Haberler

Haddat; "Mersin'i Denizle Barıştıracağız"

AK Parti Mersin Milletvekili Aday Adayı Muhammet Kürşat Haddat, Mersin’in kültürünü, koylarını tanıtacak, deniz, kum ve güneş üçlüsünü anlatacak projeler geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti Mersin Milletvekili Aday Adayı Muhammet Kürşat Haddat, Mersin'in kültürünü, koylarını tanıtacak, deniz, kum ve güneş üçlüsünü anlatacak projeler geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Haddat, Mersin gibi kentlerin zihinlerdeki imajının, bir Akdeniz kenti ve denizle kucaklaşmış bir sahil kenti olduğunu vurgulayarak, "Ancak kent yaşamına baktığımızda 'kabotaj bayramı' dışında neredeyse halka mal olmuş deniz adını taşıyan bir etkinlik, bir organizasyon ya da lokantalar hariç denizle ilgili mutfak kültürümüz kent gündemine gelmiyor. Bu konuda ilginç bir benzetmede bulunabiliriz. Gaziantep bilindiği gibi sahili olmayan bir kentimiz. Ancak yapay olarak oluşan 300 dönümlük bir gölet üzerinde üniversite-özel sektör-yerel yönetim ve valilik işbirliğinde "su sporları festivali" ile kent adeta mest oluyor" dedi.

Mersin'de ise bir beldenin konser ağırlıklı olarak düzenlediği su sporları festivali dışında bir etkinliğinin olmadığını kaydeden Haddat, "Bize göre Mersin denizle barışmalı ve Akdeniz kenti olduğunu gülümseyerek hatırlamalıdır. Öncelikle, Mersin il sınırları kıyılarında dünyanın en lezzetli balıkları çıkıyor. Bunun bir haritası çıkarılmalı. Bu haritanın arkasında hangi mevsimde, hangi yörelerde bu balıkların avlanabildiği ve özellikleri anlatılmalı. Bu haritaya ek olarak hangi balığın hangi yöntemle pişirileceğini anlatan bir yayın çıkarılmalı. Bu yayın kapsamında ülkemizin ünlü aşçı veya gurmeleri 'halk günleri' etkinlikleri ile ucuz ve basit deniz ürünü yemeklerini anlatmalı. Burada ev hanımlarına balık veya su ürünleri pişirme teknikleri ve sağlıklı üretim de anlatılmalı" diye konuştu.

Buradaki etkinliklerin çeşitlendirilebileceğin ifade eden Haddat, şöyle devam etti; "Bir yarışma ile yılda iki defa en güzel avcı hikayeleri toplanmalı, bu hikaye sahipleri ödüllendirilmeli, balık kültürü özendirilmeli. Bir ünlü veya birkaç ünlü etkinlikler kapsamında Mersin'in karizmatik kıyılarında balık tutarken balık ve deniz kültürü hakkında söyleşi yapmalı. Mahalle muhtarları ile işbirliği yapılarak, özellikle göçle gelen vatandaşlarımızın yaşadığı mahallelerdeki okullardan seçilecek öğrencilere yelken, kano, deniz bisikleti ve olta balıkçılığı hakkında eğitim verilmeli. ve yıl sonunda bu çocuklarımız ödüllü bir yarışma ile tam bir deniz kenti çocuğu olmaya özendirilmeli. Bu yarışlar kurumlar arası ve ilçeler arası olarak yapılarak renkli anlar Mersin gündemine girmeli."

Bu etkinliklere ek olarak Mersin'in bilinmeyen su altı zenginliklerinin, her yıl yenilenen resimlerle halkla paylaşılması gerektiğini dile getiren Haddat, "Örneğin dünyanın en önemli su altı arkeolojik kalıntılarından birine sahip Liman Kalesi, Akyar, Berdan havzası açıkları, Anemurion sahilleri, Aydıncık Limanı, Büyükeceli kıyıları, Tisan koyu gibi yerlerden çekilecek su altı fotoğrafları halkla paylaşılmalı. Hatta bu fotoğraflar yılın belli aylarında belediyeye ait billboardlar ile herkesin gündemine getirilmeli" ifadesini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Ak Parti Akdeniz Mersin Yerel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Bakmadan Geçme

2024'te En Kolay İş Bulan Meslekler Hangileri? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! ÇİKOLATA KİSTİ NEDİR? Çikolata kisti (Endometriozis) neden olur, belirtileri neler? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 13 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 14 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 14 Mayıs burç yorumları nedir? Kişisel farkındalık nasıl artırılır? Farkındalığı artırmak için neler yapılabilir? A101 AKTÜEL KATALOĞU 13-16 MAYIS | A101'e gelen ürünler! A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! ZTK maçı ne zaman oynanacak? #9917 Ziraat Türkiye Kupası Beşiktaş- Trabzonspor maçı ne zaman? Kurban Bayramı'nda hangi sureler okunur? Kurban arefesinde hangi sureler okunur? SARILIK NEDEN OLUR? Sarılık belirtileri neler, nasıl geçer? 20 bin öğretmen atama başvuruları ne zaman 2024? MEB'den Öğretmen Ataması Takvimi #128197 Sözlü sınav ve mülakat tarihleri ne zaman başlıyor? İDRAR YOLU ENFEKSİYONU NEDEN OLUR? İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri neler, ne iyi gelir? Şanlıurfa Usulü Beyti Kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta'da bugün ne yapıldı? Survivor All Star 2024 112. Bölüm Tanıtımı! #128250 112. Bölüm tanıtımı yayınlandı mı?
Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title