Haberler

İstanbul'da Sahtecilik Operasyonları

İstanbul'da Yaşayan ve Vize Alamayan İranlılara 5-10 Bin Dolar Karşılığında Sahte Pasaport Düzenlediği Öne Sürülen İran Uyruklu S.A.S., İhbar Üzerine Yakalandı.

İstanbul'da yaşayan ve vize alamayan İranlılara 5-10 bin Dolar karşılığında sahte pasaport düzenlediği öne sürülen İran uyruklu S.A.S., ihbar üzerine yakalandı.

Küçükçekmece'de ise bir binanın bodrum katına operasyon düzenleyen polis, sahte parfüm deposuyla karşılaştı

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine 15 Aralık 2010 günü harekete geçti. Bakırköy'de tespit edilen adrese operasyon düzenleyen polis, evin bir odasının ofise dönüştürüldüğünü gördü. Ev sahibi İran uyruklu S.A.S, gözaltına alınırken evde yapılan aramada İran, Bulgaristan, İspanya, Rusya, Finlandiya, Azerbaycan, Kanada, Danimarka, Yunanistan, Ermenistan, İsveç ve Suriye olmak üzere farklı ülkeler için düzenlenmiş 55 pasaport, 26 adet yabanıcı ülkelere ait kimlik kartları, Atatürk Hava Hudut Kapısı, Sabiha Gökçen Hudut Kapısı ve yabancı hudut kapılarına ait toplam 26 adet hudut kapısı girişi ve çıkış kaşeleri, ilçe emniyet müdürlüklerine ait ibareli sahte mühürler, 2 adet kalem görünümlü gizli kamera, 2 kaplama makinesi, 2 laptop, 3 harici disk, 9 flash bellek, 6 yazıcı, 7 numaratör ve çok sayıda fotoğraf ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan S.A.S'nin Dubai'deki işleri kötü gidince 7 yıl önce Türkiye'ye yerleştiği ve burada yaşadığı ortaya çıktı. Evli olan ve çocukları da burada okullarda okuyan S.A.S'nin İranlılar başta olmak üzere pasaportu olmayanlara ve vize alamayanlara 5 ile 10 bin Dolar arasında değişen fiyatlar karşılığında sahte pasaport ve vize düzenlediği belirtildi. S.A.S'nin bu işleri ise ofise döndürdüğü evinde yaptığı bildirildi. Ele geçirilen bazı pasaportların çalıntı olduğu öğrenildi. S.A.S'nin çalıntı pasaportları üzerinde fotoğraf ve bilgi değişikliği yaparak da kullandığı öne sürüldü.

Emniyette işlemleri tamamlanan S.A.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

POLİS SAHTE PARFÜMCÜLEREDE OPERASYON YAPTI

Öte yandan Küçükçekmece'de bir binanın bodrum katına operasyon düzenleyen polis parfüm deposuyla karşılaştı. Depoda yapılan aramada 57 bin 826 markalarda taklit parfüm, 60 bin adet boş parfüm şişesi, 85 bin adet parfüm kutusu, 25 bin adet kapak, çok sayıda parfüm etiketi, ve yaklaşık bin 500 litre plastik bidonlar içerisinde sıvı madde ele geçirildi.

Gözaltına alınan 5 kişi işe emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

2017 yılında, 'Tutuksuz yargılanmalı' demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

2017 yılında, "Tutuksuz yargılanmalı" demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title