Haberler
Güncelleme:

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

CHP Genel Başkanı Özgür Özel geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda "Ben belediye başkanlarımı da uyardım. Etkileşim alacağım diye artık Arapça tabelalara karışmayın. Arapça Kur'an dilidir, halk incinir" ifadelerini kullanmıştı. Özel'in sözlerine tepki gösteren oyuncu Şahan Gökbakar "Tabela tartışmak yerine, bu Araplar ülkelerine nasıl döndürülecek onu konuşmak lazım. Ama konuşmuyorlar. Bu ülkeye ve halkına yapılmış en büyük haksızlıktır" dedi. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (88)

JokerAllame:

Arapça bir dildir ve Türkiye sınırlarında olmasına gerek yoktur. Hatta Türkiye sınırlarında Türkten başkasına da gerek yoktur

1032
1171
yanıtYanıtla
dikduran adam:

önce adındaki o arapça allame kelimesini çıkarmakla başlayabilirsin ırkçı zerzevat

yanıt834
yanıt253
İDO BEY:

Bana bak joker bizim asıl dilimiz arapçadır biz Müslümanı dinimiz İslam Türküz Türkiyeyiz.

yanıt380
yanıt521
İbrahim Demirel:

Almanya’da Arapça dahil İngilizce, Çince, İtalyanca Türkçe tabelalar var ve kımse bunu sorun etmiyor. Biz laik ve Özgür bir ülküde yaşadığımızı söylüyoruz ama başkalarının özgürlüğünü kısıtlıyoruz. Biz bu özgürlük kelimesinin ne anlama geldiğini bile bilmiyoruz. Avrupa laik ise biz neyiz, ne yapmaya çalışıyoruz? Özgür beyi tebrik ediyorum.

yanıt364
yanıt166
İbrahim Demirel:

Madem ırkcı bir insansın bence önce kendini değiştirmen gerek git bir tane Türkçe isim bul kendine.

yanıt198
yanıt69
CROWKİNG KİNG:

Bizler aslinda arapaca yazisina kizmiyoruz. Arapca yazisinin asili oldugu yeri suriyelinin islettigini biliyor bundan rahatsiz oluyoruz.Ve cogunlugumuz suriyeliri sevmiyor ve istemiyor.kendilerini sevdiremediler bu ulkede kabalik zorbalik aklimiza ne geliyorsa var .

yanıt258
yanıt83
Genco:

Bazı bölgelerimize İran’lı turistler akın ediyor ve market camlarında eğlence yerlerinde ve her yerde onların yazısıyla onlara hitap ediliyor. Ayrıca halk otobüslerimizde, duvarlarda ve her yerde Kürt yurtdaşlarımıza hitap eden yazılar görüyoruz, İngilizcesi de var. Eee, size ne diye batıyor bu Arapça yazısı ?

yanıt157
yanıt94
GALATASARAY null:

Kafirler istemese de CENABI ALLAH nurunu tamamlayacaktır

yanıt88
yanıt29
Narter Nart:

1400 yıl önceden sizin için Allah' ın Resulü söylemiş: "Ey insanlar! "Rabbiniz birdir. Babanızda birdir. Hepiniz Ademin çocuklarısınız. Adem ise topraktandır. Arap'ın Arap olmayana Arap olmayanında Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi kırmızı tenlinin siyah üzerine siyahında kırmızı tenli üzerinde bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allahtan korkmaktadır. (Veda Hutbesinden)

yanıt121
yanıt3
Pole star:

Narter Nart arapça tabelanın Müslümanlıkla alakası yok bütün Araplar müslüman değil bütün Müslümanlarda Arap değil... Bunu ayırt etmemiz lazım...

yanıt58
yanıt27
MASUMANE3438:

helal olsun Şahan, özgür özel tam bir hayal kırıklığı oldun benim için yazık

393
418
yanıtYanıtla
Safe Safer:

O zaman Lahana Göktakarı cehepe başkanı yapsınlar

yanıt159
yanıt140
VEFA:

Bir kere o cehepe değil, CA-HA-PE :)

yanıt31
yanıt74
Hek Tor:

