Haberler

İşsiz Gençler Bu İlçeye Koşuyor

Güncelleme:

Tarımı ve fabrikaları ile dikkat çeken 150 bin nüfuslu İzmir'in Torbalı ilçesi, yüzde 3 oranındaki düşük işsizlik oranıyla özelikle gençlerin tercih ettiği bir kent oldu.

Sanayi ve tarım alanında kaydettiği atılımlar ve kurulu fabrikalar ile dikkat çeken 150 bin nüfuslu İzmir'in Torbalı ilçesi, yüzde 3 oranındaki düşük işsizlik oranıyla özelikle gençlerin tercih ettiği bir kent oldu.

İŞSİZLİK ORANI ÇOK AZ

Türkiye Kurumlar Vergisi sıralamasında 5. olan İzmir'in Torbalı ilçesinde işsizlik oranında yeni bir rekora daha imza atıldı. 150 bin nüfusa sahip olan ilçenin yüzde 3 oranındaki düşük işsizlik oranı herkesi sevindirdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre ilçede 40 bin sigortalı işçi, 13 bin de Bağ-Kur'lu çalışan bulunurken, dünyanın önde gelen markalarının ilçede fabrika kurması işsizliğin önüne geçti.

HER ÜÇ KİŞİDEN BİRİ ÇALIŞIYOR

Son olarak Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın (EBSO) açıkladığı İzmir'in en büyük 100 sanayi kuruluşu sıralamasında Torbalı ilçesinden 13 firma yer aldı. Bu rakamlarla ön plana çıkan ilçe, çevre il ve ilçelerdeki işsiz gençlerin de akınına uğradı.

İŞSİZ GENÇLER ORAYA KOŞUYOR

Torbalı Belediyesi tarafından oluşturulan Kariyer Veri Merkezi'ne de yüzlerce kişi başvuruyor. İlçede kurulu uluslararası markaların fabrikalarındaki insan kaynakları da, bu veri tabanından çalışmak isteyen kişilerle temasa geçiyor.

HER TÜRLÜ İŞ VAR

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçede tarım ve sanayinin birarada geliştiğini söyledi. İlçede işsizlik sorununun çözüldüğünü, her üç kişiden birinin çalıştığını anlatan Görmez, "Son imar düzenlemeleri ile Torbalı'da 500 dolayında yeni fabrika için potansiyel alan oluşturduk. İlçemizde işsizlik sorunu çözülmüş durumda. Şu an 150 bin dolayında nüfusumuza karşılık 53 bin kayıtlı çalışanımız var. Bu şu anlama geliyor; her üç kişiden biri çalışıyor. Sadece çocuklar ve yaşlılarımız çalışmıyor. Üreten, çalışan, hoşgörü içinde, dayanışma içinde büyüyen bir ilçeyiz. Türkiye'nin bütün renkleri burada huzuru ve kardeşliği yaşıyor." dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye İstatistik Kurumu Torbalı Bağ Kur İzmir Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (42)

HDP YI KAPATIP ERDOGANI BASKAN YAPACAGIZ:

Kürtlerin actigi fabrikada isci olarak calismam. TANRI KÜRTLERI BIZE HIZMET ETSINLER DIYE YARATTI.

18
49
yanıtYanıtla
Ülkücü Genç:

Be heyy cahil... 1-Tanrı değil "Allah" 2-Türk-Kürt herzaman birdir kardeştir 3-Trolsün anladık defol git buradan

yanıt20
yanıt5
fatih cMobil-ANDROID:

kürtler çok gaddar.Bu sebeple çoğu işlerde onlar çalışır,sonradan patron olurlar acımasızdırlar,kendilerine engel olan varsa hemen kavgaya tutuşurlar,her köşe başı tutulmuştur.Allah bizi kürtlerin şerrinden korusun.

23
25
yanıtYanıtla
XXXLLL:

Bir kürt gormedim duymadimki tek basina hareket etsin.katılıyorum sana arkadas.

yanıt8
yanıt10
Anti zaza:

Sen zaten gelme güzelim izmirimize .senin gibi yobaz kürtleri yer yok burada.sen o kokusmus daglarinda ilkel hayatina devam et. Izmirin havasini kirletme .

16
27
yanıtYanıtla
ADIM:

Ayıp

yanıt15
yanıt7
cellatMobil-ANDROID:

acimayin PKK lıları,namus şeref yok

20
21
yanıtYanıtla
Zaza Kürdü:

İzmir de zihniyet değişmedikçe orada yaşanılmaz

15
23
yanıtYanıtla
anti x pegasusMobil-ANDROID:

insanlar ekmek parasının derdinde pkk doğuda olmasa doğudaki yatırımları gasp etmese benim Doğulu vatandaşım Memleketimden göç etmez kürt halkı caliskandir ama pkk maalesef buna engel oluyor ve bazı kesim bunu görmüyor

27
8
yanıtYanıtla
Orhan:

Simdi de Hakkâri maymunlarin istilâsina ugrar güzelim Ege..

16
17
yanıtYanıtla
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title