Haberler
Güncelleme:

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat! Son 10 gün neler olduğu araştırılacak

Seçimin ardından geçen salı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan AK Parti MYK toplantısında oy kaybının nedenlerini araştırması için oluşturulan çalışma kurullarının neleri masaya yatıracağı belirlendi. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (134)

Selçuk Gesoğlu:

Hala gerçek sebebi anlamaktan uzaklar. Son 10 güne değil 10 yıla bakmalılar.

970
83
yanıtYanıtla
Alkurt:

SEVGILI CUMHURBASKANIM, HIC KIMSEYI ANKETE GÖNDERMEYIN, HER CARSIYA INDIGIMDE HALKIN NABZINI TUTAN BIRI OLARAK BENI CAGIRIN SIZE SIRALAYAYIM.

yanıt484
yanıt20
gökhan yıldırım:

ilk sebep işçi emeklisi ve asgari üvretliyi enayi yerine koymalari

yanıt227
yanıt13
sade vatandaş:

akp ye çok büyük kumpas yapılıyor olmalı yoksa böyle ekonominin mükemmel herkesin halindan memnun bir eli yağda bir eli manda kaymaklı balda olduğu yerde bu seçimler neden kaybedilsin bunun iyice araştırılması lazım bakalım araştırdıklarında ne görecekler

yanıt160
yanıt14
öti1941:

Bana göre son 20 yil ve daha önceki amerika seyahatlari da arastirilmali.

yanıt82
yanıt8
mehmet:

kralım aynaya bakın

yanıt69
yanıt6
Slm:

Neyi araştıracaksın. Millet aç aç. Ekonomi dibe vurmuş.

736
68
yanıtYanıtla
Narter Nart:

Çoğunluğu aç değil ama çok zor durumda...Az bir kısmi ise zenginliğinden artık kendini tanrı zannediyor..

yanıt551
yanıt15
Adem Örnek:

MİLLET AÇ AMA SIFIR OTOMOBİL SATIŞLARI REKOR KIRIYOR, DÖVİZ VE KUYUMCULARIN ÖNÜNDE KUYRUK VAR, RAMAZANDA İFTAR AÇACAK BOŞ YER YOK, AVM LER DE MAĞAZALAR BOŞALMIŞ DURUMDA AMA MİLLET AÇ YERSEN

yanıt201
yanıt515
Mert Kafkas Sahin:

Adem örnek efendi 85 milyonluk ülkede on dediklerini yapabilen 5-10 milyon kişi. Gerisi aç muhtaç yada işsiz. Anladın mı? Senin anlayacağın dille Üç kişi iyi yaşıyor diye koca köye iyi diyemezsin.

yanıt306
yanıt42
Idris Ertugrul:

beter ol

yanıt33
yanıt61
Alkurt:

ADEM, O SIFIR OTOMOBIL ALANLAR YA ARKASI VAR YA DA MILLETVEKILI COCUKLARI, YA TARIKAT COCUKLARI, YA ADAM ÖLDÜRÜP KACAN DOKTOR COCUGU..VS. GARIBIM HAIKIKI TÜRK HALKININ ICINE GIRIN DERTLERINI SANA SIRALASINLAR.

yanıt77
yanıt25
Doğrucu vatandaş:

Adem Örnek ve onun gibi düşünenlere cevaben: Bu ülkede TÜİK resmi raporuna göre açlık rakamının yarısı bile etmeyen bir gelirle yaşama mahkum edilen tam 34 Milyon insan var! Bunun dışında ülkede resmi olarak tam 17 Milyon daha var. Kalanında geliri 20 Binin üzerinde ama 40'dan fazla değil. En az 10 Bin lira ev kirası olarak düşünürsek buna göre hesap yapın da bakın bakalım bu işin altından nasıl kalkacağınızı görelim. Unutmayın, eğer kendinize müslüman diyorsanız Komşusu açken tok yatan bizden d

yanıt25
yanıt3
Doğrucu vatandaş:

17 Milyon Asgari Ücretli (yazıda eksik olmuş). Zaten ülke kaymağını en üstten yiyen yaklaşık 1,5 Milyon zengin var (resmi kayıtlara göre). Bunun da yüzde 10'u süper zengin. 34 17=51 Milyon düşük gelirli. Kalanı 85 Milyona göre oranlayın, sorunu anında anlayacaksınız.

