Haberler

Japon Gazetesinden Türkiye'nin 90. Yılına Özel Bölüm

Japonya'nın yüksek tirajlı gazetesi NIKKEI, Türkiye Cumhuriyeti’nin 90. yıl dönümü vesilesiyle Türkiye özel bölümü yayımladı

Japonya'nın yüksek tirajlı iş, ekonomi, finans ve politika gazetesi NIKKEI (Nihon Keizai Shimbun), Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 90. yıl dönümü dolayısıyla 2 sayfalık Türkiye özel bölümü yayımladı.

Türkiye'nin Japonya Büyükelçisi Serdar Kılıç ve Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı ile yapılan röportajlara yer verilen özel bölümde, Türkiye'nin turizmdeki yeri, AB üyeliği, 100. yıl dönümü ve yabancı yatırımcı hedefleri gibi konular incelendi.

Türkiye'nin yüksek büyüme potansiyeline dikkat çekilen makalede, denizaşırı gelişmenin ilerlediği ve Japonya için iş fırsatlarının arttığına vurgu yapıldı.

Türkiye ile ilgili makalenin "Ortadoğu'daki istikrar için katkı beklentileri" başlıklı ilk bölümünde, Türkiye'nin büyüyen bir ekonomi ile bölgede daha da önem kazanması ve önemli bir diplomatik oyuncu olmasının beklendiği belirtildi. Çözüm sürecinin de yorumlandığı bölümde, sürecin Türkiye'nin AB üyeliğine yönelik görüşmelerde olumlu bir etkiye sahip olabileceği kaydedildi.

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısının son dönemde artış gösterdiği ifade edilen makalede, özellikle 11 UNESCO Dünya Mirası bölgesi ile Ege Denizi ve Akdeniz kıyısındaki otellerin Rus ve İskandinav turistler arasında popüler olduğu vurgulandı. Geçen yıl Türkiye'yi ziyaret eden Japon turist sayısının 200 bin olduğu belirtilirken, bu sayının her yıl yüzde 8'lik artış gösterdiği yazıldı.

Doğrudan yabancı yatırımında gelecek beş yıl içinde 100 milyar doların hedeflendiğini aktaran yazıda, Türkiye'nin 100. yıl dönümü hedefleri dünya çapında ilk 10 ekonomiden biri olmak, AB üyeliği, altyapının daha da geliştirilmesi olarak sıralandı.

Makalede şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye; Asya, Avrupa ve Afrika'yı birleştiren ve gelişmekte olan bir ulus olarak dikkat çekiyor. Bu sebeple, Japon firmaları, büyümekte olan Türk pazarına artan bir şekilde ilerliyor. Her ne kadar Türkiye'nin halen üstesinden gelmesi gereken sorunları olsa da, ulus, yüksek oranda genç nüfustan oluşuyor ve ekonomik büyüme potansiyeli yüksek. Hem NATO, hem de G20 üyesi olarak Türkiye'nin uluslararası politikadaki rolünün artık artması bekleniyor. Türkiye'nin genç (ortalama 30 yaş civarında) ve artan nüfusu (her sene yaklaşık 1 milyon) ile yüksek tüketim oranı, büyük bir iç talep yaratıyor. Gıda ve hizmetler için artan bir talep ile enerji ithalatı da son zamanlarda yükselişte.

Türk hükümeti, AB ve ayrıca Ortadoğu ve Orta Asya'ya ihracatı artırmayı planlıyor. Bu arada, Türkiye kendi nükleer santralini kurarak Rus petrol ve gazına bağımlılığını da düşürmeyi  istiyor.

Öte yandan, çok sayıdaki enerji ve altyapı projeleri sebebiyle yüksek teknolojik bilgi sahibi Japon firmalar için iş fırsatları artıyor. Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin, hem ülkenin 90. yıl dönümünü hem de Boğaz tünelinin açılışını kutlamak için bu sene Türkiye'ye ikinci kez gelişi, iki ulusun arasındaki güçlü ekonomik bağları kanıtlıyor. Genel olarak, Japon firmalar için iş şansı inşaat, enerji ve imalat sektöründe yatıyor." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Serdar Kılıç Japonya Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title