Haberler

Halaçoğlu: "Öldürüldüğünü İddia Ettikleri Ermenilerin Nereye Gömüldüğünü Herhalde Biliyorlardır''

Güncelleme:

MHP Kayseri Milletvekili ve eski MHP Grup Başkanvekili Halaçoğlu, Ermeni soykırımı" iddialarıyla ilgili "Öldürüldüğü iddia ettikleri Ermenilerin nereye gömüldüğünü herhalde biliyorlardır.

MHP Kayseri Milletvekili ve eski MHP Grup Başkanvekili Halaçoğlu, Ermeni soykırımı" iddialarıyla ilgili "Öldürüldüğü iddia ettikleri Ermenilerin nereye gömüldüğünü herhalde biliyorlardır. Göstersinler açalım" dedi.

MHP Kayseri Milletvekili ve eski MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, "Eğer Osmanlı Devleti, Ermenilere gerçekten 'büyük bir soykırım' denilecek katliam yaptıysa o zaman hem askeri yetkililer hem konsoloslar ve büyükelçiler neden önlemedi? Orada, bu öldürüldüğü iddia ettikleri Ermenilerin nereye gömüldüğünü herhalde biliyorlardır. Göstersinler açalım" dedi.

Halaçoğlu, MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ile "Ermeni soykırımı" iddialarıyla ilgili çalışma yapmak için gidecekleri Almanya'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Halaçoğlu, Anadolu'nun değişik yerlerinde Ermeni çetelerinin katliamlar yaptığını, sadece Türk ve Müslümanlara değil kendilerine karşı çıkan Ermenileri bile öldürdüklerini Alman belgelerinin ortaya koyduğunu savundu. Böyle bir durumda soykırımdan bahseden bir Almanya ile karşı karşıya kalınıldığını belirten Halaçoğlu, Birinci Dünya Savaşı sırasında Osmanlı ordusunda, Genelkurmay Başkanlığı başta olmak üzere üst düzey askeri yetkililerin Almanlardan oluştuğunu hatırlattı.

Halaçoğlu, "Eğer Osmanlı Devleti, Ermenilere gerçekten 'büyük bir soykırım' denilecek katliam yaptıysa, o zaman hem askeri yetkililer hem konsoloslar ve büyükelçiler neden önlemedi? Orada, bu öldürüldüğü iddia ettikleri Ermenilerin nereye gömüldüğünü herhalde biliyorlardır. Göstersinler açalım." ifadesini kullandı.

Büyük bir sahtekarlığın olduğuna işaret eden Halaçoğlu, "Bu sahtekarlığı Almanya'da ortaya koyacağız. Özellikle de buna oy veren oradaki Türk isimli parlamenterleri de Almanları da davet ediyoruz. Herkese her türlü soru hakkını tanıyacağız. İstediklerini ortaya koysunlar." diye konuştu.

"Demek ki AB, vazgeçilmez bir hedef değilmiş"
Halaçoğlu'nun açıklaması sonrası bir gazetecinin, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararını sorması üzerine Ümit Özdağ da değerlendirmelerde bulundu:

"İngiltere'nin bu kararı almış olmasını, her şeyden önce onlarca yıldan bu yana Türk milletine yönelik olarak Avrupa Birliği lobiciliği yapan ve Avrupa Birliği'nin adeta 'bir altın ülke, vaat edilmiş topraklar olduğu' tezini işleyen Türkiye'deki Avrupa Birliği lobisinin anlatmış olduklarına indirilmiş ağır bir darbe olduğunu düşünüyorum. Demek ki Avrupa Birliği, bu grubun Türk milletini kandırmak istedikleri gibi vazgeçilmez bir hedef değilmiş."

Kaynak: AA / Politika

Ümit Özdağ Gaziantep Kayseri Politika Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title