Haberler

Hopa'da Protesto Gösterisi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Artvin'in Hopa İlçesi'ndeki AK Parti mitingi öncesi ve sonrası çıkan olaylara karıştıkları iddiasıyla 15 kişinin tutuklanması, Hopa'da yapılan yürüyüşle protesto edildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Artvin'in Hopa İlçesi'ndeki AK Parti mitingi öncesi ve sonrası çıkan olaylara karıştıkları iddiasıyla 15 kişinin tutuklanması, Hopa'da yapılan yürüyüşle protesto edildi. Hopa Kaymakamlığı önünde toplanarak yolu trafiğe kapatan eylemci grup ile yolu açmalarını isteyen polis arasında tartışma çıktı. Tartışmaların ardından grup biriken araçlara yol verdi, ardından yolu yeniden kapatıp basın açıklaması yaptı.

Hopa Belediye Parkı'nda toplanan Halkevleri üyesi grup ile Hopa olaylarında tutuklananların yakınları ellerinde, '31 Mayıs'ta biz de oradaydık' pankartı ile yürüyüşe geçti. Hopa sokaklarında, 'Metin Lokumcu'nun katili Tayyip Erdoğan' , 'Hopa faşizme mezar olacak' , 'Sokaklar bizim, polis Hopa'yı terk et' sloganları atarak yürüyen grup hazırladıkları bildiriyi Hopalılar'a dağıttı. Yürüyüş ardından Hopa Kaymakamlığı önünde toplanan grup yolu araç trafiğine kapattı. Çevik kuvvet ekipleri de Kaymakamlık binası önünde geniş güvenlik önlemi aldı, 3 sivil polis eylemi kamera ile kaydetti. Bu sırada yolu trafiğe kapatan eylemci grup ile yolu açmalarını isteyen polis arasında tartışma çıktı. Polisin bu isteğine karşı çıkan grup yolu ulaşıma kapatmaya devam etti. Bu sırada bir sürücünün hastası olduğunu belirtmesi üzerine grup biriken araçlara yol verdi, ardından yeniden yolu ulaşıma kapattı.

HOPA KAYMAKAMI'NA İSTİFA ÇAğrıSI

Burada grup adına açıklama yapan Şefik Kalkan, 31 Mayıs'da, Hopa'da suyuna, çayına sahip çıkanlar ile hayatı savunanların, zulmün ve faşizmin temsilcilerinin saldırısına uğradığını belirterek, çıkan olaylarda Metin Lokumcu'nun katledildiğini söyledi. AKP iktidarının Metin hocayı öldürmekle kalmadığını ifade eden Kalkan, şöyle konuştu:

"Hopa'da olağanüstü halleri aratmayacak biçimde terör estiriliyor. Yaklaşık 60 kişi gözaltına alındı. Bu arkadaşlarımız arasından 15 kişi tutuklanarak cezaevine kondu. Ev baskınları, sokaklarda gözaltına almalarla devam eden terör, son günlerde yeniden kendini göstermeye başladı. Her gün, ilçemizin sokaklarında, parklarında zorla alıkonup mahkemeye çıkarılan arkadaşlarımız var. Böylece, Ankara, İstanbul gibi şehirlerde ve genel olarak Türkiye çapında Hopa olayları ile ilgili tutukluların sayısı 35 olmuştur. Halen ellerindeki listelerle, her gün sokaklarımızda, alanlarımızda bir sürek avını sürdürüyorlar, Hopa halkını terörize etmeye çalışıyorlar. Hopa halkı, kendi evlatlarına, sahip çıkmaya devam ediyor, edecek. AKP iktidarının maskesini alaşağı eden Hopalılar, bu gözaltı ve tutuklamaların üstesinden de gelecek. Gözaltılar derhal durdurulsun. Çevik Kuvvet geri gönderilsin. Aylardır tutuklu olan Hopa tutsaklarının mahkeme tarihi belirlensin. Tutuklular biran önce serbest bırakılsın. '31 Mayıs günü kolluk kuvvetlerine saldırı emrini ben verdim. Vicdanım rahat' diyen Hopa Kaymakamı, Metin hocasını o saldırıda kaybeden Hopa halkından özür dileyerek, derhal istifa etmelidir. Metin Lokumcu'nun katilleri derhal yargı önüne çıkarılsın. "

Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Samut Karabulut ise, onurları ile çaylarına ve sularına sahip çıkmaya devam edeceklerini belirterek, Hopalılar'ın tutuklular ile onur ve gurur duymaları gerektiğini söyledi. Grup daha sonra çeşitli sloganlar atarak dağıldı. - Artvin / Hopa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title