Haberler

İzmirlilere Kiralık Bisiklet Yetişmiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesinin bisikletin kent içi kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla hayata geçirdiği proje çerçevesinde 29 istasyonda ilk bir saatlik kullanım bedeli 2 liradan sunulan bisikletler, ocak ayından bu yana 150 binin üzerinde kiralandı Yoğun saatlerde bisiklet bulmanın zor olduğu sistemin, şimdilik 40 kilometrelik sahil şeridinde bulunan istasyon ve bisiklet sayısının artırılıp, toplu ulaşımla entegrasyonunun artırılması hedefleniyor.

EMRE UMURBİLİR - İzmir Büyükşehir Belediyesinin bisikletin kent içi kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla hayata geçirdiği proje çerçevesinde 29 istasyonda sunulan bisikletlerde, ocak ayından bu yana 150 binin üzerinde kiralama yapıldığı bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZULAŞ tarafından işletilen bisiklet kiralama sistemi "bisim", "yollar artık bisim" sloganıyla 18 Ocak'ta devreye alındı.

Kısa sürede Mavişehir'den İnciraltı'na 40 kilometrelik sahil şeridinde 29 durak, 311 bisiklet, 403 park yeriyle hizmet vermeye başlayan "bisim", İzmirlilerden büyük ilgi gördü.

Kredi kartlı 33 bin 712, "bisim kartlı" 23 bin 610, toplam 57 bin 361 üyeye ulaşan sistemde, 150 binin üzerinde bisiklet kiralama işlemi gerçekleştirildi.

İlk bir saatlik kullanım bedeli 2 liradan sunulan, sonraki her saat için 1 lira alınan bisikletlerin her biri, günlük ortalama iki kez kiralanıyor.

Kiralama noktalarında bulunan kiosklardaki pos cihazlarından kredi kartıyla ve park yerlerinden üyelik kartıyla bisiklet kiralanabiliyor.

"Bisim üye kartı" abonelik merkezlerinden veya internetten satın alınabiliyor. Kredi kartlı işlemlerde ise bankalar işleyiş sistemi gereği kredi kartından bisiklet başına 25 lira bloke edilir. Bisiklet kiralanmasının ertesi günü saat 23.00'te, blokaj kalkıyor.

İZULAŞ Bisiklet İşletme Sorumlusu Erdem Önen, AA muhabirine, bir yıllık çalışmanın ürünü olan projeyle, hem sağlıklı yaşam için spora teşviki hem de bisikleti toplu ulaşıma entegre etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Karşıyaka ve Meles Deltası arasındaki bağlantının tamamlanmasıyla sahil şeridinde kesintisiz 40 kilometrelik bisiklet yolu elde edileceğini belirten Önen, sistemin, kıyı şeridinden iç kesimlere taşınması ve raylı sistemle entegrasyonunun sağlanmasının ise henüz proje aşamasında olduğunu dile getirdi.

-"Yağmurlu havada dahi minimum 50 kiralama"

Önen, İzmirlilerin kiralık bisikletlere büyük ilgi gösterdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Yaz aylarında saat 15.00'ten 24.00'e kadar yoğun kullanıma sahip. Kış aylarında ise hafta sonları 07.00-12.00 arası yoğun kullanım gerçekleşiyor. Kullanıcılar, bisikletleri genelde 1-2 saat arasında sürüyor. Yağmurlu havada dahi minimum 50 kiralama gerçekleşiyor. Kullanıcılardan bisiklet sayısı ve yeni durak talepleriyle ilgili her gün onlarca e-posta alıyoruz. Durak, park ve bisikletler arttıkça, herkese yetebilecek duruma geleceğiz."

Erdem Önen, bisiklet istasyonlarının güvenlik kameralarıyla takip edildiğini ve bisikletlere zarar verenlerin merkezden tespit edilip belediye ekiplerince yakalandığını kaydetti.

-Sistemden hemen her yaştan kişi yararlanıyor.

"Bisim" üyesi 67 yaşındaki Hikmet Akıncı, her sabah bisiklet kiralayıp bir saat kullandığını belirterek, "Eskiden yürüyüş yapıyordum. Bisiklet, daha güzel. Hangi sporu yaparsanız yapın faydası var ama özellikle deniz kenarında ve İzmir'in havasında bisiklet müthiş bir şey. Bir saatliğine 2 lira veriyorum, otobüse binsen yine 2 lira. Çok memnunum, herkese tavsiye ediyorum" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title