Haberler

Hitit Rallisi, İlk Kez Ana Vatanında Yapılıyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Yarışlara start verilen fuar alanındaki hazırlıklar- Toplu fotoğraf çekimi- Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün konuşması- ANOK Başkanı Meriç Demiralp'in konuşması- Yarışlara start verilmesi- Seyirci Özel Etap gösterisi- Yarışların havadan çekim görüntüleri Hitit Rallisi, ilk kez ana vatanında yapılıyor- Ankara Otomobil Sporları Kulübü tarafından 41 yıldır düzenlenen Türkiye'nin en prestijli rallisi unvanına sahip Hitit Rallisi, ilk kez "Hitit diyarı" Çorum'da gerçekleştiriliyor- Ralliye ilk kez Çorum'da konulan gece etabında pilotlar, dağlık bölgede yer alan Kırkdilim ve Çatak mevkilerindeki parkuru üç kez geçerek, en iyi zamanı elde etmeye çalışacak Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK) tarafından 41 yıldır düzenlenen Türkiye'nin en prestijli rallisi unvanına sahip Hitit Rallisi, ilk kez "Hitit diyarı" Çorum'da yapılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Yarışlara start verilen fuar alanındaki hazırlıklar- Toplu fotoğraf çekimi- Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün konuşması- ANOK Başkanı Meriç Demiralp'in konuşması- Yarışlara start verilmesi- Seyirci Özel Etap gösterisi- Yarışların havadan çekim görüntüleri Hitit Rallisi, ilk kez ana vatanında yapılıyor- Ankara Otomobil Sporları Kulübü tarafından 41 yıldır düzenlenen Türkiye'nin en prestijli rallisi unvanına sahip Hitit Rallisi, ilk kez "Hitit diyarı" Çorum'da gerçekleştiriliyor- Ralliye ilk kez Çorum'da konulan gece etabında pilotlar, dağlık bölgede yer alan Kırkdilim ve Çatak mevkilerindeki parkuru üç kez geçerek, en iyi zamanı elde etmeye çalışacak Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK) tarafından 41 yıldır düzenlenen Türkiye'nin en prestijli rallisi unvanına sahip Hitit Rallisi, ilk kez "Hitit diyarı" Çorum'da yapılıyor. Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün daveti üzerine ilk kez Çorum'da organize edilen ralli, "Çorum Belediyesi Hitit Rallisi" adıyla 42'nci kez düzenlendi.Yarışa katılan takımlar, start öncesi Gazi Caddesi'nde konvoy yaptı. Pilotlar, daha sonra fuar alanındaki seyirci özel etabında araçlarıyla gösteri gerçekleştirdi. Yarışların başlaması dolayısıyla fuar alanında düzenlenen törende, terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.Çorum Belediye Başkanı Külcü, burada yaptığı konuşmada, rallinin, Çorum'da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.Hitit Rallisi'ne ilk kez ev sahipliği yaptıklarını dile getiren Külcü, "Hitit medeniyetinin merkezi olan Çorum'un belediye başkanı olarak yarışa ev sahipliği yapmak çok güzel. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yarışmacılara başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.ANOK Başkanı Meriç Demiralp da Çorum'da olmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.Rallinin çok zor bir organizasyon olduğuna dikkati çeken Demiralp, "Bu organizasyonlarda en önemli konu, yerel idarenin desteğini almaktır. Çorum'da da müthiş bir organizasyon yapılmış. Burada olmaktan çok mutluyuz" dedi. - Pilotlar ilk kez gece etabında yarışıyor Ralliye ilk kez gece etabı da konuldu. Fuar alanındaki start noktasından hareket eden pilotlar, dağlık bölgede yer alan Kırkdilim ve Çatak mevkilerindeki zorlu yollardan oluşan parkuru üç kez geçerek, en iyi zamanı elde etmeye çalışacak.Konuşmaların ardından çeşitli illerden 43 takımın katıldığı gece yarışının startı Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ile Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal tarafından verildi.Yaklaşık 100 kişilik hakem ve gözetmenin görev aldığı rallide pilotlar, yarın düzenlenecek gündüz etabında da aynı rotada yarışacak.

Kaynak: AA / Spor

Muzaffer Külcü Çatak Meriç Çorum Spor Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

title