Haberler

İzmir - Yıkıma Türk Bayrağıyla Direndi

İzmir'in Balçova İlçesi'nde, Müteahhitlik Yaparken İflas Ettiğini Söyleyen Şaban Barışan, İnşaa Ettiği Binanın 4. Katındaki Kaçak Sundurmayı Yıkmak İsteyen Belediye Ekiplerine Direndi.

İZMİR'in Balçova İlçesi'nde, müteahhitlik yaparken iflas ettiğini söyleyen Şaban Barışan, inşaa ettiği binanın 4. katındaki kaçak sundurmayı yıkmak isteyen belediye ekiplerine direndi.

Bugün, sabah saatlerinde, belediye, polis ve yıkım ekipleri, Fazıl Sokak 10 numaradaki 4 katlı Barışan Apartmanı'nın çatı katındaki sundurmayla ilgili Balçova Belediyesi encümeni tarafından verilen yıkım kararı üzerine binaya geldi. Sundurmada yaşayan ve aynı zamanda apartmanın da müteahhidi olan Barışan, kapıları kilitleyerek ekiplerin eve girmesini engelledi. Ekiplere, içeride eşi Müjde, çocukları Macit'in olduğunu söyleyen Barışan, yapıyı yıktırmayacağını söyleyerek evi yakmakla ve kendisini öldürmekle tehdit etti, balkona da Türk Bayrağı astı. Bunun üzerine Çevik Kuvvet ekipleri, bölgeye sevkedildi. Meraklı kalabalıkla olayı izleyen Barışan'ın akrabası Necip Barışan, binanın müteahhidi olan amcasının oğlu Şaban Barışan'ın bir çete tarafından sahte çekler verilerek dolandırıldığını, bu nedenle açılan dava nedeniyle üzerindeki daireyi, dükkanını, arsa ve arabasını icra yoluyla kaybettiğini anlattı. Şikayetçi olması üzerine çeteye yönelik takip başlatıldığını ve tutuklandıklarını, yargılamalarının devam ettiğini ifade eden Necip Barışan, ''Çetenin sahte çekleri yüzünden evsiz kalan, şirketi batan Şaban Barışan, kendi yaptığı binanın çatı katındaki sundurmasında yaşamaya başladı. Belediye encümeni, sundurmayla ilgili yıkım kararı verdi. Karşı dava açtık. Bilirkişi buranın konut olmadığını, alçıpandan yapılmış bir sundurma olduğu yönünde rapor düzenlemesine rağmen, belediye ekipleri yıkım kararını uygulamak üzere bugün binaya geldi. Daha önce bize ön taraftaki cephenin yıkılması durumunda yıkım kararının kaldırılacağı söylenmişti. Biz de bunu yerine getirdik ama bugün tekrardan üst katı tamamen yıkmak üzere geldiler. Balçova'da benzer şekilde yüzlerce bina var. Biz buna göz yumulsun demiyoruz ama bu adamın yaşayacak bir yeri yok. Çözüm bulununcaya kadar bu kararın ertelenmesini istiyoruz' dedi.

YIKIM ERTELENSİN

Şaban Barışan'ın ağabeyi Recep Barışan ise çözüm için belediyeden muhatap bulamadıklarını, yıkım kararının geçici de olsa ertelenmesini ve kardeşinin mağduriyetinin önüne geçilmesini istediklerini kaydetti. Şaban Barışan'ın, yaşanan olaylar nedeniyle psikolojisinin bozulduğu ve tedavi gördüğü belirtilirken, cezaevindeki çete üyelerinin, şikayetinden vazgeçmesi için tehdit ettikleri iddia edildi. Görüşmelerin ardından ekipler, apartmanın bulunduğu bölgeden çekilirken, yıkımın ertelendiği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

2017 yılında, 'Tutuksuz yargılanmalı' demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

2017 yılında, "Tutuksuz yargılanmalı" demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title