Haberler
Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yaz tatilini kısaltma kararı

Türkiye'de 180 gün olan eğitim süresinin 200 güne çıkarılması için Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Projenin uygulamaya alınmasıyla ara tatilinde değişme beklenmezken yaz tatili kısalacak. Uygulamayla gelişmiş ülkelerde 200 gün olan eğitim-öğretim süresi ortalamasına çıkılmış olacak. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (93)

burak:

bence doğru karar öğretmenler yattığı yerden maaş alıyor ilk önce hak etmeleri lazım yılda 1 ay izin yeter

502
811
yanıtYanıtla
İsmet Özel:

Okuyup öğretmen olsaydın .

yanıt582
yanıt257
Sebastian Szymanski:

sende eğitimini tamamla öğretmen ol yiğidim :)

yanıt515
yanıt214
MEHMET CAN:

istediğim zaman kullanabileceksem razıyım.

yanıt129
yanıt63
Ağlama Erhan:

Sen yatıyorsun biz senin çocuğuna bakıyoruz tüm gün. Ağlamaya devam et ama sen yinede. Sen 2 çocuğa zor bakarsın sonra hak etmeleri lazım dersin

yanıt0
yanıt0
arda gulyuz:

Burak bey siz öğretmenlik yaptınız mı?

yanıt177
yanıt74
Netherill:

sen özel sektör yada devletin başka kurumlarında idari izin alabilirken öğretmen alamıyor. ayrıca sen 10-12 saat özel sektör de çalışıp 3 saat verimli çalışmazken onlar mecbur her derse girip eğitim veriyor. sen işini yarına erteleyebilirken onlar erteleyemiyor. cem yılmazsın bir skeçi var aç izle bizim öğretmenlerimize burdan sallayamazsın.

yanıt274
yanıt126
Murat Çetin:

Sağda beklene yapma devam et

yanıt0
yanıt0
Abdullah :

Aynen okudum öğretmen oldum yatarak maaş alıyorum tatilime gidiyorum evimi lüks arabamı alıyorum. Sen de çatlamaya devam et. Hatta daha beter ol.

yanıt225
yanıt122
D:

Boş boş konuşmuşsun. Sen hiç öğrenci olmamışsın galibe. Cehalet iyi değildir

yanıt108
yanıt44
kimene :

sen de yattığın yerden yorum yapıyorsun , biz bir şey diyormuyuz :(

yanıt127
yanıt47
Ümran Kılıç:

ne cahil bir düşünce , sizi eğitenlerin yattığı belli zira bir şey öğretememiş yada işinize gelmemiş.

yanıt99
yanıt33
GÖKHAN KARA:

Burak haklısın her öğretmenlik okuyanda kendisine devlet garanti iş vaad ediyor sanki kendileri oluyor atanamayınca da devleti suçluyorlar gidin makine mühendisi uzay okuyun devletten niye atanamıyoruz diyebilecekmisiniz işlerine geldikleri gibi

yanıt8
yanıt11
Nevin Yilmaz:

Sen devleti kurtariyorsun ya oturdugun yerden klavye delikanlisi.Dunyanin her yerinde boyle cok icin gidiyosa okuyup atanip ogretmen olsaydin

yanıt15
yanıt11
Nevin Yilmaz:

Cok icin gidiyorsa okuyup atanip ogretmen olsaydin klavye delikanlisi hadi ordan

yanıt2
yanıt0
Ömer Çetinkaya:

Senin mesleğin ne. Eğitimle ilgi 3 tane sorun sayabilir misin. Öğretmen olamadığın için yaran mı gocundu

yanıt16
yanıt8
Cihat Keleş:

Ben okulda personel olarak çalışıyorum bence öğretmenlik çok zor işin içindeyim biliyorum

yanıt17
yanıt7
Nuri Aga:

Burak sen hiç bir çocuğa 1 saat baktın mı? Bi bitmediniz be. Yok yatarak maaş alıyorlar, yok yatıyorlar.pandemide uzaktan eğitimde hepiniz isyan ettiniz okullar açılsın diye...

yanıt23
yanıt7
delidolu :

Arkadaş mağaradan yazıyor heralde

yanıt12
yanıt5
yahya kezer:

Senden fazla hak ettiğimiz kesin...

yanıt6
yanıt3
mehmet:

okullarda ders gösteren öğretmen sayılı. önce ders anlatsınlar çoğu torpille öğretmen olmuş. Türkçe bilmeyen Türkçe öğretmeni bile var. telefon karıştırıyor ve gidiyor.