yanıt13
yanıt2
bekir yapici:

ADEM ÖDLEK ülkemizin %68 i emekli asgari ücretli ve dargelirli geri kalan %32 i tuzu kuru olanlar zengin ve süper zenginler biz onlari degil aclik sinirinin altinda yasam mücadelesi veren %68 i konusuyoruz acliktan kastedilende sadece mideyi doldurmak degil insanca ve coluk cocugunun istegini rahatca karsilamak huzur icinde yasamaktir ben almanyadan 1450 € emekli maasi aliyorum bu parayla almanyada 10 yasinda bir arac alabilirim peki Türkiyedeki emekli asgari ücretli alabilirmi sorunun özü bu.

yanıt15
yanıt2
Salih Kandıralı:

Sen bu hallere düşecek adam mıydın? Şu rezilliğe bir bak. Ben olsam insan içine çıkamazdım. Gerekirse ülkeyi terkedip Somaliye yerleşirdim.

264
261
yanıtYanıtla
Narter Nart:

Ulusal ve yerel düzeyde hiçbir yönetici 5 seneden fazla görevde kalmamalı. Devletin ve milletin çıkarları için bu durum farzdır. Yönetici seçilen kişiler mal varlığının en az yarısını devlet hazinesine bağışlamalı...Ve Hz. Ömer gibi yöneticliğin milletin tamamının hakkına girmek olduğunu ayrıca helalleşmek gerektiğini idrak edebilmelidir.

yanıt182
yanıt17
Mustafa Dursun:

bi sittirgi

yanıt16
yanıt20
N. Harp:

seni tutsn var emi oglu

yanıt9
yanıt6
NEFER OGLU:

Sen şimdiden hazırla valizini gözün aydın cimerde bir şikayetin oldu.

yanıt4
yanıt15
Seyfettin Arslan:

Yenildin kabul et

373
60
yanıtYanıtla
Burak Dursun:

Son 10 günü değil, son 5 sene yi araştırın...

306
22
yanıtYanıtla
kor AK:

Son on gün diye bir şey yok tabiki de fakat sadece emeklilerin son on gün ki maaşlarındaki düzenleme beklentisinin fiyaskoyla sonuçlanması herşeyi değiştirdi.Eğer adaletli bir düzenleme acilen yapılmaz ise partiden üye ayrılışları ve diğer partilere geçiş çok yüksek rakamlara ulaşacaktır.Bütün partilerdeki sonun başlangıcı bu şekilde olmuştur.

142
9
yanıtYanıtla
Halil null:

Araştıracak birşey yok kendine ve yandaşlarına bakman yeterli biriniz bile ne ay sonu yada aybaşı bilmezsiniz. Bir eliniz yağda bir eliniz balda

118
7
yanıtYanıtla
Hrn BSK:

Bunlar hala olayın farkında değil, işin fantezisindeler. Böyle devam edin, son 10 güne odaklanın mesela! Ülkedeki büyük çoğunluğun artık sizleri görmekten bıkmış olduğunu, memlekette zirvesinden zırvasına kadar her şeyinin içine ettiğiniz gerçeğini göz ardı edin, böyle devam edin siz..!

82
11
yanıtYanıtla
Salim:

ŞOK'UN ETKİLERİ ARAŞTIRILCAK BELLİ OLDU

73
11
yanıtYanıtla
Dermans:

81 ile ne hacet sadece Adıyamana 100 kişşye sor neden kaybettin ara farkla hemen cevabını alırsın . Bosuna masraf etme 81 il icinde??

72
6
yanıtYanıtla
Alkurt:

Dermans, Menzile mi soracakti, tarikatlar ülkemizin enbüyük tehlikesidir

yanıt42
yanıt9
mustı aj:

NEREYİ ARAŞTIRIRSANIZ ARAŞTIRIN.SONUÇTA ZENGİNE VERGİ AFFI VE TEŞVİK İŞÇİ EMEKLİ VE MEMURA HAYAT PAHALILIĞIYLA KARSILAŞACAKSINIZ. AKPARTİLİ BELEDİYE BAŞKANLARININ AKLINDA ARTIK DAVA YOK. ZENGİNLEŞME ŞATAFAT VE KİBİR VAR.SANIRIM BU DURUM GENEL SECIMLEREDE YANSIYACAK.

