Haberler

İkinci Büyük Kapalı Spor Salonunun Temeli Atılıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kentin ikinci büyük kapalı spor salonu için kolları sıvadı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kentin ikinci büyük kapalı spor salonu için kolları sıvadı. Yeni spor salonunun temeli 8 Mayıs'ta atılacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılacak olan salon bin kişilik kapasiteye sahip olacak. Bu özelliğiyle kentin ikinci büyük spor salonu olma özelliği taşıyan spor salonu ile ilgili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç açıklama yaptı. Projenin 4 milyon 468 bin lira mal olduğunu belirten Sevinç, önemli bir yatırıma imza attıklarını söyledi. Sevinç, olumsuz hava koşulları sebebiyle projeye geç başladıklarını ifade ederek, "Temel kazıları bitti, donatılar ve bağlantılar yapılıyor. Hava şartlarının olumsuzluğundan dolayı gecikti; ama bugün itibariyle havalar iyi çalışmaları hızlandıracağız. 6-7 Mayıs'ta burada temel atma törenimiz olacak, kasım ayının başında tesisimizi kullanıma açacağız" dedi.

Kentin genç nüfusa sahip olduğunu bu yüzden bu tür yatırımlara ihtiyaç duyduğunu anlatan Sevinç, spor tesislerinin yetersiz olduğunun farkında olduklarını ve bu yönde çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi. Sevinç, "Belediyemizin yaptığı en büyük spor kompleksi diyebiliriz. Diyarbakır'a baktığınızda spor tesisleri açısından, Gençlik Spor Bakanlığı'nın yaptığı 5 bin kişilik salondan sonra en büyük salon olacaktır. Bu kente önemli bir katkı olacaktır. Kentimizin nüfusunun yüzde 65'i 25 yaş ve altıdır. Özellikle de spor tesisleri anlamında bölge olarak da kent olarak da çok yetersiziz. Bu yıl bu salonu tamamlayıp 2016'da da birçok spor kompleksi yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Salon sporlarının futbola göre daha geri planda kaldığının altını çizen Sevinç, "Salon sporlarının geliştirilmesi noktasında özellikle voleybol ve basketbol konusunda çalışmalarımız olacak. Bu nokta da Tamamen halka açık bir spor tesisi olarak faaliyet gösterecek" şeklinde konuştu.

Tesisin kente kazandırılmasının ardından bu çalışmaların mahallelerde yaygınlaştırılıp, branşların artırılacağını ifade eden Sevinç, başarı için spor tesislerinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Sevinç Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır?
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title