yanıt3
yanıt6
Didem Sarı:

Yattığı yerden maaş alsaydı eğer doktoru, mühendisi, avukatı, mimarı vs vs kim çıkaracaktı. Öğretmenlerimiz herbiri çok değerli baş tacı çocuklarımızı emanet ediyoruz var mı ötesi. Aldıkları para sonuna kadar helal.

yanıt11
yanıt3
Didem Sarı:

Yatarak para kazanıyorsa doktoru, mühendisi, mimarı, avukatı kim çıkarıyor. En değerlilerimiz çocuklarımızı emanet ediyoruz var mı ötesi.

yanıt4
yanıt2
Mustafa Koyukan:

Doğru söylüyor bu tepkilerin sebebi ne sadece öğretmenler değil bir çok memur yattığı yerden para kazanıyor, bu türkiyenin gerçeği ne tepki gösteriyorsunuz sabah geldiği zaman kahvaltı, sonra saat 10.00 da bilgisayar açılıyor sonrada saat 16.00 da kapatılıyor yalan mı?

yanıt0
yanıt1
Selçuk Demircigil:

Öğretmenlerin verimliliği de önemsenmeli. Devlet okullarındaki ogretmenler artik herşeyi veliden bekliyor. Odevi kontrol etsin yaptirsin okutsun çalıştırsin sinava hazirlasin. Kaynak kitap alsin vb. Bir diger husus kaynak kitap konusu. Güya ucretsiz kitap dağıtılıyor ama veliler hala kitaba cok para vermek zorunda kalıyor. Devletin kitabi işe yaramıyorsa basmayın. Milli servete yazik. Kagit dolarla geliyor bu ülkeye...

345
76
yanıtYanıtla
nuran:

Ödevi kim kontrol edecek veliden başka ??

yanıt54
yanıt102
Selçuk Demircigil:

Tabi ki veli kontrol eder yapmis mi yapmamis mi tesvik eder ama öğretmen bu konuda sorumluluk almıyor ve yapilmamis veya eksik yapilmis odev karşısında veliyi sorumlu tutan yaklasimlar sergiliyor. Hersey veli ile yuruyecekse ogretmenin rolü faktörü nedir.

yanıt57
yanıt32
Erhan Sarac:

Öğretmenler hafta sonu tatil, 15 tatili , resim bayram tatilleri , yazı daha demedim bile , ilk okul çocuğunu sınav yapmak yasak eğitim sistemi süper dimi , ödevleri kontrol edin veliler hayrola sen ne yapıyorsun okulda öğretmen

yanıt28
yanıt38
Hakan:

Veliler, öğretmenleri bakıcı olarak görüyor. Hiç saygı yok.

yanıt60
yanıt25
sade vatandaş:

tatili kısaltsalar ne olur önemli olan eğitimin kalitesi kalabalık sınıflarda boş derslerle geçen ikili eğitim öğrencilere istenilen verimi vermez hem öğrenciyi hemde öğretmeni yıpratır

yanıt37
yanıt5
Blackened:

Erhan Sarac öğretmen hafta sonu da çalışıyor çocuğun kurs isterse, 15 tatili, resmi tatili herkes tatil yapsın öğretmen boş okul mu beklesin ne derdin? Nedir bu öğretmen düşmanlığı, seni kim yetiştirdi?

yanıt40
yanıt10
Nuri Aga:

Selçuk Demircigil çocuğunu ve geleceğini düşünen kaynak kitap alır. İstemeyen almaz.

yanıt9
yanıt7
GAGS:

çocukların ayarlarıyla oynamaktan bıkmadınız.. elbet bitecek devriniz.. geride yazık ettiğiniz bir nesil kalacak ama biz toparlarız..

249
73
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

başka bir konu olsa tamam ama sürenin uzatılması gerek tabi sadece uzatmak ta yetmiyor. Eğitim süresi 180 iş gün deniliyor bayram seyran tatilleri kar yağmur tatilleri dışında, okullar açılıyor bu daha ilk hafta ders yok, birinci dönem sonu son hafta ders yok, 2. dönem başlıyor ilk hafta ders yok eskiden 19 mayıstan sonra dersler kesilirdi şimdi 23 nisana sarktı hesaplayın bakalım eğitim öğretim süresi 180 işgünü oluyor mu?

yanıt40
yanıt29
Blackened:

