Haberler

İstanbul'da Deprem Hazırlıklarına Japonya Katkısı

Güncelleme:

Beyoğlu Belediyesi ve Japonya'nın Bunkyo Belediyesi arasında dostluk antlaşması imzalandı.

Japonya'da resmi temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı tarafından Japon işadamları için verilen seminerdeki konuşmasının ardından gerçekleşen imza töreniyle, Japonların deprem bilinci İstanbul'a taşınacak.

Resmi temaslar için Japonya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı tarafından düzenlenen toplantıda Japon işadamlarına yaptığı konuşmanın ardın Beyoğlu Belediyesi ile Bunkyo Belediyesi arasında hayata geçirilen dostluk anlaşması imza törenine katıldı.

Geçtiğimiz yıl Tokyo Büyükelçiliği ve Yunus Emre Enstitüsü'nün organizasyonuyla Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JİCA) ile yapılan "Afet Önleme Projesi İşbirliği Anlaşması"nın ardından imzalanan protokol ile Beyoğlu Belediyesi ile Bunkyo Belediyesi karşılıklı projeler üreterek iki ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçlarken, Japonların deprem bilinci yapılan bu anlaşmayla İstanbul ve Türkiye'ye taşınmış olacak.

''İKİ ŞEHİR ARASINDA PROJELER GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ''

Atılan imzaların ardından konuşan Bunkyo Belediye Başkanı Hironobu Narisawa, "Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın önünde böyle bir dostluk protokolü imzalamış olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu dostluk protokolümüzde birlikte şu anda yürüttüğümüz afetten koruma projesi ve yeni projeler ekleyerek iki şehir arasındaki ilişkileri geliştirmeyi düşünüyoruz. Bundan sonra gerek bizim belediyenin gerekse, Beyoğlu Belediyesi'nin mevcut problemleri üzerinde yoğunlaşarak, bu problemleri nasıl çözebiliriz? bizim hedefimiz o olmalı. Sizinle beraber geleceğe yönelik bu hayalimi gerçekleştirmek istiyorum" dedi.

JAPONYA İLE DEPREM ODAKLI AFET PROGRAMI

Japonya'yı teknoloji konusunda takdir ettiklerini söyleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Dermircan, Türkiye'nin deprem kuşağında olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi;

"Japonların özellikle teknoloji konusunda harika işler yapıyorlar ama biz daha çok ilgilendiren deprem konusunda yaptıkları. Türkiye deprem kuşağında ve depremle en iyi mücadeleyi yapan ülke Japonya. Biz de bu çerçevede Beyoğlu Belediyesi, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JİCA) ve Bunkyo Belediyesi ile deprem odaklı bir eğitim programı geliştirdik. Ama bundan sonraki süreçte, Beyoğlu'nda şu anda sürdürdüğümüz kentsel dönüşüm projelerinin hem yapımında hem finansmanında Japonlarla işbirliği yapıp daha kalıcı işler gerçekleştirebilir miyiz? Sayın Başkanla bunları konuşuyoruz. Umarım iş birliğimiz de Türkiye'yi etkileyecek kalıcı, güzel projelere imza atma fırsatımız olur. Sayın Cumhurbaşkanımızın uzun yıllardan sonra devlet başkanlığı düzeyinde yaptığı bu ziyareti çerçevesinde bunu imzalamakta bize onur verdi gurur verdi. Umarım iki ülkenin işbirliğine ve dostluğuna güzel katkılar olur''

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Türkiye Japonya Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title