Haberler

İkizleri Görme Yetisini Kaybeden Ailenin Hukuk Mücadelesi

Gaziantep'te 8 aylık dünyaya gelen, bir ay yoğun bakımda kalan ikizleri görme yetisini kaybeden çift, özel hastanenin yetkilileri ve sorumlu doktor hakkında suç duyurusunda bulundu.

RIDVAN KORKULUTAŞ - Gaziantep'te 8 aylık dünyaya gelen, bir ay yoğun bakımda kalan ikizleri görme yetisini kaybeden çift, özel hastanenin yetkilileri ve sorumlu doktor hakkında suç duyurusunda bulundu.

Hasan ve Ayşe Öztürk çiftinin 26 Mayıs'ta özel hastanede prematüre doğan ikizleri, yaklaşık bir ay yoğun bakım ünitesinde tedavi gördü.

İddiaya göre, ikizlere prematüre bebeklerde körlüğe neden olan prematüre retinopatisi (ROP) hastalığına karşı test uygulandı ama herhangi bir bulguya rastlanmadı.

Bir aylık tedavinin ardından taburcu edilen bebekler, anne ve babaları tarafından aynı hastaneye kontrole götürüldü. Bir süre sonra çocuklarının hareketlere tepkisiz kaldığını fark eden Öztürk çiftine hastanenin doktoru, korkulacak bir durum olmadığını söyleyerek, aileyi Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine yönlendirdi.

Buradaki kontrollerde ikizlerden Batuhan Cem'in görme yetisini kaybettiği, Adnan Kaan'ın ise bir gözünün sadece ışığa tepki verebildiği belirlendi.

Batuhan Cem'in Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesindeki kontrolünde görme yetisini kaybettiği saptandı, ameliyat edilen Adnan Kaan'ın ise bir gözü görme yetisini kazandı, diğeri ise sadece ışığa tepki verecek düzeye getirildi.

"Sorumluların cezasını çekmesi gerek"

Anne Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sorumluların cezasını çekmesi gerektiğini söyledi.

Yaklaşık 5 aydır çok kötü durumda olduklarını belirten Öztürk, "Çocuğum bir daha annesini göremeyecek, artık hayattan hiçbir tat alamıyorum. Bizim canımız yandı, başka ailelerin canları yanmasın. Sorumluların cezasını çekmesini istiyorum. Türk adaletine güveniyorum" diye konuştu.

Baba Hasan Öztürk de ilgili hastane ve doktor hakkında cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını anlattı.

İkizleri için erken teşhis konulmadığını iddia eden Öztürk, şöyle konuştu:

"Hastanenin ve doktorun hatası olduğunu düşünüyoruz. Çocuklarım bunlar yüzünden bu hale geldi. Bebeklerimin geleceği kayboldu. Çocuğum ileride bana 'Baba yeşil nasıl bir renk?' diye sorsa nasıl cevap vereceğim? Sorumlular hakkında gereğinin yapılmasını istiyoruz. Türk adaletine güveniyoruz, Sağlık Bakanlığının da durumumuzu görmesini arzuluyoruz."

Ailenin avukatı Sıddık Emrah Yılmaz da sorumlu doktorun, müvekkili Hasan Öztürk ile telefon görüşmesinde ikizlerin kuvözde tutulduğu dönemde oksijen tüplerinden kaynaklanan hatanın bu duruma yol açabileceğini, gebeliğin yanlış hesaplanmış veya kendilerinin de hatası olabileceğini kabul ettiğini öne sürdü.

Hastane yetkilileri ve doktor hakkında suç duyurusunda bulunduklarını dile getiren Yılmaz, "Bu süreçte maddi ve manevi tazminat davası da açacağız. Hiçbir para bu bebeklerin gözlerini geri getirmeyecek ama bu ailenin başına gelenleri başkaları yaşamasın istiyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title