Haberler

Haymana İlçe Milli Eğitim Müdürü Yurtdaş'dan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Tekin'e Ziyaret

Haymana İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Yurtdaş, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin’i makamında ziyaret etti.

Haymana İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Yurtdaş, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin'i makamında ziyaret etti. Tekin, "4+4+4 düzenlemesi Türkiye'de eğitim sistemimiz içinde yapılmış en önemli devrimlerden bir tanesi. Çok şükür ciddi hiçbir sorunla karşılaşılmadan bu devrimi hayata geçirdik" dedi.

Haymana İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Yurtdaş, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin'i makamında ziyaret etti. Eğitim yöneticilerinin süreli bir şekilde görevlendirilmeleri ve rotasyonlarla ilgili Bakanlığın politikalarından bahseden Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Tekin, "Eğitim kurumu yöneticiliği bildiğiniz üzere Bakanlığımızda uzun süre çalışılan görevlerden biriydi. Bu uzun çalışma dönemi yöneticilerimizde bir doygunluk ve bıkkınlığa neden oluyordu. Bu nedenle eğitim kurumlarımızda heyecanın devam etmesi, dinamik ve enerjik çalışma ortamının sürmesi için böyle bir tedbir aldık. Tabi bir de eğitim kurumu yöneticiliği pozisyonuna ilişkin yüksek yargı organlarının kararlarındaki tanımlama sorununu da gidermemiz gerekiyordu. Bu nedenlerle yeni bir dönem başlattık ve eğitim kurumu yöneticiliğinde çalışma sürelerini sınırlandırdık. Yeniden görevlendirmelerde okulda çalışan öğretmenlerden öğrencilere ve okul aile birliklerine değin herkesin görüşünün alındığı bir süreç başlattık. Bunun faydalarını da görüyoruz, inşallah daha iyi olacak" şeklinde konuştu.

"4+4+4 TÜRKİYE EĞİTİM SİSTEMİNDE DEVRİM"

Milli Eğitim Bakanlığı'nca uygulamaya konulan ve kamuoyunda 4+4+4 eğitim sistemi olarak bilinen zorunlu eğitimin 12 yıla çıkartılması ile ilgili konuşan Tekin, "4+4+4 düzenlemesi Türkiye'de eğitim sistemimiz içinde yapılmış en önemli devrimlerden bir tanesi. Çok şükür ciddi hiçbir sorunla karşılaşılmadan bu devrimi hayata geçirdik. Hem zorunlu eğitim süresinin 12 yıla çıkarılmış olması, hem kademeler arası geçiş sürecindeki değişiklik ve hem de okula başlama yaşının az da olsa erkene alınması beraberinde çok önemli handikaplar doğurabilecek yeniliklerdi. Ama bütün eğitim camiası öğretmeniyle, idarecisiyle, idari memurlarıyla, hayırseverlerimizin ve bakanlık merkez teşkilatıyla el ele verdi ve bu sürecin sorunsuz atlatılmasını sağladı. Sizin vesilenizle sürece katkı sağlayan herkese tekrar tekrar teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

"ŞUBAT AYINDA 30 BİN ÖĞRETMEN ATADIK"

Tekin, Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ve aday öğretmenlik süreci ile ilgili alınan kararlar, eğitimlerindeki değişiklikler, yeni bir öğretmen modeli yetiştirilmesi hakkında şunları söyledi:

"Sayın Bakanımız Nabi Avcı Bey'in göreve geldiği dönemden itibaren kurgulamaya çalıştığımız bir süreçti bu. Önce 2014 yılında çıkardığımız yasal düzenleme ile aday öğretmenlik sürecini yeniden tanımladık. O kanunda sadece aday öğretmenlik değil, aynı zamanda eğitim kurumu yöneticiliğinden özel sektörün payına değin bir dizi düzenleme yapıldı. Bu düzenlemelerin hepsi birbirini tamamlayıcı nitelikte hükümler idi. Aday öğretmenlik de bu sürecin önemli unsurlarından birisi olarak yeniden planlandı. Yasal düzenlemede aday öğretmenlikle ilgili hükümlerin temel amacı öğretmen niteliğinin artırılması idi. Kanun yürürlüğe girdikten sonra ikincil mevzuatı revize ettik, uygulamada karşılaşılabilecek sorunlara ilişkin tedbirlerimizi aldık. Ardından da 2016 yılı Şubat döneminde atadığımız 30 bin öğretmen için yeni programımızı yürürlüğe koyduk. Amacımız saha tecrübesi edinmeden, bakanlığımızı tanımadan, kurumlarımızı görmeden mesleğe başlanılıp, kötü deneyimlerin yaşanmasını önlemek. İkinci olarak aday öğretmenlerimizin teorik eğitimlerini tamamlayıcı nitelikte uygulama imkanı vererek daha iyi yetişmelerini sağlamak. Bir de mesleklerinde fark yaratmış, yıllarını öğretmenliğe vermiş arkadaşlarımızın birikimlerinden yararlanabilmek ve bu birikimlerini yeni kuşaklara aktarabilmelerine imkan tanımak. Hedeflediğimiz bu hususlarda başarılı olabilirsek hep idealize ettiğimiz, örnek kişilikler olarak hatırladığımız öğretmenlerimizin mesleki deneyimleri ile mücehhez genç öğretmenleri aramıza katmış olacağız." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yusuf Tekin Türkiye Haymana Yerel Haberler

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title