Bundan 3 yıl öncesinde partinin başına geçecek kişiler Özel veya Öztrak olmalı diye haykırmıştım ama Özel beni hayal kırıklığına uğrattı, dilim kopaydı keşke.

yanıt9
yanıt17
Narter Nart:

Özgür ÖZEL' i sözlerinde samimi ise tebrik ediyorum...Müslümanların hassasiyetleri vardır...Müslümanları müslüman yapan hassasiyetler...Bunları gözetecek koruyacak ve anayasallaştıracak bir CHP' ye zihniyeti oluşturabilirse.... Özgür ÖZEL adını tarihe altın harflerle yazdırır...Mültecilere gelince bu konuyu Özgür ÖZEL değil getirenler çözmeli...Zenginler için ucuz işgücü ve mülteci ekonomisi oluşmuşken Şahan Efendi yanlış kişiye yüklendin...SOFRAYI KURAN KALDIRIR..

yanıt13
yanıt7
Halil Yarbaşı:

Araştırın Irak savaşında Suriye'ye sığınan ırak halkına Suriyeliler şu an bizim baktığımız gözle baktılar Allah onlarada aynı acıları yaşattı Bizede yaşatacağı aynı durum olur

196
320
yanıtYanıtla
Muhammed Türkmen:

ağzına sağlık doğru sözler üstelik araplar burda diye çok insan ekmek yiyor adamlar sürekli dolandırılıyor restoranda oralarda buralarda sesiz kalıyor bence ticaret yönünden de önemli

yanıt84
yanıt146
Hasan Sabri Tüçel:

Eğer sen önüne geleni sınırdan alırsan, Türk Milletini de mağdur edersen asıl acıyı o zaman görürsün. Türkün, Türk'ten başka dostu yoktur. Tarih boyunca da, özellikle Araplardan destek yerine, köstek gördük.

yanıt326
yanıt126
Metehan Eryilmaz:

Çok isteyen evine alsın beslesin. Ben istemiyorum

yanıt319
yanıt117
Murat Kara:

valla çok isteyen alsın sınırdan öte tarafta beklesin bizim ülkemizde işleri yoktur

yanıt70
yanıt28
esra ceylan:

Suriyeliler ıraklıları ülkelerine almadılar. Hatta ben onların ağzından bizzat duydum, sizin ülkenizde savaş olsa biz sizi kabul etmezdik diye.

yanıt47
yanıt16
Ali Baba:

Ahhhh canım korktun mu sen

yanıt2
yanıt16
mehmet:

o kadar yabancıyı doldurursan. olacağı o zaten bizdede olacak yaz şuraya. sen çık de bakalım ortalığı nasıl karıştırıyorlar.

yanıt26
yanıt5
dikduran adam:

Allah zaten seni çarpmış haberin yok

yanıt10
yanıt12
kılıç:

sessiz istila filmini izlemenizi tavsiye ederim. sıkıntının büyüklüğü orda gayet güzel ele alınmış

377
36
yanıtYanıtla
ibrahim gündüz:

özelden yerinde ve doğru bir yaklaşım sadece arapça için değil tüm yabancı diller için kanun kriterleri uygulanmalı

277
106
yanıtYanıtla
Sebati Can:

Arapça Kur'an dili, İbranice tevrat dili, aramice incil dili. Tamam da Türkçe ne dili?

82
108
yanıtYanıtla
Özgür Sevindik:

Şuanki türkçe değilki zaten toplama alıntı bir dil

yanıt72
yanıt68
ayhan ertaş:

Türkçe güzel dili merhamet dili insanlık dili ve musliman dilidır

yanıt99
yanıt36
Afife Aksoy:

Türkçe Türkiye Cumhuriyeti 'nin resmi dili. İyiliği güzelliği birliği beraberliği kardeşliği ifade eder. Bunun için Atamıza minnettarız.

yanıt4
yanıt1
Yusuf Abi Abi:

bu ülkede ingiliz ve amerikan sefirleri açıklama yapamaz ama böyle sanatçı maskeli şahıslarla perde arkasından konuşur. şahan, özellikle böyle mevzuları boş bırakmaz, ilgili yerlere sadakatini gösterir.

