Haberler

İnegöllü Şehidin Yakınlarına Taziye

Kocaeli Cengiz Topel Havaalanı’ndan havalanıp Konya’ya eğitim amacıyla giderken Kartepe ilçesi Karaardıç mevkiinde düşen Deniz Kuvvetleri’ne ait S-70B Sikorsky tipi helikopterdeki 4 şehitten biri olan Radar Astsubay Kıdemli Astçavuş Mehmet Karakaşoğlu’nun İnegöl’e bağlı Cerrah Mahallesindeki yakınları şehit haberi ile yasa boğuldu.

Kocaeli Cengiz Topel Havaalanı'ndan havalanıp Konya'ya eğitim amacıyla giderken Kartepe ilçesi Karaardıç mevkiinde düşen Deniz Kuvvetleri'ne ait S-70B Sikorsky tipi helikopterdeki 4 şehitten biri olan Radar Astsubay Kıdemli Astçavuş Mehmet Karakaşoğlu'nun İnegöl'e bağlı Cerrah Mahallesindeki yakınları şehit haberi ile yasa boğuldu.

İzmit Cengiz Topel Havaalanından Konya'ya gitmek üzere havalanan ve radarlardan kaybolan askeri helikopter Kartepe ilçesi Balaban Köyü bölgesinde düştü. Kazada helikopterde bulunan 4 personel şehit oldu. Şehitlerden birinin İnegöll'ü olduğunu duyan vatandaşlar ve protokol üyeleri şehit ailesinin yakınlarını ziyaret ederek, başsağlığında bulundular.

Şehit Mehmet Karakaşoğlu'nun Ankara'ya tayininin çıkmasının ardından babası Nihat annesi Leyla Karakaşoğlu başkente taşınırken, Cerrah mahallesinde anne tarafından akrabaları kaldı. Cerrah Mahallesinde ikamet eden akrabalarının evi ziyaretçi akınına uğradı.

Çocukluğunu geçirdiği şehidin eski evinin önüne büyük Türk bayrağı asıldı.

HARMANDALI OYNARDIK

Şehit askerin Dayısı Halil Mut, "Önceki gün haberlerde şehit haberini gördük. İnanamadık. Çok acı bir haber. Çok iyi biriydi. Kimseye zararı olmazdı. Çok iyi kalpli biriydi. Çok sevilen biriydi. Onun unutamayacağım anısı düğünlerde beraber harmandalı oynardık." Diyerek gözyaşlarına boğuldu.

GİDECEĞİM BURADAN BENİ BİR DAHA ZOR GÖRÜRSÜNÜZ

Şehit askerin halasının oğlu Alican Mut ise, "Beraber büyüdük buralarda. Sabah haberim oldu. inanamadım. Hep ümit ettim yaşıyordur diye. Ama sonra haberini aldım. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Yüreğimiz yandı. En son Kurban bayramından önce Cerrah'a gelmişti. Beraber domates salçası yaptık. Bütün işleri bana yaptırıyorsunuz. Gideceğim buradan beni bir daha zor görürsünüz demişti. Şaka yapmıştı yani. Düğünlerde beraber harmandalı oynardık. Bunu asla unutmam. Mükemmel bir insandı. Görevin de başarılıydı." Diyerek gözyaşlarını tutamadı.

SON ANISI SALÇA YAPIMI OLDU

En son olarak Cerrah'ta ikamet eden teyzeleri Durdiye Özkan ve Huriye Mut'un ikamet ettiği evi ziyaret eden şehit Mehmetçiğin, son olarak akrabaları ile salça pişirdiği ve anılarını paylaştığı bildirildi.

PROTOKOL ZİYARETİ

Şehit haberini alır almaz ise Kaymakam Ali Akça, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Kerim Kazanasmaz, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yüzbaşı Uğur Baş cerrah Mahallesine gelerek, şehidin yakınlarına başsağlığı ziyaretinde bulundular.

ONLARIN ACILARINI PAYLAŞMAK İÇİN GELDİK

Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Kaymakam Ali Akça, "Meydana gelen helikopter kazası 77 milyonun ciğerini yaktı. Şehit olan kardeşlerimizden bir tanesi İnegöllü. Burada yaşayan akrabaları var. Onların acılarını paylaşmak için geldik. Acılar paylaştıkça azalır diyerek ziyaretlerine geldik. Yakın akrabalarının yüzündeki üzüntü bizleri de etkiledi. Hayatını kaybeden 4 vatan evladına Allah'tan rahmet diliyorum. Onlar şehittir. Kalanlara Allah'tan sabır diliyorum" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kartepe İnegöl Konya Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

title