62
5
yanıtYanıtla
Ahmet Altunok:

ÇOK BASİT EKONOMİ- EMEKLİ MAAŞI-İŞÇİ MAAŞI (ASGARİ ÜCRET) ADALET- MÜLTECİ SORUNU MEMURA GELİNCE SEYYANEN 8 BİNLİRA EMEKLİYE GELİNCE 10-11 BİN MAAŞ BİR ÖNCEKİ SEÇİMDE DEPREME RAĞMEN EYT ÇIKMASI VE O EYT DEN EMEKLİ OLANLARDAN ALINAN OY BU SEÇİMDE ALINAMASI.

54
3
yanıtYanıtla
Mustafa Kemal Kavaker:

22 yılda EMEKLİYİ FİTRE ZEKAT'A Muhtaç hale getiren uzaylıların.

50
3
yanıtYanıtla
kısmet uslukılıç:

son 10 günün araştırılmasından önce enflasyon neden bu kadar yüksek vatandaş neden bu kadar perişan halde dolar euro neden yüksek yakıt neden yüksek emekliler neden perişan milletvekilleri 230 alırken neden emekli10 bin asgari ücretli 17 bin alıyor bunlar araştırılsa sorun daha kolay çözülür

51
2
yanıtYanıtla
SMMM:

ÜLKEYİ MÜLTECİLERLE DOLDURDUN NEYİNE BAKACAKSIN.

43
6
yanıtYanıtla
Cemalettin Kurt:

son 10 günde medya da ankara mitinginde emekli zam beklentisi olmadı ist de olur dedi oda olmayınca sonuç bu olur araştırmaya boşa zaman ayırmayın saygılarımla

46
3
yanıtYanıtla
Serdar Bilinen:

arastırmanıza gerek ben söylim, tek sorun ekonomi, her seye o kadar zam gelmişki, artık birseylerin fiyatını bile sormaktan çekiniyoruz

43
5
yanıtYanıtla
Hüseyin Güney:

yav ne son on gunu dalgami geçiyorsun millet üç senedir sabah gözünü zamlarla açıyor bunaldi millet gormuyormusun .bı garibanın yanında Bayram geldi çık çarşı pazara Allah için gör ortamın halini.allah kitap diyorsunuz ayıptır günahtır vebaldir etmeyin.

42
2
yanıtYanıtla
Ağa Aytaş:

Sayın cumhurbaşkanım koltukta ömrünü tamamlamayı düşünüyor galiba yani yeter artık yaşın verdiği yorgunluk var artık insanlar bunaldı tadında bırakmak lazım.

36
3
yanıtYanıtla
Mabu Mabu:

Akp'li olmayanlara ecnebi diyen koyu akp'li tanıdıklarımız var. Zerre kadar karşı mahalleye saygıları yok. Tüm akp'liler kutuplaştırma dilini kullanıyorlar. Yeniden refaha gönül vermiş birine bile vatan haini diyebiliyorlar.

35
4
yanıtYanıtla
Ali Teke:

Kibir , ego ötekileştirme Adalet !!!!!! Ekonomi Bu kadar masrafa girme o parayı löseve verin

35
2
yanıtYanıtla
hic33:

Son On yıl değil, süreç taa 2012'de başladı, damla damla büyüdü, bardak taştı artık. 14 asır evelki asrı saadet romantizmiyle yapılan hata sonucu, oluşan 22 yıllık siyasi istikrar ortamında bu gün bir Avrupa ülkesinden farkımız kalmayacakken dibe vurduk. Şahsi egolar,kibir, romantizmle ülke yönetilemez.