83
42
yanıtYanıtla
Cafer Yavuz:

peki İngilizce, Fransızca tabelalar niye ilginizi çekmiyor, niye onlar için de konuşmuyorsunuz işinize mi gelmiyor,

76
45
yanıtYanıtla
Safe Safer:

Kardeşim onlara gavurca batmıyor Onlara güzellikler batıyor

yanıt42
yanıt40
CENGAVER:

Ülkesine aile ziyaretine gidip gelen, bayramlaşmaya gidip gelen, mal getirmek için gidip gelen adamdan sığınmacı olmaz, göçmen olmaz, savaş mağduru olmaz, olamaz.

70
14
yanıtYanıtla
Pole star:

Aynen katılıyorum

yanıt6
yanıt1
Narter Nart:

Çok haklısın...Çünkü onlar artık senin zengininin geri dönüşüm toplayıcısı, seralardaki, tarlalardaki tarım işçisi bazen ev satabileceğin zengin araplara tercümanın...veli nimetin...Batı büyük göç akınını gördü...Ve sınır hattındakilere görevler verdi..Bizim görevimiz tampon olmak...Sosyal güvence ve iş ve ev vermediğin anda geri giderler. Onlar için Ülkeyi Cazibe Yapan Ucuz İş Gücüne Kavuşan Ağaların... CUVALDIZI BAŞKASINA BATIRMADAN ÖNCE İĞNEYİ KENDİNE BATIRACAN YEĞEN..

yanıt0
yanıt0
serkan üçgül:

Burda mültecisin yani sığınmacı kalkıp kendi düzenini kendi kültürünü yayma çabası gizli bir istiladır bu kaçanların çoğunluğuda genç nüfus savaşabilecek nüfus ve habire çoğalıp duruyolar devlette sağolsun tüp bebek gibi pahalı bir tedaviyi bile ücretsiz sunabiliyor sağlık,eğitim ve üstüne yarım ve destekler tabi gitmek istemezler burda yaşamak istiyolarsa burdaki halkın şartları ile yaşıyacak vergisini vericek askere gidecek ve bir zahmet artık türkçeyide öğrensinler

66
8
yanıtYanıtla
Murat Kara:

yav istemiyoruz yani niye zorlauyorlar

yanıt43
yanıt11
Yorumcu Davut :

ermenileri, rumları, bulgarları, sırpları, israillileri ülkelerine gönderin önce..

26
33
yanıtYanıtla
Abdullah KARAMAN:

Şahan sende Ata yurdun Yunanistana gitsen artık. bu kadar misafirlik yeter.

25
34
yanıtYanıtla
Adem Bektas:

İngilizce almanca vs onlarida sökün madem

26
24
yanıtYanıtla
Hizmet Yapi:

hey gidim şahan ivedik hey ne oldu hayelkırıklığınamı uğradın

24
25
yanıtYanıtla
sercan sümer:

ümit özdağ'da birleşmek kaçınılmaz oldu.(bir chp'li olarak)

33
5
yanıtYanıtla
Baba Yabgu:

Özgür efendi yanlış yapıyorsun burdaki sorun mülteci sorunu para yok diye emekliye zam yapılmazken bunlara milyarlarca lira harcanıyor sen de bir kesime sevimli görüncem diye bu oyunlara girne

29
9
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Arapça İslam'dan öncede var olan bir dildir.. Araplar dillerine göre ibadette yapar küfür ve hakarette eder.. kutsal olan Allah kelamı Kur'an-ı Kerim dir.. Şahan doğru söylemiş.. bu konuda tek mağdur olan Türk milletidir. Çözüm ise tabela ile uğraşmak yerine mülteci sorunu tamamıyla bu ülkenin gündeminden düşmeli.. kısaca her horoz kendi çöplüğüne yakışır.. onlarca sene oldu bir Türkçe kelam etmiyenin bu ülkeye faydası olmaz.. gitsinler....