Mehmet Vatandaş 20 yıllık ogretmenim bir gün olsun bırak 23 Nisani 19 mayisı karne günü dahi dersimi işlemekten geri durmadım ama çocuğu şımarık diye uyardığım kaç veli gelip benim çocuğuma sen mi terbiye vereceksin dedi. 200 gün ders yaparız hiçbir öğretmen itiraz etmez senin çocuğun temmuz sıcağında öf demeden ders dinleyebilecek mi bir hissiyatini ona sor önce istersen?

yanıt46
yanıt10
Mehmet Vatandaş:

Blackened: emekli bir öğretmen olarak sizi tebrik ediyorum. Elbette sizin gibi öğretmenlerimiz de var. Onları tenzih ediyorum Benim söylediğim geneledir hak vereceksiniz. 180 günden 200 güne çıkmakla temmuz sıcağına kalmazsınız açılışı bir hafta öne, kapanışı bir hafta sona alırsınız şubat tatilini gerekirse bir hafta kısarsınız olur biter ama bu çözüm olur mu onu bilmem. Gözü saatte, kulağı zilde, aklı aybaşında olan öğretmenlerle biraz zor, ha bu sadece öğretmen değil tüm memurlar için geçerli

yanıt17
yanıt11
golebicemarti golebicemarti:

Sayın Mehmet Vatandaş gerekirse Şubat tatilini (yarıyıl tatili) 1 haftaya düşürün yeter diyecektim ki siz söylemişsiniz. Türkiye şartlarında şu an ki süre yeterli. Bence Okula başlama yaşı tekrar 7' ye çıkarılmalı. Camii ve Cem Evleri'nde toplanan yardımların %50'si eğitime ve mesleki eğitime ayrılmalı. Köy Okulları tekrar açılmalı, ihtiyaç olmayan yerlerde Camii yapımından vazgeçilmeli, bizim köyde 4 Camii var, hiç Okul yok. Din Dersleri Orta-1'den Lise-4'e kadar 2 saat olmalı. Saygılarımla.

yanıt15
yanıt2
Kazım Bayrakcı:

Devletin dağıttığı kitap işe yaramıyorsa, sürekli bin ton para verip ek kaynak dışardan yeni kitaplar aldırılması tam bir ucube sistem. Dışardan ek kitap alma işi yasaklanmalı.

217
19
yanıtYanıtla
Selçuk Demircigil:

Normalde yasak ama uygulamada hala var. Ogretmen ben bu kaynaktan odev verecegim ama istemezseniz tabi ki almayabilirsiniz zorunlu degil diyor. Yani sıkıysa alma demeye getiriyor.

yanıt94
yanıt17
Nuri Aga:

Selçuk kimse sıkıysa alma demiyor yalan söyleme

yanıt3
yanıt7
hakikitosunpaşabenim:

doğru karar,öğretmenler yazın hemen tatil yapıp bide maaş alıyorlardı

40
53
yanıtYanıtla
Ağlama Erhan:

Ağla hemde çatır çatır alıyoruz yine alacaz

yanıt32
yanıt27
Engin Bayraktar:

Şimdiki öğretmenler idealist değil sadece memur olmak için öğretmen olmuşlar. %90 ı donanımsız. Bir çoğu sabah günaydın demekten aciz. O nedenle aldıkları para harcadıkları efora göre çok fazla.

47
43
yanıtYanıtla
Birol akdağ:

Okullarda devletin dagıtmis olduğu kitaplar boş hep yardımcı kitap aldiriyorlar dağıtmayin yazık günah milli servet yardımcı kitap daha iyiyse bu kitaplari versin devlet olarak ortada büyük rant dönüyor ama kime anlatacan kim alicak yazık ki ne yazık.

65
4
yanıtYanıtla
AYHAN BAYRAK:

Çok doğru bir karar yaz tatili en fazla 1 ay olsun yeter

33
36
yanıtYanıtla
Yaşar Aksoy:

Sürekli saçma sapan işler yeter ya rahat bırakın çocukları öğretmenleri iyi işte ne değiştiriyosunuz

49
15
yanıtYanıtla
duyarlı vatandaş:

Yorumlara bakınca Herkes eğitimci … Tek söyleyeceğim şey… Değerli veliler 15 yıllık öğretmenim. Süre kısalır uzar inanın çok önemli değil.Çocukların dikkati bellidir. Çocuklara okul kadar tatil de gereklidir . Öğretmenin maaşına herkes yorum yapmış.Lütfen bakacağınız kadar çocuk yapın yapacağınız kadar değil. Bu günkü şartlarımız 2 çocuktan fazlası kaldırmıyor. Vesselam.

