Haberler

Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ Açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Geride bıraktığımız 3 yıl boyunca, Türkiye cephesinde Batı’da, Gezi’de kendisini dışa vuran bir onur, özgürlük ve barış hareketi kendisini gösterdi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Geride bıraktığımız 3 yıl boyunca, Türkiye cephesinde Batı'da, Gezi'de kendisini dışa vuran bir onur, özgürlük ve barış hareketi kendisini gösterdi. Bu da aslında Türkiye'nin bir bütün olarak değişim kulvarına girdiğini gösteriyordu. Toplumsal değişim isteğinin ve hareketinin mayalanmaya başladığını, bu mayanın tutmaya yöneldiğini gösteriyordu" dedi.

ODTÜ Vişnelik Tesislerinde düzenlenen "Akademisyenler Barışı Konuşuyor" formuna katılan HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, "Biz barış sözünü seviyoruz ve barış sözüne sadık kalanların sözünü ve hareketini üretmekte kararlıyız. Barış, insanlığın icat ettiği en güzel sözlerden biridir. Barış sözünü söylemek, çözüm iradesini geliştirmek bizim gurur duyacağımız ve Türkiye'deki bütün toplumsal dinamiklerle birlikte önümüzü açarak ilerleyeceğimiz temel yol ve güzergah olacaktır" ifadelerini kullandı.

"7 Haziran seçimine kadar Türkiye toplumu ve siyaset kurumu çok ciddi bir değişim güzergahına girdi" diyen Yüksekdağ, "Türkiye toplumu son yıllarda biriktirdiği değişim isteğini ve enerjisini 7 Haziran seçim kanalına yönlendirdi. Bu değişim isteği ve iradesi 7 Haziran seçimlerinde demokratik bir sonuç olarak karşımıza çıktı. Türkiye toplumunda geride bıraktığımız 3 yıllık dönem boyunca, bir taraftan Doğu'da yükselen ve gittikçe politikleşen bir hareket vardı. Demokratik çözüm, barış ve kardeşlik hareketi, Kürt özgürlük mücadelesinin merkezinde durduğu bir ana damar, geride bıraktığımız 30-35 yıl boyunca güçlü bir biçimde kendisini oluşturmuştu. Ama geride bıraktığımız 3 yıl boyunca, Türkiye cephesinde Batı'da, Gezi'de kendisini dışa vuran bir onur, özgürlük ve barış hareketi kendisini gösterdi. Bu da aslında Türkiye'nin bir bütün olarak değişim kulvarına girdiğini gösteriyordu. Toplumsal değişim isteğinin ve hareketinin mayalanmaya başladığını, bu mayanın tutmaya yöneldiğini gösteriyordu. Ama bu toplumu yöneten siyasi iktidar, eğer bu değişim isteğini göremiyorsa, bu değişim isteğine uygun bir siyasi pozisyon da almaz, alamaz" şeklinde konuştu.

Yüksekdağ açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"Türkiye'de son 3 yıl boyunca yaşanan bütün siyasi gelişmeler, toplumsal hareketlere baktığınızda, parça parça ortaya konan taleplere baktığınızda; toplumda gittikçe genişleyen ve büyüyen örgütlenme isteğine ve pratiklerine baktığınızda, aslında toplumun değişimin öncüsü olarak öncü kolları olarak, Türkiye'de siyaseti de sosyal yaşamı da belli bir eşiğe getirdiğini görürsünüz."

"7 Haziran seçimlerinde, yıllar boyunca değişik değişik kanallardan, derelerde, ırmaklardan, yollardan ilerleyen toplumsal değişimin dinamikleri, o sandıklarda yeni bilinç durumunu, düzeyini ve bu yeni bilinç düzeyine uygun taleplerini ortaya koymuştur" diyen Yüksekdağ, "7 Haziran seçimlerinde HDP'nin bu kadar yüksek bir oy oranına ulaşması, çok güçlü bir isteğin yansımasıdır. Türkiye'de gerçek anlamda bölünme fobisi gibi bir gerçeğin olmadığını göstermiştir. Kürtler diyor ki 'Biz bölünmek, ayrılmak istemiyoruz. Tam tersine birleşme ve daha güçlü bir zeminde, daha demokratik bir zeminde birleşme taraftarıyız.' Halkların Demokratik Partisi'ni bunun için destekliyorlar" değerlendirmesinde bulundu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi Türkiye Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (1)

Turan sevdalisi:

Nasil bir baris olacak yakindan goruruz oylum oylum olacaksiniz bu sizin en iyi gunleriniz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title