Haberler

Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Mülkiyeliler Birliği Vakfı'nda çeşitli kadın örgütlerinin katılımıyla gerçekleşen toplantı- HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ'ın konuşması HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: - "Bu saldırıların ve halka karşı yürütülen kapsamlı operasyonun düğmesine, seçimler öncesinde çıkarılan İç Güvenlik Paketi adı altındaki devlet baskı paketiyle, bu paketin çıkarılmasıyla basılmıştı"-"Bugün bu İç Güvenlik Paketi, bütün mücadele dinamiklerine karşı yürütülen operasyonların, yasal dayanağı haline getiriliyor" HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bu saldırıların ve halka karşı yürütülen kapsamlı operasyonun düğmesine, seçimler öncesinde çıkarılan İç Güvenlik Paketi adı altındaki devlet baskı paketiyle, bu paketin çıkarılmasıyla basılmıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Mülkiyeliler Birliği Vakfı'nda çeşitli kadın örgütlerinin katılımıyla gerçekleşen toplantı- HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ'ın konuşması HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: - "Bu saldırıların ve halka karşı yürütülen kapsamlı operasyonun düğmesine, seçimler öncesinde çıkarılan İç Güvenlik Paketi adı altındaki devlet baskı paketiyle, bu paketin çıkarılmasıyla basılmıştı"-"Bugün bu İç Güvenlik Paketi, bütün mücadele dinamiklerine karşı yürütülen operasyonların, yasal dayanağı haline getiriliyor" HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bu saldırıların ve halka karşı yürütülen kapsamlı operasyonun düğmesine, seçimler öncesinde çıkarılan İç Güvenlik Paketi adı altındaki devlet baskı paketiyle, bu paketin çıkarılmasıyla basılmıştı. Bugün bu İç Güvenlik Paketi, bütün mücadele dinamiklerine karşı yürütülen operasyonların, yasal dayanağı haline getiriliyor" görüşünü savundu.Yüksekdağ, Mülkiyeliler Birliği Vakfı'nda çeşitli kadın örgütleriyle bir araya geldiği toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, kadınların sandık başında kullandığı oylar ve bütün seçim kampanyası boyunca yürüttüğü çalışmaların çok tayin edici bir rol oynadığını söyledi. HDP'nin aldığı yüzde 13,1'lik oyun, aynı zamanda kadınların iradesinin, siyasette en etkin şekilde yansımasının örneği olduğunu ifade eden Yüksekdağ, yeni bir demokratik seçeneğin, kadınların yürüttüğü aktif siyasi çalışmayla ortaya çıktığını belirtti. Suruç'taki patlamaya ilişkin de değerlendirmede bulunan Yüksekdağ, söz konusu saldırının, bütün insanlık değerlerini, demokrasi ve Türkiye toplumunu barışa götürme amacını hedefleyen kanlı bir saldırı olduğunun altını çizdi."Suruç saldırısı, görünürde bir IŞİD bombacısı tarafından gerçekleştirilmiş olsa bile, aslında saray merkezli bir istihbarat ağının ve müdahalesinin sonucu olarak yaşama geçmiştir" iddiasında bulunan Yüksekdağ, bugün bu gerçeği, bütün açıklığıyla ve bütün verileriyle net bir şekilde gördüklerini öne sürdü. Yüksekdağ, şöyle konuştu: "Bu saldırıların ve halka karşı yürütülen kapsamlı operasyonun düğmesine, seçimler öncesinde çıkarılan İç Güvenlik Paketi adı altındaki devlet baskı paketiyle, bu paketin çıkarılmasıyla basılmıştı. Bugün bu İç Güvenlik Paketi, bütün mücadele dinamiklerine karşı yürütülen operasyonların, yasal dayanağı haline getiriliyor. Ama görüyoruz ki İç Güvenlik Paketiyle pekiştirilen, tahkim edilen yasal dayanaklar bile, gerçekleştirilen bu saldırıları açıklamaya ve desteklemeye yetmiyor. Şu an hiçbir hukuka sığmayan, hatta özel olarak hazırladıkları yasaları, hukuka bile uymayan, onunla dahi desteklenemeyen kapsamlı operasyonlarla, müdahalelerle, saldırılarla karşı karşıya Türkiye toplumu. Bütün demokrasi güçleri hedef tahtasına oturtulmuş durumda."

Kaynak: AA / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Türkiye Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title