34
2
yanıtYanıtla
hic33:

Son On yıl değil, On gün olacaktı. Klavye sürçmesi :)

yanıt15
yanıt2
Ay Yıldız:

Kamuda yıllarca taşeron firmalar tarafından sömürüldük .Sonra kadro verildi umutlandık. Kadro verilirken kanun maddesi koymuslar..Çakılı kadrodur tayin hakkı yoktur diye.13 yıldır İstanbul'da hastanede çalışıyorum tayin hakkımız yok. Ancak işkurdan işe giren bir yillik işçiye tayin hakkı var.Niyemi ? Çünkü onlar torpilli taşerondan kadroya geçen işçiler uzaydan geldi Gelde isyan etme..

31
5
yanıtYanıtla
Ahmet Sahin:

Son 10 gün de emekli kesim haklı olarak tavrını netleştirdi

34
1
yanıtYanıtla
Haksız mıyım:

Sen ve saz arkadaşların cumhurbaşkanım

32
3
yanıtYanıtla
Motorcu Erdo:

Emekliler fakir fukaralar uyandı artır

33
1
yanıtYanıtla
Özlem Çelik:

neyi arastıracaksınız emekli aç torununa bayramlık alamayacak kadar harçlık veremeyecek kadar düştü.kötü bir ayakkabı 1.500 2000 tl olmuş cocuk genç almak ister almazsan üzülür nerden nereye geldik Allah sonumuzu hayır etsin nasıl yaşayacak insanlar

32
2
yanıtYanıtla
Smgoll Sim:

Çok kafa yormaniza gerek yok yaw. Bir Cumhurbaşkanı belediye seçimine bu kadar karışır emekliye de her gün içi bis müjdeler ile avutur ise olacağı bu. Bu çok basit. Neden bunu idrak etmiyor bizim dünya lideri.

33
1
yanıtYanıtla
SeyYah Saruhanli:

nedeni kendinsin uzakta arama .

31
3
yanıtYanıtla
Ali akçay:

Yenilginin 1.sebebi Emeklilere 3 defa zam yapıp %37 maaş 10 bin lira %42,5 maaş 10bin lira %49,5 maaş 10 bin lirayı geçmemesi emeklilerle dalga geçmek sandıktan çıkmamak olur. 2.sebeb AKP öyle bir ego yaptı ki en alt tabakadan en üst tabakaya kadar AKP seçmeni ile dalga geçmesi küçük görmesi 3. Reis daha ne yapsın size 10bin lira verdi ne istiyorsunuz . 4.Reis emeklilere yapılacak 8 bin lira seyyanenin ekonomiye 1.4 trilyon maliyeti var.sırala sırala bitmez.16x2=32milyon emekli.

34
0
yanıtYanıtla
kısmet uslukılıç:

araştırma önergelerini akp ve mhp her zaman reddetmişlerdir, kesin oy çokluğu ile son 10 günün araştırılmasını reddelerler boşuna heveslenmeyin.... :)

30
2
yanıtYanıtla
Abdullah Atik:

Gidin artık boğuluyoruz ,rahat nefes alalım ..Kirlilikten temiz havayı özledik..

29
3
yanıtYanıtla
T.C. Vatandaşı:

Neden kaybettiniz 1 tane somut örnek vereyim ben, Faiz Nastı, faiz sebep Enflasyon sonuçtu. Baskı ile faizi %9 a kadar düşündünüz ve millet 9'a düşmesinin bedelini ödedi dolar fırladı yakıt 10 TL den 35 e fırladı sonra bu ödenen bedeli hiçe sayıp faizi %50 ye çıkardınız, dolar yakıt ve diğer gıdalar düştü mü yok o zaman bu millet niye bedel ödedi? Alın size bir sebep...

28
1
yanıtYanıtla
iskender seyitoglu:

Emekli olmasın

27
2
yanıtYanıtla
Adem Sevindik:

Herşeyin sorumlusu BENİMMM BENNN diyordun,ne oldu kaybedince sorumlu mu aramaya çıktın By EKONOMİST.

25
2
yanıtYanıtla
Abdullah :

Aslında o kadar araştırmaya ankete gerek yok. Aynaya baksa yeter.

24
2
yanıtYanıtla
Sedat Açıkgöz:

ben son 10 gün ne olduğunu söyleyim araştırmaya gerek yok. emekliler son ana kadar cumhurbaşkanından zam müjdesi . bekledi bu müjde gelmeyince sandığa gitmedi. bunu seçimden önce göremeyen akp yönetimi araştırarak nasıl bulacak.

