oyuncudan daha çok dikkat çekiyor.

KADINLAR YÜZE BAKIYOR

Bu billboardda görüldüğü gibi reklamda büyük bir erkek fotoğrafı kullanılsa da insanlar daha çok sloganı merak ediyor. İşte bir başka kadın-erkek bakış açısı farkı. Bu resimde kadınlar daha çok yüz ve gövdeye odaklanıyor.

ERKEKLER KASIKLARA ODAKLANIYOR

Aynı resme erkekler ise daha çok kasık bölgesine odaklanıyor.















Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Yaşam Haberler

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

500

Yorumlar (149)

goz:

Valla doğruyu soylemek gerekirse erkeklerden çok kizlar erkeklere bakiyor. Tamam erkekler de kızlara bakıyor ama dunya değişmiş artik kizlar daha çok bakıyor.ben bir kız olarak dışarıda gozlemledim. Kizlar erkeğe yiyecek gibi bakiyor.VALLA DOGRUYA DOGRU.ISTISNA VARSA ( ben dahil) bilememSIMDI KIZLAR SAKIN CIKIPTA İNKAR ETMEYIN!!!

61
5
yanıtYanıtla
Ayten:

Ben bakmiyom valla Erkekler bana cok bakiyor hemde yiyecek gibi :))

yanıt20
yanıt17
Esma:

Aynen sana katılıyom valaha

yanıt6
yanıt1
goz:

Yorumumu beğendiğiniz için çok teşekkür ederim.

yanıt11
yanıt1
Hidir:

Genellikle para ön pilanda gelir kizlarda... yani simdi arda turan bir coban olsa kimse yüzüne bakarmi sizce

62
0
yanıtYanıtla
hakan:

Önce plan yazmayı öğren sonra yorum yap sen

yanıt0
yanıt1
Mossad:

Kızların paraya bakması onların kurnazligindan gelmiyor ki zatrn kizlar kurnaz degildir ama birakalim öyle zannetsinlar. Kizlarin para derdi iyecek derdi taaaaa taş devrinden kalmadır....... Okuzlere sesleniyorum.... tasdevrinde parami vardi diye yazacak olanlara..... yazmayin

yanıt0
yanıt1
Mossad:

Kadınin güzeli cirkini yoktur. Temiz kadin pis kadin vardir. Temiz bakimli olan kadinlarin hepsi güzeldir isterse 350 kilo olsun vinçe takar yinede yanimda gezdiririm.

yanıt2
yanıt0
Mossad:

Hem kilolu kadinlar daha iyi öpüsür.

yanıt1
yanıt0
ERT:

SEN ÇOBANSIN SANIRIM

yanıt0
yanıt1
Tüm 149 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title