Haberler

Hisarcık'ta Kızılcık Fiyatları Dibe Vurdu

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde geçen yıl 2-3 lira arasında satılan kızılcık meyvesi, bu yıl 1-1,5 lira arasında satılıyor.

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde geçen yıl 2-3 lira arasında satılan kızılcık meyvesi, bu yıl 1-1,5 lira arasında satılıyor.

Kızılcık fiyatlarının düşmesini ürün bolluğuna bağlayan Kurtdere köyünden Hüseyin Güngör (48), " Geçen yıl kızılcık meyvesi kırağıdan zarar görmüş rekolte düşüklüğü yüzünden kızılcık 2-3 lira arasında satılmıştı. Bu yıl ise bahar aylarında havaların ılıman geçmesi kızılcık üretiminin artmasına neden oldu. Şu anda köyden toplayıp getirdiğim kızılcığın kilosunu pazarda 1-1,5 liradan satıyoruz. Hasadını kendimiz yaptığımız için emeğimizi aramıyor, ucuz da olsa satmak zorunda kalıyoruz. İşçi tutup toplatmaya kalksak maliyetini kurtarmaz. Yöremizde yaygın olarak kızılcıktan ekşi tarhana ayrıca marmelat ve komposto yapılmaktadır. Ancak nedendir bilinmez kızılcık fiyatları düşük olmasına rağmen halktan fazla rağbet yok" dedi.

Uzmanlar, kızılcık suyunun, yüksek kolesterol ve kalp yetmezliği gibi sıkıntıları olan hastaların kalp sağlığını olumlu yönde etkilediğini, kızılcık meyvesinin yaşam kalitesini yükselttiğini ve uyku problemi yaşayanlara iyi geldiğini vurguladılar. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Güngör Hisarcık Kütahya Yerel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Bakmadan Geçme

Sözleşmeli öğretmen ataması Resmi Gazete'de yayımlandı! Resmi Gazete bugün (14 Mayıs) kararları neler? Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title