25
1
yanıtYanıtla
Davut :

Son iki dönem teknoloji, milli savunma, yol vs. olarak çok güzel şeyler başarılsa da ki halk bunu biliyor, maalesef iç ve dış kaynaklı güçlerin bizi vurduğu ve bizim vurulmamak için tedbir almadığımız ekonomi insanların ve devletin enflasyonun önüne geçememesi genel kayıp, Kanal İstanbul'u halkın istememesi ve sizin diretmeniz son günlerin kaybı. Sn.M.Kurum'a Kanal İstanbul sorusu sorulup gündeme getirildikten sonra oylar düşmeye başladı

7
18
yanıtYanıtla
Idris Ertugrul:

sen kim reisin yerinde olmak kim.

2
23
yanıtYanıtla
telepati:

2000 sonrası SGK emeklilikte adalet ve kademe istiyor.Hangi 10 gün yaa??

23
1
yanıtYanıtla
Goker Deveci:

Daha nedenini soruyorsunuz apaçik ortada millet aç enflansyon tavan yapmis alim gucu yok dalgamı geciyorsunuz

21
1
yanıtYanıtla
Muharrem Güreli:

Hırsızlık yolsuzluk liyakatsizlik vs vs vs vs

21
1
yanıtYanıtla
Mustafa Kama:

Başkanım, enflasyonun yükünü Sadece emekliye ve asgari ücretliye yükledin. Taşeronuna memuruna verdikçe verdin. Tasarrufu garibanın üzerinden yapmayacaktın. İsrafı önleme adil vergi bunlara dikkat etmedi bakanların bürokratların. Son on gün hikaye.

19
1
yanıtYanıtla
Yıldırım YILDIZ:

Fatih Kısaparmak ne televizyon nede radyolarda çıkmıyor neden acaba ? Birde bir parçası var çok hoşuma gitti dinlemek lazım HARAM SALTANATI türkünün adı tavsiye ederim ! Neyse konumuza gelelim son 10 günde ne olmuş anlamadım da ?

19
1
yanıtYanıtla
commer neres:

Karun kadar zenginleşenler başka türlü kaçamayacaklarını anladılar ve bu sabotajı gerçekleştirerek kovulacak zemin hazırladılar reis bence

17
2
yanıtYanıtla
Kadir Yilmaz:

Ak parti oylarının düşmesinin iki önemli nedeni var bir ..tüm emeklilerin memurlara verilen yüzde 49.5 ve 8077 TL seyyanen zammın en azinda5000 ini alamaması ikincisi serbes piyasadaki hayat pahaliliginin önüne geçilememesi hergun zam olması artık sokakta ak partiliyim diyemiyoruz korkuyoruz.. bu iki ne eden.. bugün çözülsün yarın birinci partiyiz zaten sizi destekleyen biz emekliler ve eşlerimiz çocuklarımız

6
12
yanıtYanıtla
Ahmet25 :

Toplumu birbirine düşüren ve hiçbir işime yaramayan muhtarlığı da ekleyin.

16
1
yanıtYanıtla
Süleyman Kanuni:

Çok Basit Kredilerin önünü Açmış Olsan . Emekliye Enaz 17000 verseydiniz Silip Süpürürdünüz .

14
3
yanıtYanıtla
MEHMET BIÇEROL:

Ne 10 günü emeklinin isyanı, çocuğu atanamayan öğretmen ve babanın isyanı, 10 bin lira ile geçinmeye mahkum ettiğiniz emeklinin isyanı, torpille kamu kurum ve kuruluşlarına el altından atadığınız vatandaşın isyanı yüzlerce binlerce yanlış yazıklar olsun size inşallah dersinizi almışsınızdır.

12
2
yanıtYanıtla
Yunus Emre:

Seçimi kaybettiniz hala son 10 gunde mi ariyorsunuz akp zor toparlar. Eger son 10 günde yenilginin sebebi araniyorsa. Son 1,5 yila niye bakmiyorsunuz.mesala sürekli işcilere 32 zam yaptiniz. Gorevde yükselme, tayin hakki vermediniz

10
1
yanıtYanıtla
1 2 3
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title