Haberler

Has Parti Elazığ Mitingi

Halkın Sesi (HAS) Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Birisi diyor ki 'Recep bey', öteki cevap veriyor 'Kemal efendi'.

Halkın Sesi (HAS) Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Birisi diyor ki 'Recep bey', öteki cevap veriyor 'Kemal efendi'. Birisi diyor ki 'sen merdiveni çıkmayı bilmiyorsun', öteki cevap veriyor, 'Sen beygire binmeyi bilmiyorsun'. Bundan millete ne. Gençlerin işsizliğini nasıl çözeceksin? Bunu söyle, bunu konuş" dedi.

Partisi tarafından PTT Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılan Kurtulmuş, Has Parti'nin çok kısa bir süre önce kurtulduğunu, bu süre içinde sadece Ankara'da değil tüm kentlerde kurulup tanıtımlarının yapıldığını ve 12 Haziran'da 81 ilde 550 milletvekili adayıyla seçime gireceklerini söyledi.

İktidar ve ana muhalefet partilerinin sekiz yıldır hiçbir konuda oturup, konuşup, uzlaşarak halktan yana herhangi bir karar almadıklarını öne süren Kurtulmuş, "Birisi diyor ki 'Recep bey', öteki cevap veriyor 'Kemal efendi'. Birisi diyor ki 'sen merdiveni çıkmayı bilmiyorsun', öteki cevap veriyor 'Sen beygire binmeyi bilmiyorsun'. Bundan millete ne. Gençlerin işsizliğini nasıl çözeceksin? Bunu söyle, bunu konuş" diye konuştu.

Yıllarca Türkiye'de sağ-sol, Alevi-Sünni, Türk-Kürt, ilericiler- gericiler, dindarlar-laikler şeklinde toplumun bölünmek istendiğini ileri süren Kurtulmuş, konuşmasına şöyle devam etti:

"Soğuk savaşın siyasetiydi bu. Bu basit işi şimdi yine maalesef AKP ile CHP yapıyor. İşte HAS Parti'ye güç veren ikinci önemli nokta budur. Sadece siyasette nazik ve zarafetle Türkiye'de herkesi birleştirmek, toparlamak üslubuyla konuşmanın ötesinde bu memlekette hiç kimseyi birbirinden ayırt etmeden, hiç kimseyi bir diğerinin düşmanı olarak telakki etmeden, 'bu sağcıdır, bu solcudur' diye ayırmadan herkesi birbirinin eşit ve özgür yurttaşlar olarak kabul eden bir anlayışla siyaset yapıyoruz. Bizim kitabımızda Alevi-Sünni ayrımı yok, Kürt-Türk ayrımı yok. Bizim kitabımızda dindar-az dindar ayrımı yok. Bizim kitabımızda Hazreti insan var. "

Kurtulmuş, HAS Parti'nin toplumu kamplaştırmadan, kutuplaştırmadan, ötekileştirmeden siyaset yaptığını ifade eden Kurtulmuş, "İlla bu memlekette birilerine karşı olmakla siyaset yapılacaksa illa karalama üzerine siyaset yapılacaksa biz de Türkiye'de iki sınıf insan tanıyoruz. Bir tarafta helalinden kazanmak isteyen, bir tarafta helalinden çalışmak isteyen, bir tarafta helalinden aşını işini büyütmek isteyen, çoluk ve çocuğuna gerçekten özgür bir gelecek vaat etmek isteyen helalzadeler var. Diğer tarafta da hakkına razı olmayıp bu milletin hakkını gasp eden, bu milletin hakkını gasp etmeye devam eden haramzadeler var. İşte bizim mücadelemiz, haramzadelerle helalzadeler mücadelesinde helalzadelerin yanında yer almaktır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kanal İstanbul Projesi"ne atıfta bulunan Kurtulmuş, kendilerinin bir hayali olduğunu, bunun İstanbul'a bir su yolu, bir kanal açmak olmadığını, işsiz vatandaşlarla Cumhurbaşkanı'nın eşit olduğu bir Türkiye inşa etmek olduğunu dile getirdi.

Kurtulmuş, Kürtlerin kendi kimliği, dini ve anadiliyle toplumun içinde var olacaklarını, dillerin ve renklerin farklı şekilde yaratılmasının Allah'ın ayetlerinde olduğunu belirtti.

Miting sonrası kalacağı otele kadar yürüyen Kurtulmuş, yol boyunca vatandaşlarla selamlaştı.

- ELAZIĞ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title