30
7
yanıtYanıtla
mehmet vezir can:

şahancım canım benim siyasilerin işlerine burnumuzu sokmasak..biliyorsun senin işine onlar karışmazlar.ha sen reklam yapmak istiyorsan başka yol bul canım benim

15
22
yanıtYanıtla
Mehmet Yarba:

"Müminler kardeştir " anlayışıyla ülkemizin kapıları bütün gariban müminlere açıktır !

10
26
yanıtYanıtla
Sabri Tunca:

olayı başka yere çekmeyin. arapça tabelaları sadece mülteciler için yapıyorlar. diğer yabancı dil tabelalar marka ismi. ayrıca burda ingiliz alman fransız amerikalı israilli mülteci yok. mültecileri İSTEMİYORUZ. isteyenleri de istemiyoruz. çok isteyen oraya gitsin.

22
14
yanıtYanıtla
Zübeyir Kıvrak:

BU ARAPÇA TABELALAR NEDEN BAZILARINA BU KADAR BATIYOR ??? EĞER TÜRKÇEYİ BU KADAR SEVİYORSANIZ HAYDİ BÜTÜN YABANCI DİLDE YAZILAN TABELALARI HEP BERABER SÖKELİM VARMISINIZ???

17
19
yanıtYanıtla
Sinan Yildiz:

Şahanın kendisi Boşnak göçmeni değilmi? Bu neyin ırkçılığı arkadaş. Zaten o yazı arab yazısı değildir artık, o artık islam yazısıdır. Çin’ce yazı olsa bu kadar karşı çıkmazlardı muhakkak

18
18
yanıtYanıtla
Gözde Gür:

Evet dinimiz İslam, Elhamdulillah müslümanız. Ama uyruğumuz Türkiye Cumhuriyeti'dir ve dilimiz Türkçe'dir, Arapça değil! Bunun üzerine tartışılacak başka da birşey yoktur!

27
7
yanıtYanıtla
aydemiranduv:

Dediklerinin doğru olup olmadığından "kesinlikle" bahsetmiyorum, doğrudur yada değildir ama bir sanatçının siyasete karışması ile bir siyasetçinin film eleştirmesi kadar saçma geliyor bana; popülerlik için sağ-sol sanatçıları baydınız artık be hemşerim ya!

16
18
yanıtYanıtla
Mengele:

?ahan bey size sonuna kadar destek veriyorum

21
12
yanıtYanıtla
Ziya Göre:

Şahan gökbakar doğru demiş. Özgür özel tam bir hayal kırıklığı çıktı.

20
13
yanıtYanıtla
Dumlu :

Arapça tabelaları kaldırıyorsunuz tamam bence yetersiz tüm yabancı tabelaları kaldırmak lazım ingilizce almanca tabelalara neden sesiniz çıkmıyor iki yüzlü olmayın

13
18
yanıtYanıtla
Savaş Yıldız:

bizde Recep ivedikin bu konudaki düşüncesini çok merak etmiştik. sağolun

14
16
yanıtYanıtla
Pas Suri:

İngilizce tabelalar ne olacak?

13
15
yanıtYanıtla
Pacey:

Özgür Özel bu seçimi kendi marifeti ile kazandığını zanneiyor ama bu politikayı sürdürürse bunun böyle olmadığını anladığında çok geç olacak. Görüşmeden sonra bu kadar ters bir politika enteresan.

17
10
yanıtYanıtla
Hüseyin İşler:

Sn. ÖZEL Ülkemizde insanlar ekonomik krizin pençesizde boguşurken, gelen göçmenlerden dolayi ülkemizde demografig sorunu ortaya çikti bunun en büyük somut örnegi okul müdüru bir göçmen öğrenci tarafinfldan sehit edilmişken şimdi siz diyorsunuz ki arapca kuran dilidir yüce yaratici kuran-ni kerimimde hangi ayeti kerimesinin hangisinde Arapça kuran kuran dilidir ya da Arapça kutsal bir dildir diye bir şey yaziyor. Sn. Özel elinize kurani alip okusaniz böyle bir cümle kullanamasiniz.