46
9
yanıtYanıtla
CAN:

bide bu adam eğitimci yaptıgı yoruma bak allahını seversen hey allahım ne günlere kalmışız yemin ediyorum cumhuriyetin ilanından sonra atanan 40 gün eğitim görmüş öğretmenler daha iyiydi hepimizde gördük

yanıt0
yanıt0
Benim Kkk:

O sicakta okul mu olur cocuk bunlar az zamanda cok etkili bilgi ve egitim vermek onemli kanitlanmis en dogru kanun olan ve gercekliligini her arastirmada tekrar tekrar kanitlayan katiksiz gercek evrim kanunu nu egitim mufredatindan cikar yerine zerre kaniti ollmayan din dersi koy birde egitimden bahset okul uzatmayla olmaz bu isler

31
16
yanıtYanıtla
Doğrucu Mahmut:

İstersen 300 gün okul açık olsun,sistemin içi boş olduktan sonra ne yazar..

37
4
yanıtYanıtla
Sev Can:

Ben hollandada yasiyorum burda yillardir yaz tatili 6 hafta ne kisaldi ne uzadi vallah türkijedeki hem ögrenciler hem ögretmenler hic egitim almiyor gibi yilda en az toplam 6 ay ders ohhhh ne keyf

15
24
yanıtYanıtla
Muhalif:

Sanki eğitim çok iyi birde uzatma yapcakmış gelişmiş ülkeler gibi

32
7
yanıtYanıtla
hepdoğruyusöyleyenbiri:

BAK KARDEŞİM EYVALLAH. BU ÇOCUKLARIN ÇOĞU ÇİFTÇİ, ANADOLU KÖY ÇOCĞU HERKES MEMLEKETİNE GİDİYOR. BİR ŞEYLER YAPIYOR. KİMİ FINDIK TOPLUYOR KİMİ BAŞKA BİR ŞEY. SEN B KADAR ERKEN BAŞLATIRSAN BU AİLELER NE YAPACAK. ÇOCUKLARIN ÇOĞU 15 GÜN GEÇ BAŞLAYACAK ZATEN. BUNU DÜŞÜNEMEMİŞLER Mİ ?

36
2
yanıtYanıtla
F Ö:

Kimse kendi yeterliliğine bakmıyor. Öğretmeni suçla kendin takip etme sonrada bu çocuk böyle değildi 14-15 yaşında buna ne oldu diye dövün. Herkes önce kendi şapkasını önüne koysun . Suçlama diliyle sorumluluk tan kurtulamazsınız

29
8
yanıtYanıtla
Erhan Sarac:

Okullarda eğitim kalmadı ilk okul çocukları sınav olmuyoruz zaten deyip ders çalışmıyor , eğitim sistemi böyle mi olacak, bu çocuk 5’inci sınıfa geçtiğinde ne olacak

31
4
yanıtYanıtla
Bükücü:

Bence de olması gereken bu. 3 aylık süre çok fazla, Öğrenciler 9 ayda öğrendiğini 3 aylık sürede geri unutuyor.

12
22
yanıtYanıtla
Blackened:

Öğrenci dün öğrendiğini bugün unutuyor ne alaka şimdi? Biz nitelik değil niceligin peşine dusmusuz! Ortaokul 7 liseler 8 saat ders yapıyor günde! Kaçı alim oluyor? Yazın çocuğun ders dinlemeye razı ise bize uyar, hiç sordun mu evladım bak temmuza kadar okulda duracaksın nasıl olur diye?

yanıt17
yanıt5
mehmet kaya:

Allah aşkına 100 yılın bakanı denen kişiyi hemen gönder Selçuk beyi getirinin öğrencinin özgüveni gelsin

27
6
yanıtYanıtla
Mehmet Yarba:

Süreyi değil; kaliteyi artıralım !

23
4
yanıtYanıtla
Doğrucu:

İlk okulu okumak yeterli bu ülkede, üniversitede bitirenler ilkokul mezunlarının yanında çıraklık yapıyor, dünyanın hiç bir yerinde diplomanız geçerli değil

22
4
yanıtYanıtla
D:

Çok yanlış olur. Memleketin yapısına uygun değildir. Çok öğrenci yazın farklı işler öğreniyor. Öğrenmek sadece dört duvar arası değildir. Syn bakan Yusuf Tekin işi ehline sor yanlış yapıyorsun.

19
6
yanıtYanıtla
Alkurt:

BU YENI MILLI E.BAKANI NE MEZUNU ACABA?

