Haberler

Kadınlar 2.160 Gün Daha Erken Emekli Olabilecek

Güncelleme:

SSK sigortalısı kadınların yanında Bağ-Kur ve memur iken doğum nedeniyle ayrılıp bir daha memuriyete dönmeyen kadın sigortalılara da doğum borçlanma hakkı tanındı.

6552 sayılı Torba kanunla çalışanlar arasında eşitlik sağlamak amacıyla SSK sigortalısı kadınların yanında Bağ-Kur ve Memur iken doğum nedeniyle ayrılıp bir daha memuriyete dönmeyen kadın sigortalılara doğum borçlanma hakkı tanındı.

Borçlanılabilecek çocuk sayısı 2'den 3'e, doğum borçlanmasının üst sınırı da 4 yıldan 6 yıla çıkarıldı. Sigortalılık süresi ve yaşını tamamlayan ancak günü eksik olan kadın sigortalılara her bir çocuk için 720 gün, 3 çocuk için ise toplam 2160 gün borçlanma yoluyla hizmet alma ve erken emekli olma imkânı sağlandı.

SGK Başkan Danışmanı ve Haberler.com yazarı Süleyman Demir değişikliğin detaylarını ve kadınların nasıl yararlanabileceğini yazdı.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Bağ Kur Kobi Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (51)

sıradan:

kadınların yüzünden erkekler iş bulamıyo . . . . . . .

17
21
yanıtYanıtla
ÖMER:

Askerlik yapmıyorlar, boşanma davalarında haksız yere nafaka alıyorlar , vücutlarını cinsel obje olarak sergileyip para kazanıyorlar ve de şimdi bu. Kadın erkek eşitliğini savunanlar bunları görmezler. Askerlik erkeğin görevi olarak görürler ama eşitliği savunurlar. Norveçte bayanlarda askerlik yapıyor, norveçte eşitlik var ama Türkiye''de eşitlik isteyenler eşitliğin anlamını dahi bilmeyen feministlerdir.

9
17
yanıtYanıtla
türkmilleti:

kadın masa başında çay kahve sigara içirek çalışıyor. erkek ise hamballık yaparak çalışıyor. t. h. yolları türkiş Cargo bölümünü bi görseniz İngiliz askerine esir düşmüş Osmanlı askeri gibiyiz çok kansız şerefsiz memurları var.

15
9
yanıtYanıtla
bilkentli teo:

Hükümet coştu işi gücü bırakytı kadınlara çalışıyor erkekler işsiz geziyor.

18
5
yanıtYanıtla
Ebru:

Aslında kadının doğum sürelerini devlet ödemesi lazım. Çünkü kadın bu sürelerde çocuğu yetiştiriyor devlete millete asker veriyor. yada vergi veren bir birey yetiştiriyor. Uygulama güzel ama primleri devlet ödesin

18
1
yanıtYanıtla
Uzzmangörüşü:

Ben Devletin yerinde olsam 3 çocuk doğuran kadına SGK''dan emekli maaşı bağlarım evinde otur çocuklarını yetiştir derim Devlet için en güzel yatırım. çocuklar adam gibi yetişse terör de biter hırsızlık da ahlaksızlık da. . Haksızmıyım. . .

8
3
yanıtYanıtla
gayserili:

Bu ülkede erkekles dislaniyor. Kadinlar ile ayni haklara sahip olmak istiyoruz!

5
4
yanıtYanıtla
Rıza:

cinsiyet değiştir kardeş

yanıt3
yanıt2
kubilayMobil-ANDROID:

dogumdan sonra işe girmiş ssk lılar acaba bu boşlanmadan yararlanıyormu

8
1
yanıtYanıtla
gerçekler:

slm zaten kadınlar ayda 15 gün işe geliyor oda enfazla hergün bahaneyle işten kaytarma 1 ayda yıllık izin oh yılda 5 ay çalışıyolar ama her iyilik kadına yapılıyor patronlarında aklı yok kardeşim erkek kadından verimli çalışıyor ama tercih kadından yana çalışmayanı teşvik ediyolar garip bir dünyada yaşıyoruz anlayan varsa anlatsın bizde bilelim

2
7
yanıtYanıtla
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title