19
2
yanıtYanıtla
Babacan yalçın:

Bu chp liderine hiç güvenmiyorum. İki taraflı hareketleri filiz vermeye başladı

11
10
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Hala kendi dinini başkasının dili ile yaşayan , onlara kol kanat geren kim olursa olsun karşıyım. Türkçe diline sahip çıkmayan da benim için sıfırdır. Hele ki bu bir siyasi olursa..

11
9
yanıtYanıtla
Deniz SORAN:

Sert tepki yanlış olmuş. Özgür özel e denilmiş bir şey yok. Haber tamamen algı...

7
12
yanıtYanıtla
eseli cihanker:

TC dili turkcedir herkese ayri ayri keyfine gore davranilamaz.

14
4
yanıtYanıtla
Uğur SARIKAYA:

Müslümanlar kardeştir lakin misafirlik bitti uzaktanda seviyoruz birbirimizi

14
4
yanıtYanıtla
Ali Çelik:

Özgür Özel doğru söylüyor helal olsun bu sığınmacılar artık gitmez kimse kimseyi kandırmasın

7
10
yanıtYanıtla
Mustafa Acar:

Birisiyle görüşen 180 derece dönüş yapıyor ondan sonra troller işe başlıyor

11
3
yanıtYanıtla
Benim Kkk:

Iktidar zannediyor ki biz filistini eksik savunduk o yuzden oylar yeniden refaha kaydi bu gunlerde bu inancina hizmet ediyor bilmiyorki cokerttigi ekonomi yuzunden halk bankalara borc batagina saplanmis asil mesele bu aslinda biliyor da dillendirirsem zarar ederim diye dusundugunden hic bahsetmiyor

10
4
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

İbrahim demirel = o kadar mülteci yada geçici sıgınmacı almanya ya birden gelmedi. Hadi alsın almanya yiyorsa...

9
2
yanıtYanıtla
XYZ:

Ben tabelanın dilinden değil, bu misafirliğin fazla uzamasından şikayetçiyim. Ülke ekonomisine fazlaca yük olan bu insanlar yüzünden bizim gelir seviyemiz düştü. Ben şehit kanıyla alınmış bu helal topraklarda, kendi vatanındaki savaştan kaçmış kolaycıların ekmek yiyip bir de nankörlük etmesine, hatta artık cinayet işlemelerine karşıyım.

9
2
yanıtYanıtla
Seko:

Şu saçma sapan açıklamaları bi bırakon arkadaş...

2
7
yanıtYanıtla
hic33:

Bazen doğru söylediği de oluyor. Haddinden fazla mültecinin ülkelerine dönüşleri konuşulacağına onların dilleriyle yazılmış tabelalarla uğraşmak kadar saçma birşey yok.

3
5
yanıtYanıtla
Hamdi Baba :

İnsanların din dil ve ırklarına ayrım ve saldırı faşisizmdir

5
3
yanıtYanıtla
uCube :

Şahancığım, sen komikliğini yap arkadaş, siyaset senin işin değil yahu. Herkes her şeye parmak atar oldu. ;))

4
4
yanıtYanıtla
Acizane Ben:

Amerika'da 45 50 milyon, Rusya'da 10 15 milyon ve Almanya'da 10 milyon üzerinde göçmen var. Göç aslın da dünya sorunu. Gelirin eşit dağıtılmadığı, çıkar için güç için insanların birbirlerini katlettiği, sömürünün alıp başını gittiği bir dünyada göçün önü alınamaz.

5
0
yanıtYanıtla
Abdulhak Myradow:

Araplarda senin dilini inşalla kullanıyordur.

4
0
yanıtYanıtla
Alptekin alptekin:

Dikkat Çok önemli biri karşı çıkmış ??

3
0
yanıtYanıtla
Kralçıplak:

Sana soracaktı ne konuşacağını , kusuruna bakma şahan abisi

0
0
yanıtYanıtla
Özkan Özdemir:

Ne kadar kendi milletiine düşman insan varmış yorumlarda gözüküyor

0
0
yanıtYanıtla
1 2
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title