18
7
yanıtYanıtla
Netherill:

eğitim sistemi tamamen değişmeli. üniversitelere giriş zorlaştırılmalı. mesleki eğitim sistemleri daha aktif hale getirilmeli. belirli ve önemli meslek gruplarına (doktor,avukat,mühendis) atama yaparken psikoteknik belgesi istenmeli. ilk öğretimde toplum kültürü ahlak gibi dersler eklenmeli. kısacası tamamen değişmeli :D

17
3
yanıtYanıtla
CAN:

yani öğretmenler hiç sızlanmayın kendinizi temize çıkarmayın eğitim diye bir şey yok okullarınızda özel sınıflar oluşturup kendi çocuklarınızın eğitimine verdiğiniz özeni keşke ülke çocuklarının hepsi için yapsanız

12
8
yanıtYanıtla
Tahsin Acar:

Dikkat ettim de herkes öğretmenlere saydırmış kimse de o bunaltıcı sıcakta öğrenci nasıl eğitim görecek demiyor. Nedir bu kin öğretmen tatile yapmazsa rahatlayacak mısınız, önceliğiniz eğitim görecek olan çocuklarınız , torunlarınız , kardeşleriniz olsun Herhngi bir meslek grubuna kon gütmek size birşey kazandırmaz. Ama çocuklarınizi düşünmek size çok şey kazandırır.

13
2
yanıtYanıtla
Zübeyir Kıvrak:

EĞİTİMDE BİR DÜZENLEME YAPILACAKSA BELGESEL OLMALI KIŞIN DOĞU'DA EKSİ YİRMİ OTUZ DERECEDE EĞİTİM NASIL OLACAK YAZIN KIRK, KIRK BEŞ DERECEDE SICAK BÖLGELERDE NASIL OLACAK??? İŞİN BİRDE BU TARAFI VAR....

12
2
yanıtYanıtla
Bilal Cakir:

Madem.bizler cahiliz buda ogretmenlerin basarsizligi demekki bizlere bişey ogetememisler

9
4
yanıtYanıtla
ENVER YALIN:

Haziranda zor gönderiyoruz, yazın sıcağında çocuklar okula gider mi? Sınıflarda klima var mı? Bırakın da çocuklar yazın tadını çıkarsın. Bence birer haftalık ara tatiller kalkabilir fakat yaz tatiline dokunulmasın.

11
1
yanıtYanıtla
Ömer Çetinkaya:

4 gün okul, 3 gün tatil olması gerek. Finlandiya modeli gelmeli. Ayrıca ders süreleri ilkokullarda 30 daha olmalı öğrenci kaldıramıyor. Ve müfredat sadeleşmeli.

11
1
yanıtYanıtla
Yunus Kaya:

Sen neyi takip ediyorsun öncelikle eğitim kaliteni yükselteceksin devlet okulu özel okul aynı olmalı Çoçuk okula gitmek istemez akıllı ailesi özel okula yolluyor hayalet öğrenci sisteminde dahil ediliyor para ödeniyor karne günü geldiğinde taktirini alıp gidiyor devlet okulunda aynı öğrenci 20 gün okula gitmesin devamsızlıktan kalıyor hiç bir denetleme yok eğitim kaliteleri sıfır okullarda. Şimdi diyeceksiniz her öğrenci mi böyle okuyan her yerde okur ama cahil okumamış toplum yetişiyor

11
1
yanıtYanıtla
Vatandaşın Sesi:

Almanya'daki gibi farklı bölgelerde farklı zamanlarda tatil olması daha da verimli olacaktır.

9
2
yanıtYanıtla
MEHMET ŞERİF BEBE:

Ben böyle diyenlere en sevdiğin öğretmen olsun diye dua ediyorum.

6
3
yanıtYanıtla
Goethegitme:

Her sene eğitimle alâkalı bir kural degişir mi arkadaş

6
2
yanıtYanıtla
Ferhat KILIÇ:

Burada mesele öğretmenler değil, sıcakta çocuklar çok bunalacaklar.

7
1
yanıtYanıtla
hayırdır:

Gelişmiş ülkeler 4 gün çalışmaya gidiyor hadi onu da yapınsanıza! İşiniz gücünüz dalavere!

6
1
yanıtYanıtla
ALİ TOMBAŞ:

Ulu önder Atatürk yıllar yıllar önce, online çağın cahillerini ön gördüğü için. Dünyanın her tarafında öğretmenler İnsan topluluğunun en fedakar ve saygıdeğer unsurlarıdır. Sözüyle tarihimize not düşmüştür.

