Haberler

'Hıdır'la Tokalaştı'

Güncelleme:

Bütçe Geçti Kavga Bitti, Erdoğan Önce Eleştirdi Sonra Tokalaştı!

Başbakan Erdoğan, bütçenin kapanış konuşmasında anamuhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da yüklendi. Kılıçdaroğlu'nun "bol keseden vaatlerde bulunduğunu" ve "umut simsarlığı" yaptığını ifade eden Erdoğan, yapacağı yatırımlar için "Kaynak Nedir?" sorusuna "Benim adım Kemal" yanıtı veren Kılıçdaroğlu'na yönelik "Acaba sayın genel başkanın adı o zaman farklımıydı. O zaman sayın genel başkanın adı Hıdır mıydı? Benim adım Hıdır elimden gelen budur. Böyle mi diyeceğiz" dedi.

Erdoğan, konuşmasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenerek, "Nereye gitse nabza göre şerbet veriyor. Kaf Dağı'nın arkasındakileri vaat ediyor" dedi. Vaat ettiği yatırımların kendisinin aklına "umut simsarlığı"nı getirdiğini söyleyen Erdoğan, "Umut simsarlığı karlıdır. Ama hayal kırıklığının faturası da o derece ağırdır. Umut tefeciliği yapanlar sadece kendileri kaybetmezler millete de kaybettirirler. Milletimiz bugüne kadar ne çektiyse hesabını kitabını bilmeyen, ne konuştuğunu bilmeyen, umut simsarlığı yapanlardan çekti. Böyle bol keseden dağıtanlar kaşıkla verenler kepçeyle bütün kazanımları geri alırlar" diye konuştu.

-ANADOLU AJANSI ARŞİVİNİ OKUDU-

Başbakan Erdoğan, CHP'nin koalisyon ortağı olduğu dönemlerde Türkiye'nin ağır bedeller ödediğini savunduğu konuşmasında uzun süredir CHP iktidar ya da iktidar ortağı olmadığı için vatandaşın bunun ne anlama geldiğini unuttuğunu söyledi. "40 yaş altı bunu bilmiyor. Türkiye'nin hazinesi ne zaman belini doğrulttuysa hemen ardından CHP'nin ortağı olduğu iktidarlarca boşaltılmıştır" diyen Erdoğan, Anadolu Ajansı'nın 1974'ten itibaren arşivlerinden taranan ve CHP'nin iktidarda olduğu dönemlerde çıkan olumsuz haberleri TBMM kürsüsünden okudu. CHP yönetiminde ülkenin olağanüstü hale gittiğini söyleyen Erdoğan, "CHP ülkeyi olağan şekilde yönetemediği için olağanüstü yollara başvuruyor" dedi. Erdoğan, ayrıca 1 Mayıs'ta İstanbul'da sokağa çıkma yasağı ilan edildiğine yönelik bir haberi okuduktan sonra da "Sizin geçmişiniz sokağa çıkma yasağı ilan ediyor. Biz de 1 Mayıs'ı bayram ilan ediyoruz" dedi.

-KEMAL Mİ? HIDIR MI?-

Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarında vaat ettiklerine değinerek, "Bugün bol keseden savrulan vaatlerin Türkiye'yi nerelere götüreceğini bilmek için falcı olmaya gerek yok" dedi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun "Kaynak nedir?' sorusuna verdiği "Benim adım Kemal' yanıtına da göndermeler yaparak şunları söyledi:

"Ortaya şimdi yeni bir şey çıktı. Kaynak Kemal diye. Acaba Sayın Genel Başkan'ın adı o zaman farklı mıydı? Veyahutta Sayın Genel Başkan'ın adı o zaman Hıdır mıydı? "Benim adım hıdır elimden gelen budur' böyle mi diyeceğiz? Bunları artık ciddi olarak ele alalım. Yani artık bir siyasi lidere her şeyden önce ciddiyet yakışır Sizin adınız Kemal mi Hıdır mı bilemem. Biz bu yola çıkarken kaynak Türkiye dedik. Kaynak Recep Tayyip Erdoğan'dır demedik. Biz kerameti kendinden menkul olanlardan değiliz. Türkiye'ye inananlardan Türkiye'nin gücüne, potansiyeline güvenenlerden olduk."(ANKA/SON)

(ZHR/ÖZK)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken 'Kobani' davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken "Kobani" davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title