Haberler

Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Yönetmeliğinde Değişiklik

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, jeotermal kaynaklar, jeotermal kökenli gazlar ile doğal mineralli suların aranması ve işletilmesi için ruhsatların verilmesi, devredilmesi, birleştirilmesi, ruhsatın sona erdirilmesi ile ilgili usul ve esasları yeniden düzenledi İl özel idarelerinden izin alınmadan yapılan işlem ve faaliyetlerin tespiti halinde, teminat irat kaydedilerek faaliyetler durdurulacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, jeotermal kaynaklar, jeotermal kökenli gazlar ile doğal mineralli suların aranması ve işletilmesi için ruhsatların verilmesi, devredilmesi, birleştirilmesi, ruhsatın sona erdirilmesi ile ilgili usul ve esasları yeniden düzenledi.

Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre yönetmelik, belirlenmiş ve belirlenecek jeotermal kaynaklar ile jeotermal kökenli gazların yanı sıra çözünmüş katı madde içeriği litrede en az 1000 mg olan doğal mineralli suların da aranması ve işletilmesi için ruhsatların verilmesi, devredilmesi, birleştirilmesi, ruhsatın sona erdirilmesi ile ilgili usul, esas ve yaptırımları da kapsayacak.

İşletme ruhsatı alındıktan sonra, mevzuattan kaynaklanan gerekli izinlerin alınması için ilgili bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları nezdinde en geç 3 ay içinde girişimde bulunulması zorunlu olacak. Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) işlemleri tamamlanmadan ve gerekli izinler alınmadan işletme faaliyetlerine başlanmayacak. Gerekli izinlerin 3 yılda alınamaması durumunda ruhsat iptal edilecek.

İl özel idarelerinden izin alınmadan yapılan işlem ve faaliyetlerin tespiti halinde, teminat irat kaydedilerek faaliyetler durdurulacak. Ruhsatlar, ruhsat sahibinin müracaatta bulunması halinde birleştirilebilecek.

Birbirine mücavir arama veya işletme ruhsatlı sahalarda ruhsat sahiplerinin sınırlara 1000 metreden yakın yerlerde üretim amacıyla yaptıkları kuyu açma talepleri ile ilgili olarak il özel idaresi tarafından izin verilmeden önce uzman kuruluşlar veya üniversitelerden görüş alınacak.

Jeotermal kaynak ile ilgili arama ruhsat sahibi, mera, yaylak ve kışlakların bulunduğu alanlarda; sondaj yapılmasını gerektiren arama faaliyetleri yapılmadan önce gerekli belgelerle il tarım müdürlüğüne bir dilekçe ile başvuracak. Başvuru tarihinden itibaren 30 gün içinde il tarım müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirme sonucu uyulması gereken esaslar belirlenerek mera tahsis amacı değiştirilmeden izin verilecek. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Fenerbahçe'de başkanlık seçimi 30-31 Mayıs'ta, yeterli çoğunluk sağlanmazsa 8-9 Haziran'da yapılacak

Fenerbahçe'de başkanlık seçimi 30-31 Mayıs'ta, yeterli çoğunluk sağlanmazsa 8-9 Haziran'da yapılacak

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title