Haberler

Japonlardan Oyuncak Müzesine Sakura Ağacı

Konak Belediyesi Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi'ne Japon Kiraz Ağacı Sakura Fidanı Dikildi

Konak Belediyesi Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi'ne Japon kiraz ağacı Sakura fidanı dikildi.

Konak Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2010 Türkiye'de Japon Yılı kapsamında daha önce Alsancak semtinde Gazeteci İsmail Sivri Anıtı'nın bahçesine dikilen Japon Kiraz ağacının ikinci dikim töreni Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi'nin bahçesinde gerçekleştirildi. JİKAD (Japonya İzmir Kültürlerarası Dostluk Derneği) ve Konak Belediyesi'nin davetlisi olarak gelen AICAT (Japonya Uluslararası Eğitim ve İşbirliği Derneği) Başkanı Yoshikazu Nakahama, fidanları hibe eden Hiroshi Saito İzmir'de bir Sakura'nın daha yaşam bulacak olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Sakura fidanına Japon ve Türk öğrencilerin tasarladığı doğal malzemeler kullanılarak boyanmış özel bir kağıt da bağlayan Yoshikazu Nakahama, bu kağıdın fidanın, hızlı ve sağlıklı büyüyüp boy atması için destek olacağı inancını taşıdıklarını söyledi.

Gazeteci İsmail Sivri Anıtı'nın bahçesine dikilen fidanın yemyeşil bir ağaca dönüştüğünü söyleyen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, 'Yeni fidanımıza da aynı sevgi ve özeni göstereceğiz. Sakura fidanının oyuncak müzemize gelen çocuklarımızla birlikte sevgi ve dostlukla büyümesini diliyorum' dedi.

Japonya'da sıcakkanlı insanların yaşadığını dile getiren Tartan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Mevsimlerin değişimi, onun köklü kimliği, aynı zamanda dostluğun barışın ve sevginin de sembolü olacak. Yürekleri pırıl pırıl insanların var olduğu bir toplum. Bizden kilometrelerce uzakta olsa bile varlığının, kimliğinin ve duruşunun burada sergilenmesinden mutluluk duyuyorum. Burada bu Sakura ağacı büyüdükçe, meyvelerini verdikçe, mevsimlerin dönüşümünde yapraklarını döktükçe, insanlara değişimin dönüşümün ve yenilenmenin mutluluğunu verecek. Diğer yandan kökleştikçe Türk ve Japon toplumları arasındaki barış dostluk ve sevginin daha gelişimine katkı sağlamış olacak. Ayrıca hepimizin birey olarak en önemli değerimiz barışa karşı ortak duruşumuzun da kökleşmesi anlamına gelecek.'

Hakan Tartan, JİKAD Başkanı Arzu Yücel, AICAT Başkanı Yoshikazu Nakahama, Hiroshi Saito ve eşi Sakura fidanını birlikte dikti.

(EFS-MV) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

İbrahim Reisi'nin cenaze töreninden ilk görüntüler! İzdiham yaşandı

İbrahim Reisi'nin cenaze töreninden ilk görüntüler! İzdiham yaşandı

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Maliye'den vergi kaçıran 2 firmaya 7 milyar liralık rekor ceza

Maliye'den vergi kaçıran 2 firmaya 7 milyar liralık rekor ceza

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title