4
3
yanıtYanıtla
Tolga Tplg:

Çok fazla. 6 hafta yeterli. Gerii kalanıda yıla bölsünler her 3 ayda 15 tatil. Yazında 6 hafata

3
4
yanıtYanıtla
Muhsin Çakır:

Şöyle bakıyorum yorumlara hepimiz işimize geldiğimiz gibi olayı yorumlayıp konuşuyoruz . Bende açıkçası rahat ve izin konusunda bir hayli fazla günleri olduğu için çocuklarımın öğretmen olmasını isterim ?? lakin tabiki her mesleğin ayrı bir zorluğu var bununda farkındayım her mesleğe saygım sonsuzdur buda benim naçizane düşüncem ??

5
1
yanıtYanıtla
Ergün Baba:

Ben bir ilkokul mezunu olarak diyorumki öğretmenlik zor bir görev evde ana babanın baş edemediği çocuğu öğretmen nasıl baş edecek Allah eğitim camiasının yardımcısı olsun.

3
2
yanıtYanıtla
CAN:

normal zaman olan 9 ay eğitimin yarısı zamanda dersi verip bitiriyolar gerisi gır gır şamata uzatıp napacaklarsa eğitim yok yok yok öğretmen ise bildiğin devlet memuru mantıgıylada değil yarım günlük haftada 3 günlük memur gibi çalışıyor çideki öğretmenlerin öğrecileri motivasyonunu izledim hayran kaldım eğitim budur işte dedim

5
0
yanıtYanıtla
MEHMET CAN:

hangi ülkeler kaç gün

4
0
yanıtYanıtla
Abdullah Koparan:

Zaten eğitim kalitesi yerlerde birde çocukların tatilini çalın tam olsun ya insanları bi rahat bırakın artık

3
0
yanıtYanıtla
Kenan Tepretoğlu:

ders sayıları da azaltılmalı, günde 8-9 saat ders mi olur, en fazla 6 saate düşürülmeli, gereksiz bir dünya ders var, hepsi çıkarılmalı müfredattan, yine eskisi gibi kesintisiz 8 yıl lise 4 yıl olmalı, bir ingiliz 16 yaşında lise bitiriyor bizde 18-19 yaşında, sabahçı/öğlenci sistem olmalı yine, yemek derdi de olmaz hem, çocuğa kendine ayıracak vakit verilmeli

2
1
yanıtYanıtla
Gokhan Acar:

İyi olur boş duranı Allah sevmez.

0
2
yanıtYanıtla
Sefer Aydın:

Değil 200 gün bu çarpık ve saçma sapan eğitim modeli ile 300 gün de eğitim verseniz bir yere varılmaz. Eğitim milli olmalı, amerikan değil. Anlayan anladı ne demek istediğimi.

1
0
yanıtYanıtla
Bilal Cakir:

Madem.bizler cahiliz buda sizin basarsizliginizdan kaynaklaniyor demekki bize bişey ogretememisiniz

1
0
yanıtYanıtla
Moon Fox:

Cidden Meb başına bu adamı kim geçirdiyse eğitimin içine edip öğrencilerin tamamen okuldan soğuması açık öğretime geçme zorunluğuna hissetmesine sebeb oluyor.

0
0
yanıtYanıtla
Moon Fox:

Sabah ders 8:50 başlayıp15:40 bittiyor ve sekiz saatlik bile dayanamayan bir öğrenci 200 güne bile dayanamaz hocalar bile artık tatil gelsin diyor.Biz 7/24 eğitim görmek zorunda değil dinlenmeye tatil yapmaya hakkımız var yaz tatilinde içine etmesinler lütfen ve hocaların hepsi lüks hayatı yok lüks hayatı olsaydı öğretmenlik gibi bir meslek seçmezdi

0
0
yanıtYanıtla
Uğur Yaşar:

icrası zor bir meslek. oldukça da yorucu. öyle sadece ders anlatmaktan ibaret değil bir çok sorumluluk alıyorsun. yılın neredeyse yarısında çalışmadıkları doğrudur. ancak bırakalım da kafaları rahat bir şekilde geleceğimizi eğitmeye versinler kendilerini. işini düzgün yapmayan her yerde var, o artık kişinin kendisini bağlar. daha çok tatil yapıyorlar diye göze batmasınlar, haksızlık olur.

0
0
yanıtYanıtla
1 2
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title